Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pełnomocnik »

Witam wszystkich

Pozdrawiam starych znajomych jak i nowych adeptów

Po świąteczno - noworocznej przerwie wracam do zmagań z forexem.
Końcówka roku nie była zbyt dobra dla mnie podobnie jak Asmo umoczyłem troche na edku - wyjazd na narty poszedł się je..ać !! No ale cóż moja wina, poszłem po bandze nie przestrzegając 2% to mam za swoje.
Zabawne jak trudno jest przestrzegać najprostrzych założeń

Pozwólcie ze podziele sie z wami swoimi założeniami na ten rok
Przedewszystkim zelazne 2% - na czole sobie chyba wytatułuje
Dywersyfikacja portfela - jak pewnie doskonale każdemu wiadomo ze osiąganie rególarnych zysków z tak niepewnego źródła jak forex jest bardzo trudne wiec chciałbym w tym roku pobawić się troche kontraktami oraz akcjami rozwzam założenie konta w DM FIO - moze ktoś miał jakieś doświadczenia - prosze o opinie.
No i oczywiscie nadal bede zgłębiał niuanse forexu
Chciałbym aby całość moich inwestycji na koniec roku 2011 wynosiła + 200% zobaczymy co z tego wyjdzie + napewno ale ile ? zobaczymy
W miare możliwości bede wrzucał tu swoje treidy z czasem chciałbym założyć swój jurnal ale zobaczymy...

Pozdrawiam was wszystkich przedewszystkim Asmo zycząc udanych traznakcji

upss sorki zdublowało mi się :oops:

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: asmodeus8 »

Witam z powrotem na pokładzie Pełnomocnik.

Umoczyliśmy na edku. Odbijemy sobie.

8)
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Przykład modelowego Inside Bar, Nie grałem bo brakowało mi innych czynników ale z przyjemnością odnotowuje ze ten stuff działa (w większości przypadków ;)

NZD/USD 1D

Obrazek

Jak sie uważnie przyjrzycie to zauważycie jeszcze trochę formacji. Dobrze wiedzieć ze działa w praktyce.

Obrazek
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

R pisze:Kiedy jakieś kolejne spotkanie na czacie ? ;)
No właśnie nie wiem, jakoś wkrótce nie w ten weekend bo nie dam rady a chce się lepiej przygotować. Ostatnim razem było śmiesznie ale takie wpadki sa niedopuszczalne.

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

USD/JPY Zamknięta całość. Jest Doji, opór na miejscu 2 TP. Na dziendobry tyle mi wystarczy. Ciekawe czy będę żałował :roll:

Awatar użytkownika
commax
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: commax »

Pełnomocnik pisze:Witam wszystkich

Pozdrawiam starych znajomych jak i nowych adeptów

Po świąteczno - noworocznej przerwie wracam do zmagań z forexem.
Końcówka roku nie była zbyt dobra dla mnie podobnie jak Asmo umoczyłem troche na edku - wyjazd na narty poszedł się je..ać !! No ale cóż moja wina, poszłem po bandze nie przestrzegając 2% to mam za swoje.
Zabawne jak trudno jest przestrzegać najprostrzych założeń

CześćPełnomocnik Witamy w nowym roku i jak widzę z nowymi pomysłami. :) i planami.
Mi też narty przeszły koło nosa ale nie przez trading.
Napisz coś więcej o swoich planach co do kontraktów. a co do akcji to na SP&500 jest właśnie w okolicach poważnego oporu a do tego kończy drugą piątkę. Zainteresowanym proponuję się temu przyjrzeć.

PS: Rav przeczytaj post Pełnomocnika i weź sobie do serca. :D albo też wytatuuj na czole :)

Pozdrawiam!

A tu coś do obserwacji na przyszły tydzień.

Obrazek
Never "Drive" Faster Than Your Guardian Angel Can Fly

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

asmodeus8 pisze:Przykład modelowego Inside Bar, Nie grałem bo brakowało mi innych czynników ale z przyjemnością odnotowuje ze ten stuff działa (w większości przypadków ;)

NZD/USD 1D
Czy inside bar występuje tylko przy luce po otwarciu po weekendzie? Bo wyraźnie widać, że cena świecy wzrostowej zamknęła się wyżej niż otwarcie świecy spadkowej.
Druga sprawa gdzie ustawić SL. Nad czerwoną świecą, czy dopiero nad wcześniejszą zieloną?

Czy będzie jakiś w tym wątku poruszany temat jakie jeszcze inne formacje są dość stabline i mogą dać sygnał do wejścia oprócz już wspominanych w tym journalu?

Awatar użytkownika
Pablo78
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Pablo78 »

commax pisze:CześćPełnomocnik Witamy w nowym roku i jak widzę z nowymi pomysłami. Smile i planami.
Mi też narty przeszły koło nosa ale nie przez trading.
Napisz coś więcej o swoich planach co do kontraktów. a co do akcji to na SP&500 jest właśnie w okolicach poważnego oporu a do tego kończy drugą piątkę. Zainteresowanym proponuję się temu przyjrzeć.

witam wszystkich chetnych do gry na fw20 i akcjach w przypadku pytań mozna walic śmialo jak w dym troche kasy tam przepuściłem więc cos niecoś wiem :D
rzeczy niemożliwe robimy od razu cuda zajmują nam więcej czasu

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

Co myślicie o CAD/CHF?

-nienajgorszy S/R
-dywergencja ukryta
- SMA 150
- Linia Trendu
- był wcześniej pinbar, teraz może być retest tego poziomu, jeżeli w poniedziałek była by fajna świeca spadkowa to warto by było wejść w ten trade
- Fibo 61.8

Wydaje się być dużo powodów do wejścia, jak wy to widzicie?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
commax
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: commax »

czerwinek pisze:Co myślicie o CAD/CHF?

-nienajgorszy S/R
-dywergencja ukryta
- SMA 150
- Linia Trendu
- był wcześniej pinbar, teraz może być retest tego poziomu, jeżeli w poniedziałek była by fajna świeca spadkowa to warto by było wejść w ten trade
- Fibo 61.8
czerwinek Jeżeli dobrze rozumiem zamierzasz wejść krótko....?
czerwinek pisze:Wydaje się być dużo powodów do wejścia, jak wy to widzicie?
Według mnie jest więcej powodów do niewejścia......

najpierw odjedź ze swoim wykresem trochę dalej i spójrz trochę szerzej.
potem narysuj trendline dokładnie i co widzisz.....?
TL została przebita.
Na poziomie 61.8 fibbs gdzie leży silne zgrupowanie fibbs zaczęły pękać zlecenia TP i stąd ten pinbar.
Ponowny retest TL, odbicie i jazda w górę.
Poza tym jesteśmy wciąż w trendzie wzrostowym.
Na koniec zobacz W1.... bałbym się zatrzymywać taki pociąg.:shock: :)

Dla mnie okazja do wejścia pojawiła by się po ponownym retescie TL wtedy long.

Pozdrawiam

Obrazek
Never "Drive" Faster Than Your Guardian Angel Can Fly

ODPOWIEDZ