Własne EA, czyli poszukiwanie Złotego Grala

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.

Czy wierzysz w istnienie EA, które regularnie zarabia ?

Tak
246
50%
Nie
100
20%
Tak, ale trzeba je nieustannie modyfikować
146
30%

Liczba głosów: 492

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

mike_05 pisze:Proste. FXDD udostępnia historię na swojej stronie od 2005.
Wgrane do czystego mt4 pobranego z metaquotes. Po uruchomieniu, wybrał mi akurat GO Markets jako brokera (nie wiem akurat dlaczego akurat tak, ale to chyba jakiś cache z komputera). Tak dokładnie to było zrobione, uruchomienie nowej platformy bez zakładania nowego konta.
Sadziłem, że można gdzieś w parametrach czy jakichś ini oszukać program stąd moje pytanie.
Z rzeczywistością się nie rozmijam, więc daruj sobie komentarze.

Wiesz, jak masz z tym jakiś problem to możesz ignorować to co piszę. Złośliwie powiem, że możesz zmienić sobie rzeczywistość i uznać, że mojego wpisu nie było :)
A co do danych z fxdd:
- fakt publikują na stronie zapomniałem o tym
- skąd pochodzą dane cholera wie - raczej nie są to dane z serwerów fxdd
- co do jakości: szybki rzut oka pokazuje, że dane nie nadają się do testowania tak jak są, należało by choćby je oczyścić. Biorę pierwszy z brzegu plik EURUSD: 1 maj 2011, według tych danych mamy tam przy ruszeniu rynku szpilę 700 pips poniżej rynku. GBPUSD to samo.
Według Ciebie to jest ok ?
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

Jak są złe, to nie zwracaj na nie i najlepiej na mnie też, uwagi.

silent

Nieprzeczytany post autor: silent »

@mike_05 nie wiem czemu oburzasz się na kolegę @green7 wytknął dlaczego testowanie na takich danych nie ma sensu i nie chodziło (chyba? ) tutaj o jakieś uszczypliwości tylko o błąd ,który podkopuje sens Twojej pracy :/ Złe dane...

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

mike_05 pisze:Jak są złe, to nie zwracaj na nie i najlepiej na mnie też, uwagi.
Ok, chciałem pomóc - skutecznie mnie z tej chęci wyleczyłeś, dzięki. Będę miał więcej czasu na inne sprawy...
Green
Obrazek
Obrazek

darekj
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: darekj »

green7 pisze:Ok, chciałem pomóc - skutecznie mnie z tej chęci wyleczyłeś, dzięki. Będę miał więcej czasu na inne sprawy...
Nie przejmuj sie. Z tego co widze mike_05 nalezy do tych osob, ktore zyja w swoim wyimaginowanym swiecie i na kazda probe zburzenia im tego swiata reaguja dosc agresywnie. Niech wiec sobie wierzy w to, ze dane/wykresy kontynuacyjne np. FW20 CONT sa bezwartosciowe, niech sie cieszy/martwi wynikami testow na bezwartosciowych danych czy w koncu niech testuje swoje martyngaly do konca zycia i dziwi sie, ze ciagle zeruja konto :) Po prostu niektore osoby same musza dojsc do pewnych rzeczy i proby poprowadzenia ich na skroty spalaja na panewce.

Forum czyta sporo osob i z kazdej konstruktywnej wypowiedzi wyniosa korzysc i nie ma sie co przejmowac jakimis nerwusami.

