Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: asmodeus8 »

majacek pisze:A co powiecie na CADJPY? Pinbar jest, opór jest, dane dla CAD takie sobie, ponowne testowanie oporu.
Postawiłem S z SL na końcu pina i TP 82,5

No przecież nie powiem ci teraz co myślę, bo to ty musisz dobrze wiedzieć dlaczego w to wszedłeś i zaciąganie opinii spowoduje ze zaczniesz sie wahać, zmieniać zdanie itd

Bardzo dobry opór (84)
fatalny pin.
Dywergencja.
ciasno, malo miejsca.

Nie podoba mi sie ta para.

Ok, skoro rozpisałeś plan to sie go teraz trzymaj 84.00 ma szanse wytrzymać ale daleko temu setupowi do najlepszych. Dlaczego nie czekać na najlepsze i cieszyc sie tylko nimi ?
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bigben »

Moj faworyt na dzisiaj :

USD/CHF

- całkiem niezły SR
- Fibo 50 - %
- okrągła liczba
- dywergencja

Ta para wygląda jak g... przyczepione do sufitu lecz ciągle nie ma potwierdzenia na świeczkach.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Damian_GTK
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damian_GTK »

bigben świetnie to wszystko rozpracowałeś, chyba też przyjrzę się dokładniej tej parze i możliwe że będę szukał tam wejścia. Idealna sprawa dla mnie, żeby doszło tam do odrzucenia poziomu przez pinbar, objęcie lub też inną formację.
TRZYMAJ SIĘ PLANU ! ! !
------------------------------------
PRICE ACTION zapraszam na STRONĘ, www poniżej

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

commax pisze:czerwinek. To o czym rozmawialiśmy wcześniej CADCHF zagranie na "wybicie z progu" long po retescie TL, stop na plusie and waiting! na razie 100 pips pierwszy target okolice 0.9910 chociaż będę obserwował target bo to podwójne dno może być wymowne.
Ciekawy byłem jak to się skończy :) Zagrałem mikrolotem na sell ale wyszedłem na BE :) Jednak Twoja analiza prawdopodobnie się sprawdzi, gratki. Jednka setup do końca nie był pewny tak naprawdę dało się wyznaczyć dwie linie trendu trochę odbiegające od siebie. Ogólnie można nazwać, że ten setup nie należał to bardzo pewnych, ale fajnie, że analiza wypaliła:)

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
majacek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: majacek »

asmodeus8 pisze:fatalny pin
Tak, teraz to widzę, w dół już raczej nie pójdzie. Dzięki za komentarz. No cóż, trzeba się uczyć na błędach

Awatar użytkownika
commax
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: commax »

Przyspieszy czy nie przyspieszy??? :)

Jesteśmy przy bardzo ważnym SR do tego zgrupowanie trzech poziomów fibbs choć do TL mamy jeszcze trochę miejsca być może, że TL przyspieszy (przyspieszyła już raz) i zobaczymy jakiś sygnał już na tym poziomie.

I'm waiting...

Obrazek
Never "Drive" Faster Than Your Guardian Angel Can Fly

Awatar użytkownika
Rav
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Rav »

bigben pisze:Moj faworyt na dzisiaj :

USD/CHF
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Dokladnie to samo mnie zainteresowalo.
Cena przebila ta wieksza linie trendu, bardzo silny opor moze byc teraz wsparciem. Fibo miedzy 61.8 a 50.0. Co wy na to zeby po retescie lini wsparcia ustawic wejscie na long?

Awatar użytkownika
Ramzes
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ramzes »

Asmo zrobilbys moze filmik o tych fibo.
Nigdy nie interesowalem sie poziomami fibo i nie bardzo wiem skad u was sie biora te zgrupowania fibo. Domyslm sie ze z kilku TF ale pewny nie jestem.
Pokazalbys jak to wykreslasz. Moze pomoze to kilku osoba. :D

Happy trading :D
Zarabianie na FOREX jest tak samo niebezpieczne jak próba urwania jaj tygrysowi. I najgorsze jest to, że codziennie musisz próbować mu te jaja urwać...

Awatar użytkownika
commax
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: commax »

Hej Rav
bigben miał na myśli szorta... :shock: :lol:
A tak na marginesie (to też warto zapisać)TREND IS YOUR FRIEND

Pozdrawiam
Never "Drive" Faster Than Your Guardian Angel Can Fly

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: asmodeus8 »

Ramzes pisze:Asmo zrobilbys moze filmik o tych fibo.
Nigdy nie interesowalem sie poziomami fibo i nie bardzo wiem skad u was sie biora te zgrupowania fibo. Domyslm sie ze z kilku TF ale pewny nie jestem.
Pokazalbys jak to wykreslasz. Moze pomoze to kilku osoba. :D

Happy trading :D
Moze Commax :) ?

Lista tematów do filmów mi sie dłuży a jutro znowu lecę :shock: wracam w poniedziałek. wogole cholernie dużo na glowie i przyznam szczerze ze do końca stycznia nie przewiduje jakiejś wzmożonej działalności. Ale tematy podrzucać, kiedyś znajdzie sie czas.
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

ODPOWIEDZ