Price Action - Asmodeus8 Journal
Dzieki dzieki! Wczesniej juz zauwazylem tego posta lecz cos sprawilo ze mi wylecialo to z glowy.Lunaris pisze:p.s. 1 witaj Rav wśród początkujących
Jeszcze raz dzieki wszystkim ktorzy poswiecaja swoj czas zeby cokolwiek wytlumaczyc. Milo naprawde jak znajduje sie garstka ludzi ktorzy pomagaja

Pozdrawiam

Dzieki commax za wstawienie tego wykresu z fibami i dzieki za odpowiedz co do tego konta demo
W sumei racja, MM taki sam wychodzi.
Jesli chodzi o moje depo rl to wplacilem tam 100zl tak na poczatek po chwili mialem 96 zl (ale pilnowalem sie MM!) pozniej udalo sie wyciagnac + pare zl i DP wynosilo 117zl
Aktualnie jest 102 zl wiec nie mam zadnych strat
Zostane narazie na demo
pozniej sie czesc pieniazkow doplaci ale to dopiero po tym jak bede uzyskiwal dobre wyniki na demo. Wg posta asmo i james16 
Jeszcze co do mojej krotko dniowej przygody z FX na RL to prawie wygladalo to jak prawdziwy MM i RR
Tracilem iles razy po pare zl (2-5zl) lecz za ktoryms razem jak poszlo po mysli to odrabialem po 15zl z jednego trade! nastepnie znowu pare nie udanych wejsc i znowu +15zl na raz 

Jesli chodzi o moje depo rl to wplacilem tam 100zl tak na poczatek po chwili mialem 96 zl (ale pilnowalem sie MM!) pozniej udalo sie wyciagnac + pare zl i DP wynosilo 117zl

Jeszcze co do mojej krotko dniowej przygody z FX na RL to prawie wygladalo to jak prawdziwy MM i RR

Podejście że "co stracę to odrobię" jest średnią opcją
Lepiej minimalizować straty. Minimalizację ryzyka [a to dla mnie osobiście jest najważniejsze na FX] możemy załatwić na kilka sposobów:
a) MM. Ryzyko maksymalne 1-2% na tranzakcję
b) Wysoki średni RR, risk to reward ratio. Czyli zarabiamy średnio o wiele więcej niż Sl
c) Maksymalizacja skuteczności metody. Bycie takim smakoszem, który wyjada kruszankę z placka i resztę zostawia
Czyli bierzemy tylko pozycje co do których jesteśmy pewni, nie musi tego być dużo...
Najlepiej wypadkowa tych 3 czynników/.
Co do wątku- już tyle osób dziękowało ze tylko się pod tym podpiszę
I postaram się jak najwięcej z niego wyciągnąć oraz dać od siebie tyle ile jestem w stanie na miarę moich skromnych możliwości;)

a) MM. Ryzyko maksymalne 1-2% na tranzakcję
b) Wysoki średni RR, risk to reward ratio. Czyli zarabiamy średnio o wiele więcej niż Sl
c) Maksymalizacja skuteczności metody. Bycie takim smakoszem, który wyjada kruszankę z placka i resztę zostawia

Najlepiej wypadkowa tych 3 czynników/.
Co do wątku- już tyle osób dziękowało ze tylko się pod tym podpiszę

- nocnyjastrzab
- Stały bywalec
Co sądzicie o Edku?
Moim zdaniem jutro odwrócenie trendu. Stoi na wzażnym wsparciu 1,3000, do tego dywergencja macd. Moim zadaniem jutro euro w góre.
Co do innych walut: eu/pln w góre, chf/pln w góre.
Główne Amerykańskie, i Polskie indeksy w górę.
Zapraszam do dyskusji
Moim zdaniem jutro odwrócenie trendu. Stoi na wzażnym wsparciu 1,3000, do tego dywergencja macd. Moim zadaniem jutro euro w góre.
Co do innych walut: eu/pln w góre, chf/pln w góre.
Główne Amerykańskie, i Polskie indeksy w górę.
Zapraszam do dyskusji

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
WitajSativ nie wiem czy to odniesienie do mojego poprzedniego posta ale miałem na celu w sposób najbardziej obrazowy uzmysłowić właśnie to o czym piszesz czyli minimalizacja strat i ryzyka oraz dlaczego to takie ważne. wystarczy spojrzeć na moją wyliczankę żeby uzmysłowić sobie że nasze możliwości zysków maleją w stosunku geometrycznym do strat.sativ pisze:Podejście że "co stracę to odrobię" jest średnią opcjąLepiej minimalizować straty. Minimalizację ryzyka [a to dla mnie osobiście jest najważniejsze na FX] możemy załatwić na kilka sposobów:
pozdrawiam[/b]
Never "Drive" Faster Than Your Guardian Angel Can Fly
Nie, chodziło mi o ostatni post Rav' a;) --> odrabianie strat jest fajne, ale unikanie ich jeszcze lepsze, co dokładnie pokazuje Twój stosunek straty do ilości pracy jaką trzeba włożyć by to odrobić który zamieściłeś;)
Co do Edwarda- indeks dolarowy jest aktualnie na szczycie w dodatku na ważnym oporze, dlatego jest bardzo duże pradopodobieństwo przynajmniej korekty w dniu jutrzejszym. Nie powinno to spowodować dalszego marszu edwarda w dół, zwłaszcza ze siedzi na potężnym wsparciu. Mega strzału w górę również nie przewiduję, raczej człapanie się do poziomu fibo 23.6, a co dalej- sam jeden edward wie
Czy odpocznie i popedałuje dalej pod górę, czy uzna że pobuja się chwile w konsoli.... W każdym razie- szanse na ruch do góry o 100-200 pipsów są moim zdaniem bardzo duże
A co najważniejsze- "duzi" raczej też tak myślą.

