Zapraszam do testów
Własne EA, czyli poszukiwanie Złotego Grala
Nie ... to 5970 to mogłeś stracić jak już coś ugrałeśJAREK67 pisze:Czyli zaczynając grę w dowolnym momencie z tego badanego okresu z kwotą 2,5 k mógłbym się załapać zaraz na początku na to obsunięcie 5970,42 i ........... Shocked
Laughing
Te 5970 to strata w walucie: zobacz jednak na straty %.
Mogłoby się zdarzyć, że zaczynając grę załapiesz od razu na starcie maks. stratę relatywną czyli te 34% z 2,5K.
Przy takich parametrach strategi (średnia strata do średniego zysku i ilości transakcji wygranych) masz (przynajmniej w teorii) duże szanse na sukces.
Z tym, że nie wiem dokładniej co tam wyczyniasz i jakim lotem grasz. Średnia zyskowna transakcja na poziomie 8 zł to ciut mało: w realu sporo z tego zysku zeżreć może broker. No chyba, że to były pozycje w mikrolotach ....
-
luki791
- kubuś puchatek
- Gaduła

Ja wrzuciłem do Waszego gralla:-) Trailing Stopa EA czyli zautomatyzowanego traila, Mike_05 podrzucił dziś e-Trailinga co jest chyba tym samym rozwiązaniem. Zawsze można zwinąć mniejszy choć pewny zysk.personov pisze:mike_05 możesz przybliżyć o co chodzi z tym e-Trailing ?mike_05 pisze:Bardzo ciekawe rozwiązanie
z niejednego systemu moze zrobić graala
Może źle się wyraziłem. Nie chodzi mi o to, że straciłbym 5970. Tylko mam na mysli to , że mógłbym tak pechowo zacząć, że trafiłbym na ten ciąg zleceń, który w teście doprowadził do takiego DD. oczywiście byłby bankrut, ponieważ nie byłoby środków na rachunku do dalszej gry.green7 pisze:Nie ... to 5970 to mogłeś stracić jak już coś ugrałeś Smile
Gram w realu takim EA. Jednak przy dużo mniej wyśrubowanych parametrach (nazwijmy to z 10-krotnie mniejszym lewarem). Niestety wymaga to zaangażowania duuużo większego kapitału początkowego żeby uzyskać zadowalający mnie wynik. Dlatego kombinuję jak tu uzyskać porównywalny efekt z początkowej kwoty 2.5 k Eur.
Domyśnie takie jak w ustawieniach EA wyprowadzone jako extern.luki791 pisze:A mogę zapytać jakie poziomy w tych wskaźnikach są sygnałem?personov pisze: Opiera się ona na wskaźniku Stochastic i RSI.
Ale EA jest przeznaczone do testu i wpisuj sobie poziomy jakie będziesz chciał
Solą życia jest kasa.
To jest oddzielny program, wrzuca sie do odrębnego chart i w opcjach jest "czy kontrolować All" jezeli tak, to wszystkie pracujące roboty na innych oknach będzie kontrolował, jezeli :nie" to okno e-traila musi być w tej samej parze, co chcesz kontrolować.personov pisze:mike_05 możesz przybliżyć o co chodzi z tym e-Trailing ?mike_05 pisze:Bardzo ciekawe rozwiązanie
z niejednego systemu moze zrobić graala
Ustawienia proponowane na edka bez zmian "jak jest" TF5M, na innych parach, trzeba pokombinować, ale w zasadzie na wszystkich parametrach.personov pisze:Domyśnie takie jak w ustawieniach EA wyprowadzone jako extern.luki791 pisze:A mogę zapytać jakie poziomy w tych wskaźnikach są sygnałem?personov pisze: Opiera się ona na wskaźniku Stochastic i RSI.
Ale EA jest przeznaczone do testu i wpisuj sobie poziomy jakie będziesz chciał
a_RSI=9
a_K=7
a_D=4
LBandRSI=25
HBandRSI=55 ->górny poziom RSI
LS=22 ->dolny poziom Stoch
HS=81
Poszukiwania robić trzeba raczej na 5M lub wyżej, bo te przyjęte zakresy parametrów na 1M idą czasem w maliny.
UWAGA
ta wersja może zawierać równocześnie transakcje przeciwstawne.
Dodano po 37 minutach:
Jak by kto miał jakieś pozytywne setupy na inne pary, miło by było zobaczyć.
Dodano po 19 godzinach 1 minutach:
Przykład zagrań PrsonowMartingaleStoch.
Dodano po 7 minutach:
Siara po miesiącu, Alpari lot 0.1
- Mariusz M.
- Gaduła

Tak naprawdę dopiero ten temat odnalazłem... nie wiem czemu tak późno 
Kolega wyżej testował, czy też zalecał testy na M5, ja próbując na tym okresie nie mogłem ani razu wyjść do przodu.
natomiast po zmianie na H1 i robiąc back test na rokw do tyłu wyszło to co poniżej.
Nie wiem tylko czy to dobrze przeprowadzony test.
W EA próbuję bawić się od nie dawna - gdyż manualne ranie to nie na moje nerwy i psychikę
.
Kolega wyżej testował, czy też zalecał testy na M5, ja próbując na tym okresie nie mogłem ani razu wyjść do przodu.
natomiast po zmianie na H1 i robiąc back test na rokw do tyłu wyszło to co poniżej.
Nie wiem tylko czy to dobrze przeprowadzony test.
W EA próbuję bawić się od nie dawna - gdyż manualne ranie to nie na moje nerwy i psychikę
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Jedyny łatwy dzień... był wczoraj "
Widać, że próbujesz na małym depo startowym. Próbowałeś na 5M na większym? W wypadku początkowo stratnej pozycji, trzeba mieć trochę zapasu na przetrzymanie. A 5M wyszło z tego, ze Personov początkowo konstruował to na 1M, a przy zastosowaniu RSI i STOCH na tym interwale jest bardzo dużo z przypadku a 5M już wyszło sensownie. Na 1H? Hmm... te same ustawienia parametrów wskaźników czy zmieniałeś? Auto MM czy "fixed lot".