Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
R
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: R »

Kiedy jakieś kolejne spotkanie na czacie ? ;)

Awatar użytkownika
Rav
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Rav »

Lunaris pisze:p.s. 1 witaj Rav wśród początkujących
Dzieki dzieki! Wczesniej juz zauwazylem tego posta lecz cos sprawilo ze mi wylecialo to z glowy.

Jeszcze raz dzieki wszystkim ktorzy poswiecaja swoj czas zeby cokolwiek wytlumaczyc. Milo naprawde jak znajduje sie garstka ludzi ktorzy pomagaja ;)

Pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
Rav
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Rav »

Dzieki commax za wstawienie tego wykresu z fibami i dzieki za odpowiedz co do tego konta demo ;) W sumei racja, MM taki sam wychodzi.

Jesli chodzi o moje depo rl to wplacilem tam 100zl tak na poczatek po chwili mialem 96 zl (ale pilnowalem sie MM!) pozniej udalo sie wyciagnac + pare zl i DP wynosilo 117zl :D Aktualnie jest 102 zl wiec nie mam zadnych strat 8) Zostane narazie na demo ;) pozniej sie czesc pieniazkow doplaci ale to dopiero po tym jak bede uzyskiwal dobre wyniki na demo. Wg posta asmo i james16 ;)

Jeszcze co do mojej krotko dniowej przygody z FX na RL to prawie wygladalo to jak prawdziwy MM i RR :D Tracilem iles razy po pare zl (2-5zl) lecz za ktoryms razem jak poszlo po mysli to odrabialem po 15zl z jednego trade! nastepnie znowu pare nie udanych wejsc i znowu +15zl na raz :D

sativ
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: sativ »

Podejście że "co stracę to odrobię" jest średnią opcją ;) Lepiej minimalizować straty. Minimalizację ryzyka [a to dla mnie osobiście jest najważniejsze na FX] możemy załatwić na kilka sposobów:

a) MM. Ryzyko maksymalne 1-2% na tranzakcję
b) Wysoki średni RR, risk to reward ratio. Czyli zarabiamy średnio o wiele więcej niż Sl
c) Maksymalizacja skuteczności metody. Bycie takim smakoszem, który wyjada kruszankę z placka i resztę zostawia ;) Czyli bierzemy tylko pozycje co do których jesteśmy pewni, nie musi tego być dużo...

Najlepiej wypadkowa tych 3 czynników/.

Co do wątku- już tyle osób dziękowało ze tylko się pod tym podpiszę ;) I postaram się jak najwięcej z niego wyciągnąć oraz dać od siebie tyle ile jestem w stanie na miarę moich skromnych możliwości;)
Obrazek

Awatar użytkownika
nocnyjastrzab
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: nocnyjastrzab »

Co sądzicie o Edku?

Moim zdaniem jutro odwrócenie trendu. Stoi na wzażnym wsparciu 1,3000, do tego dywergencja macd. Moim zadaniem jutro euro w góre.

Co do innych walut: eu/pln w góre, chf/pln w góre.

Główne Amerykańskie, i Polskie indeksy w górę.

Zapraszam do dyskusji :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
commax
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: commax »

sativ pisze:Podejście że "co stracę to odrobię" jest średnią opcją ;) Lepiej minimalizować straty. Minimalizację ryzyka [a to dla mnie osobiście jest najważniejsze na FX] możemy załatwić na kilka sposobów:
WitajSativ nie wiem czy to odniesienie do mojego poprzedniego posta ale miałem na celu w sposób najbardziej obrazowy uzmysłowić właśnie to o czym piszesz czyli minimalizacja strat i ryzyka oraz dlaczego to takie ważne. wystarczy spojrzeć na moją wyliczankę żeby uzmysłowić sobie że nasze możliwości zysków maleją w stosunku geometrycznym do strat.

pozdrawiam[/b]
Never "Drive" Faster Than Your Guardian Angel Can Fly

sativ
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: sativ »