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

Wypowiedź bardzo konstruktywna i przede wszystkim bardzo merytoryczna w temacie wątku, Panie darkuj.
Proszę bez osobistych wycieczek. Do jakich osób mnie można zaliczyć i w jakim świecie zyję, nie Tobie to przypisane oceniać. Skoro nie zgadzasz się z moimi opiniami, napisz dlaczego i udowodnij swą rację. Masz rację, ze forum czyta sporo osob i z kazdej konstruktywnej wypowiedzi wyniosą korzyść. Szkoda tylko, że polskie piekiełko ukazuje się w takiej formie, jak złośliwe komentarze pozbawione jakiejkolwiek analizy i próby zrozumienia intencji. Czasem zdarza się, że jak to na forach, napisze się jakąś myśl "na skróty". Więc warto najpierw dopytać, zamiast odpowiadać z ironią. Piszących na tym wątku jest pewnie z 15-tu, czytających natomiast sadzać po ilości odsłon, pewnie ze 200-tu. Natomiast dających coś bezinteresownie, sensownie i konkretnie w temacie, posty których można oczekiwać z niecierpliwością, może trzech. Reszta tylko "bierze".
silent pisze:@mike_05 nie wiem czemu oburzasz się na kolegę @green7 wytknął dlaczego testowanie na takich danych nie ma sensu i nie chodziło (chyba? ) tutaj o jakieś uszczypliwości tylko o błąd ,który podkopuje sens Twojej pracy :/ Złe dane...
Odpowiem tak:
Że tak zapytam:
- jak Ty uzyskujesz te dane do testów. Że ten test to jest akurat na danych FXDD... Możesz to opisać ? bo nie wiem czy się mylę ale mam wrażenie, że rozmijasz się z rzeczywistością.
Tak, mylisz się.
Wiesz, jak masz z tym jakiś problem to możesz ignorować to co piszę. Złośliwie powiem, że możesz zmienić sobie rzeczywistość i uznać, że mojego wpisu nie było Smile
A co do danych z fxdd:
- fakt publikują na stronie zapomniałem o tym
- skąd pochodzą dane cholera wie - raczej nie są to dane z serwerów fxdd
- co do jakości: szybki rzut oka pokazuje, że dane nie nadają się do testowania tak jak są, należało by choćby je oczyścić. Biorę pierwszy z brzegu plik EURUSD: 1 maj 2011, według tych danych mamy tam przy ruszeniu rynku szpilę 700 pips poniżej rynku. GBPUSD to samo.
Według Ciebie to jest ok ?
Wystarczyło konkretnie. "Te dane sa niepewne, bo: zobacz szpilkę 1 maja i 1 kwietnia na kablu. Może być tego więcej."
Zamiast tego we wpisach jest megalomania. Zamiast mentorstwa, są połajanki.

Jakby się nie odwrócił, i co by gęba nie mówiła, dupa zawsze z tyłu. :516:

A teraz :silenced: bo nie po to tu przyszliśmy, aby się wzajemnie wychowywać.

ps.
przepraszam Personov za offtopa, więcej nie będzie.

darekj
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: darekj »

mike_05 pisze:Skoro nie zgadzasz się z moimi opiniami, napisz dlaczego i udowodnij swą rację.
Wlasnie green7 napisal i udowodnil.
mike_05 pisze:Szkoda tylko, że polskie piekiełko ukazuje się w takiej formie, jak złośliwe komentarze pozbawione jakiejkolwiek analizy i próby zrozumienia intencji.
Rozumiem, ze piszesz o swojej reakcji na wypowiedz kolegi green7? Tak. Twoje zachowanie to typowy przyklad polskiego piekielka.
mike_05 pisze:Wystarczyło konkretnie. "Te dane sa niepewne, bo: zobacz szpilkę 1 maja i 1 kwietnia na kablu. Może być tego więcej."
Czy to co napisal green7 to nie bylo konkretne:

mike_05 pisze:Zamiast tego we wpisach jest megalomania. Zamiast mentorstwa, są połajanki.
Dziwisz sie? Jak Ty komus tak on Tobie.

259
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: 259 »

Rozumiem, że to wszystko przybliża nas do tego Grala.
Tylko jakoś za głupi jestem aby wykombinować w jaki sposób.
Może dlatego, że wybrałem się w góry i bardziej zajmuję się grzańcem niż bitami...

Może niektórzy mogliby się powstrzymać on zaczepnych wstawek oraz poskromić ambicję powiedzenia ostatniego zdania?
To, że ktoś się myli albo jest odmiennego zdania nie znaczy, że należy na nim jeździć jak na łysej kobyle. Nie bij - wytłumacz :)
Ostatnio zmieniony 06 sty 2012, 20:45 przez 259, łącznie zmieniany 1 raz.
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

luki791

Nieprzeczytany post autor: luki791 »

259 pisze:Może dlatego, że wybrałem się w góry i bardziej zajmuję się grzańcem niż bitami...
W Pieśni o Rolandzie Graala odnaleziono gdzieś w górach, więc 259 chyba jesteś na dobrej drodze :)

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: personov »

Na str. 104 mike_05 umieścil kilka testów. Moim zdaniem test nr. 3 na kablu wypada super. Testowałem te ustawienia na swoich danych i też wypada nieźle.
Dla zainteresowanych umieszczam wersję testowaną przez mike_05.
Czym ona różni się od naszych ?
Mike wykorzystuje przeliczanie wskaźników na innym TF niż jest wykonywany test.
Funkcja a_TF=15;
W moich wersjach wskaźniki braly aktualny TF. Mike testuje na wykresie, a wskaźnik przelicza inaczej.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Solą życia jest kasa.

ODPOWIEDZ