Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
commax
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: commax »

I jeszcze jedna moja propozycja na przyszły tydzień

AudCad D1

Odbicie od ważnego poziomu, pinbar, wiadro, 61.8 fibbs
Możliwe świetne wejście w L. Należy jednak wziąć pod uwagę, że cena będzie chciała jeszcze raz przetestować ten poziom.
Moim zdaniem warte obserwacji!

Gold po ostatnich piątkowych newsach zaczął odrabiać straty i kontynuować wzrost a Aud jest silnie skorelowany z gold.

Obrazek

I jeszcze jedno. Pisałem o tym we wcześniejszym poście o tu:
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... &start=790
A mianowicie o GBPJPY sytuacja rozwinęła się tak jak narysowałem na wykresie z 22.12.2010
z tą różnicą że punkt D wypadł na 161.8%fibbs. czyli idealnym dla formacji Gartley'a

A teraz wygląda to tak:
Targetem wciąż pozostaje TL

Obrazek

PS: Formacje harmoniczne w połączeniu z PA dają świetne rezultaty. chodzi o to że gdy sygnały PA wypadają w ważnych miejscach formacji harmonicznych ich wymowa i waga wzrasta.
Never "Drive" Faster Than Your Guardian Angel Can Fly

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

commax pisze: czerwinek Jeżeli dobrze rozumiem zamierzasz wejść krótko....?
Tak, myślałem nad wejściem w krótką, jednak chyba zrezygnuję albo zagram na demo i zobaczę co się wydarzy.

Mam jeszcze jedno pytania może ktoś mógłby mi wyjaśnić.

Przykład para CAD/CHF. Jak myślicie ruch na tej parze zależy zależy od tego co się wydarzy na USD/CAD i USD/CHF i cena jest jakby wynikiem tego skorelowania tych par. Bo tak się zastanawiam kto inwestuje na takiej parze?
Czy może być sytuacja, że odpowiedni ruch ceny na parze CAD/CHF może wpłynąć na to co się wydarzy na USD/CAD i USD/CHF. Zastanawiam się co wpływa na ceną w parach skorelowanych i która para jakby bardziej wpływa na inna parę, itp. i przez to zastanawiam się czy grać na takich mniej popularnych parach skoro cena może być tyko wynikiem korelacji innych par. Co o tym sądzicie?
P.S. Mam nadzieję, że zrozumieliści o co mi chodzi :)?

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pełnomocnik »

Johnny
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Johnny »

A co o tym myślicie?
Trochę to przypomina RGR, ale te 3 poziomy powinny zadziałać (chyba he he)
Jakie są Wasze opinie?
Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: asmodeus8 »

Na celowniku:

Dobre lokacje, czekam na potwierdzenie swieczki.

wg porzekadła ze poprzednie wsparcie może stać sie oporem.

GBP/CHF (znajda sie Fibbsy i komiczna dyweregencja)

Obrazek

GBP/AUD 1D

Obrazek

Czekam 8)
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Johnny pisze:A co o tym myślicie?
Trochę to przypomina RGR, ale te 3 poziomy powinny zadziałać (chyba he he)
Jakie są Wasze opinie?
Pozdrawiam
Nie podoba mi sie ten wykres, rozpoczęła sie konsolidacja, która jak na moj gust rozpocznie korektę. Trzymał bym sie z daleka. Oczywiście to tylko moje gdybanie ale gdybyś grał tego "pina" natychmiast wpadł byś w kłopoty, niebieski obszar.
Ja zostawię to w spokoju.

Jak by co to pytaj dalej.

Obrazek
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Pełnomocnik pisze:http://www.youtube.com/watch?v=KxB4qpY36QI
fajny dokument
polecam :lol:
Jak to moja babcia mówi "Obrzydliwi Kapitaliści", spekulacja, chciwość i Risk Managment w najgorszej postaci.

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

commax pisze:
PS: Formacje harmoniczne w połączeniu z PA dają świetne rezultaty. chodzi o to że gdy sygnały PA wypadają w ważnych miejscach formacji harmonicznych ich wymowa i waga wzrasta.
Słusznie te wszystkie zabiegi to zwiększanie prawdopodobieństwa i o to nam chodzi

Wysokie prawdopodobieństwo + Money Management = $$$

Happy Trading :)

Awatar użytkownika
majacek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: majacek »

A co powiecie na CADJPY? Pinbar jest, opór jest, dane dla CAD takie sobie, ponowne testowanie oporu.
Postawiłem S z SL na końcu pina i TP 82,5
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
commax
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: commax »

czerwinek. To o czym rozmawialiśmy wcześniej CADCHF zagranie na "wybicie z progu" long po retescie TL, stop na plusie and waiting! na razie 100 pips pierwszy target okolice 0.9910 chociaż będę obserwował target bo to podwójne dno może być wymowne.

Obrazek

Drugi mój set jest bardzo podobny. GBPJPY zagranie Zleceniem oczekującym tak jak wcześniej na odbicie po korekcie od 38.2 fibbs z bardzo krótkim stopem. tuż poniżej tego poziomu, (cena minęła mój stop o 2pipsy :P) pierwszy target na TL and waiting. Puki co rynek zachowuje harmonię co mnie bardzo cieszy. Na razie 70 pips

Obrazek

lubię takie zagrania bo można ustawić bardzo ciasne stopy następnie w bardzo krótkim czasie przesunąć na BE eliminując z setupu element ryzyka co dobrze wpływa na emocjonalną stronę tradingu.
Ostatnio zmieniony 11 sty 2011, 12:33 przez commax, łącznie zmieniany 1 raz.
Never "Drive" Faster Than Your Guardian Angel Can Fly

ODPOWIEDZ