Nie, chodziło mi o ostatni post Rav' a;) --> odrabianie strat jest fajne, ale unikanie ich jeszcze lepsze, co dokładnie pokazuje Twój stosunek straty do ilości pracy jaką trzeba włożyć by to odrobić który zamieściłeś;)

Co do Edwarda- indeks dolarowy jest aktualnie na szczycie w dodatku na ważnym oporze, dlatego jest bardzo duże pradopodobieństwo przynajmniej korekty w dniu jutrzejszym. Nie powinno to spowodować dalszego marszu edwarda w dół, zwłaszcza ze siedzi na potężnym wsparciu. Mega strzału w górę również nie przewiduję, raczej człapanie się do poziomu fibo 23.6, a co dalej- sam jeden edward wie ;) Czy odpocznie i popedałuje dalej pod górę, czy uzna że pobuja się chwile w konsoli.... W każdym razie- szanse na ruch do góry o 100-200 pipsów są moim zdaniem bardzo duże ;) A co najważniejsze- "duzi" raczej też tak myślą.

Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Obrazek

Awatar użytkownika
nocnyjastrzab
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: nocnyjastrzab »

sativ pisze:Nie, chodziło mi o ostatni post Rav' a;) --> odrabianie strat jest fajne, ale unikanie ich jeszcze lepsze, co dokładnie pokazuje Twój stosunek straty do ilości pracy jaką trzeba włożyć by to odrobić który zamieściłeś;)

Co do Edwarda- indeks dolarowy jest aktualnie na szczycie w dodatku na ważnym oporze, dlatego jest bardzo duże pradopodobieństwo przynajmniej korekty w dniu jutrzejszym. Nie powinno to spowodować dalszego marszu edwarda w dół, zwłaszcza ze siedzi na potężnym wsparciu. Mega strzału w górę również nie przewiduję, raczej człapanie się do poziomu fibo 23.6, a co dalej- sam jeden edward wie ;) Czy odpocznie i popedałuje dalej pod górę, czy uzna że pobuja się chwile w konsoli.... W każdym razie- szanse na ruch do góry o 100-200 pipsów są moim zdaniem bardzo duże ;) A co najważniejsze- "duzi" raczej też tak myślą.
Masz racje silna korekta (a nie odwrócenie trendu). Też tak uważam że duzi gracze są już w L kiedy reszta sprzedaje :)

Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
commax
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: commax »

Jutrzejsza dawka newsów jest dosyć duża i to przez cały dzień. Oj będzie latało oj będzie! :roll: :lol:
Never "Drive" Faster Than Your Guardian Angel Can Fly

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pełnomocnik »

Witam wszystkich

Pozdrawiam starych znajomych jak i nowych adeptów

Po świąteczno - noworocznej przerwie wracam do zmagań z forexem.
Końcówka roku nie była zbyt dobra dla mnie podobnie jak Asmo umoczyłem troche na edku - wyjazd na narty poszedł się je..ać !! No ale cóż moja wina, poszłem po bandze nie przestrzegając 2% to mam za swoje.
Zabawne jak trudno jest przestrzegać najprostrzych założeń :oops:

Pozwólcie ze podziele sie z wami swoimi założeniami na ten rok
Przedewszystkim zelazne 2% - na czole sobie chyba wytatułuje :lol:
Dywersyfikacja portfela - jak pewnie doskonale każdemu wiadomo ze osiąganie rególarnych zysków z tak niepewnego źródła jak forex jest bardzo trudne wiec chciałbym w tym roku pobawić się troche kontraktami oraz akcjami rozwzam założenie konta w DM FIO - moze ktoś miał jakieś doświadczenia - prosze o opinie.
No i oczywiscie nadal bede zgłębiał niuanse forexu
Chciałbym aby całość moich inwestycji na koniec roku 2011 wynosiła + 200% zobaczymy co z tego wyjdzie + napewno ale ile ? zobaczymy :lol:
W miare możliwości bede wrzucał tu swoje treidy z czasem chciałbym założyć swój jurnal ale zobaczymy...

Pozdrawiam was wszystkich przedewszystkim Asmo zycząc udanych traznakcji

ODPOWIEDZ