Słuchaj: piszesz do mnie najpierw coś takiego:mike_05 pisze:Cytat:
Wiesz, jak masz z tym jakiś problem to możesz ignorować to co piszę. Złośliwie powiem, że możesz zmienić sobie rzeczywistość i uznać, że mojego wpisu nie było Smile
A co do danych z fxdd:
- fakt publikują na stronie zapomniałem o tym
- skąd pochodzą dane cholera wie - raczej nie są to dane z serwerów fxdd
- co do jakości: szybki rzut oka pokazuje, że dane nie nadają się do testowania tak jak są, należało by choćby je oczyścić. Biorę pierwszy z brzegu plik EURUSD: 1 maj 2011, według tych danych mamy tam przy ruszeniu rynku szpilę 700 pips poniżej rynku. GBPUSD to samo.
Według Ciebie to jest ok ?
Wystarczyło konkretnie. "Te dane sa niepewne, bo: zobacz szpilkę 1 maja i 1 kwietnia na kablu. Może być tego więcej."
Zamiast tego we wpisach jest megalomania. Zamiast mentorstwa, są połajanki.
A jeden post później dziwisz się, że są "połajanki" ?. Taki a nie inny styl mojej odpowiedzi sam sprowokowałeś. Jest takie przysłowie: "kto sieje wiatr ten zbiera burze". Więc nie oczekuj, że wszyscy będą dla Ciebie mili, grzeczni i konkretni podczas gdy sam taki nie jesteś.mike_05 pisze:Z rzeczywistością się nie rozmijam, więc daruj sobie komentarze.
Wystarczyło napisać jak uzyskujesz dane i tyle.
Sądziłem, że robisz błąd - o tym napisałem i o to zapytałem. Co było w moim pytaniu nie tak, że od razu zareagowałeś w ten sposób ?
Sory za offtopic, i EOT mam nadzieję.