green7 pisze:
Ale jak ? Dostawałeś ticket a później requote ? Jakim cudem: przecież jak wysłałeś order to OrderSend już się wykonał: skąd więc requote ?
Też chciałbym wiedzieć. Zlecenie wysyłał EA i odbierał ticket i z samego faktu jego posiadania (ticket >=0) zakładał, że zlecenie zostało wykonane - tak jak mówisz.
EA kontynuował sobie jakby miał to zlecenie, a wcale go nie było. Za to w logu jakiś czas później pojawiał się komunikat o requote. I tak od czasu do czasu - raczej rzadko ale to się zdarzało.
Nie zgłębiałem tego dalej - po prostu dałem sobie spokój z tym brokerem.
Coś takiego albo złapiesz za rękę wystarczająco dużo razy żeby może czegoś się dowiedzieć albo strata czasu.
No może oprócz tego że teraz mam dodatkowy warunkek który sprawdza czy ten ticket naprawdę coś sobą reprezentuje
Broker na pewno Ci nie pomoże - wszyscy murem wypierają się jakichkolwiek problemów.
Na szczęście to było tylko demo choć jeżeli broker ma takie problemy z demo to wyobraź sobie co dzieje się na live...
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)