Wypowiedź bardzo konstruktywna i przede wszystkim bardzo merytoryczna w temacie wątku, Panie darkuj.
Proszę bez osobistych wycieczek. Do jakich osób mnie można zaliczyć i w jakim świecie zyję, nie Tobie to przypisane oceniać. Skoro nie zgadzasz się z moimi opiniami, napisz dlaczego i udowodnij swą rację. Masz rację, ze forum czyta sporo osob i z kazdej konstruktywnej wypowiedzi wyniosą korzyść. Szkoda tylko, że polskie piekiełko ukazuje się w takiej formie, jak złośliwe komentarze pozbawione jakiejkolwiek analizy i próby zrozumienia intencji. Czasem zdarza się, że jak to na forach, napisze się jakąś myśl "na skróty". Więc warto najpierw dopytać, zamiast odpowiadać z ironią. Piszących na tym wątku jest pewnie z 15-tu, czytających natomiast sadzać po ilości odsłon, pewnie ze 200-tu. Natomiast dających coś bezinteresownie, sensownie i konkretnie w temacie, posty których można oczekiwać z niecierpliwością, może trzech. Reszta tylko "bierze".
silent pisze:@mike_05 nie wiem czemu oburzasz się na kolegę @green7 wytknął dlaczego testowanie na takich danych nie ma sensu i nie chodziło (chyba? ) tutaj o jakieś uszczypliwości tylko o błąd ,który podkopuje sens Twojej pracy

Złe dane...
Odpowiem tak:
Że tak zapytam:
- jak Ty uzyskujesz te dane do testów. Że ten test to jest akurat na danych FXDD... Możesz to opisać ? bo nie wiem czy się mylę ale mam wrażenie, że rozmijasz się z rzeczywistością.
Tak, mylisz się.
Wiesz, jak masz z tym jakiś problem to możesz ignorować to co piszę. Złośliwie powiem, że możesz zmienić sobie rzeczywistość i uznać, że mojego wpisu nie było Smile
A co do danych z fxdd:
- fakt publikują na stronie zapomniałem o tym
- skąd pochodzą dane cholera wie - raczej nie są to dane z serwerów fxdd
- co do jakości: szybki rzut oka pokazuje, że dane nie nadają się do testowania tak jak są, należało by choćby je oczyścić. Biorę pierwszy z brzegu plik EURUSD: 1 maj 2011, według tych danych mamy tam przy ruszeniu rynku szpilę 700 pips poniżej rynku. GBPUSD to samo.
Według Ciebie to jest ok ?
Wystarczyło konkretnie. "Te dane sa niepewne, bo: zobacz szpilkę 1 maja i 1 kwietnia na kablu. Może być tego więcej."
Zamiast tego we wpisach jest megalomania. Zamiast mentorstwa, są połajanki.
Jakby się nie odwrócił, i co by gęba nie mówiła, dupa zawsze z tyłu.
A teraz

bo nie po to tu przyszliśmy, aby się wzajemnie wychowywać.
ps.
przepraszam Personov za offtopa, więcej nie będzie.