Co do Edwarda- indeks dolarowy jest aktualnie na szczycie w dodatku na ważnym oporze, dlatego jest bardzo duże pradopodobieństwo przynajmniej korekty w dniu jutrzejszym. Nie powinno to spowodować dalszego marszu edwarda w dół, zwłaszcza ze siedzi na potężnym wsparciu. Mega strzału w górę również nie przewiduję, raczej człapanie się do poziomu fibo 23.6, a co dalej- sam jeden edward wie

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- nocnyjastrzab
- Stały bywalec
Masz racje silna korekta (a nie odwrócenie trendu). Też tak uważam że duzi gracze są już w L kiedy reszta sprzedajesativ pisze:Nie, chodziło mi o ostatni post Rav' a;) --> odrabianie strat jest fajne, ale unikanie ich jeszcze lepsze, co dokładnie pokazuje Twój stosunek straty do ilości pracy jaką trzeba włożyć by to odrobić który zamieściłeś;)
Co do Edwarda- indeks dolarowy jest aktualnie na szczycie w dodatku na ważnym oporze, dlatego jest bardzo duże pradopodobieństwo przynajmniej korekty w dniu jutrzejszym. Nie powinno to spowodować dalszego marszu edwarda w dół, zwłaszcza ze siedzi na potężnym wsparciu. Mega strzału w górę również nie przewiduję, raczej człapanie się do poziomu fibo 23.6, a co dalej- sam jeden edward wieCzy odpocznie i popedałuje dalej pod górę, czy uzna że pobuja się chwile w konsoli.... W każdym razie- szanse na ruch do góry o 100-200 pipsów są moim zdaniem bardzo duże
A co najważniejsze- "duzi" raczej też tak myślą.

Pozdrawiam!
- Pełnomocnik
- Pasjonat
Witam wszystkich
Pozdrawiam starych znajomych jak i nowych adeptów
Po świąteczno - noworocznej przerwie wracam do zmagań z forexem.
Końcówka roku nie była zbyt dobra dla mnie podobnie jak Asmo umoczyłem troche na edku - wyjazd na narty poszedł się je..ać !! No ale cóż moja wina, poszłem po bandze nie przestrzegając 2% to mam za swoje.
Zabawne jak trudno jest przestrzegać najprostrzych założeń
Pozwólcie ze podziele sie z wami swoimi założeniami na ten rok
Przedewszystkim zelazne 2% - na czole sobie chyba wytatułuje
Dywersyfikacja portfela - jak pewnie doskonale każdemu wiadomo ze osiąganie rególarnych zysków z tak niepewnego źródła jak forex jest bardzo trudne wiec chciałbym w tym roku pobawić się troche kontraktami oraz akcjami rozwzam założenie konta w DM FIO - moze ktoś miał jakieś doświadczenia - prosze o opinie.
No i oczywiscie nadal bede zgłębiał niuanse forexu
Chciałbym aby całość moich inwestycji na koniec roku 2011 wynosiła + 200% zobaczymy co z tego wyjdzie + napewno ale ile ? zobaczymy
W miare możliwości bede wrzucał tu swoje treidy z czasem chciałbym założyć swój jurnal ale zobaczymy...
Pozdrawiam was wszystkich przedewszystkim Asmo zycząc udanych traznakcji
Pozdrawiam starych znajomych jak i nowych adeptów
Po świąteczno - noworocznej przerwie wracam do zmagań z forexem.
Końcówka roku nie była zbyt dobra dla mnie podobnie jak Asmo umoczyłem troche na edku - wyjazd na narty poszedł się je..ać !! No ale cóż moja wina, poszłem po bandze nie przestrzegając 2% to mam za swoje.
Zabawne jak trudno jest przestrzegać najprostrzych założeń

Pozwólcie ze podziele sie z wami swoimi założeniami na ten rok
Przedewszystkim zelazne 2% - na czole sobie chyba wytatułuje

Dywersyfikacja portfela - jak pewnie doskonale każdemu wiadomo ze osiąganie rególarnych zysków z tak niepewnego źródła jak forex jest bardzo trudne wiec chciałbym w tym roku pobawić się troche kontraktami oraz akcjami rozwzam założenie konta w DM FIO - moze ktoś miał jakieś doświadczenia - prosze o opinie.
No i oczywiscie nadal bede zgłębiał niuanse forexu
Chciałbym aby całość moich inwestycji na koniec roku 2011 wynosiła + 200% zobaczymy co z tego wyjdzie + napewno ale ile ? zobaczymy

W miare możliwości bede wrzucał tu swoje treidy z czasem chciałbym założyć swój jurnal ale zobaczymy...
Pozdrawiam was wszystkich przedewszystkim Asmo zycząc udanych traznakcji