Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
nocnyjastrzab
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: nocnyjastrzab »

Pablo78 pisze:...narazie scenariusz wyglada prowzorstowo pozdrawiam
A moim zdaniem edward odbije się od lini trendu która stanowi dla niego linie oporu i jest to dobry czas na sprzedaż.

Obrazek

Co sądzicie o Aud/Cad? Została przełamana linia trendu, po czym utworzyła się formacja podwójnego szczytu. Moim zdaniem to dobry moment do zajmowania pozycji krótkiej.

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Back on track

Nieprzeczytany post autor: asmodeus8 »

Witam wszystkich!

Mam nadzieje ze wszyscy wypoczęci i gotowi do akcji :) Widzę ze pojawiło się trochę postów, dzięki chłopy za aktywność.
Jeśli pojawiły się jakieś pytania na które nie odpowiedziałem pisać na priv.

Witam wszystkich w 2011 :) Ja rozpoczynam go w ten sposób. Zobaczymy.

USD/JPY 1D

Obrazek
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

qartek
Bywalec
Bywalec

!

Nieprzeczytany post autor: qartek »

asmo , witam w Nowym Roku - nie ukrywam, że Cie brakowało juz sie lepiej poczułem - zaczynam przygode z PA dlatego chyba rozumiesz czemu sie lepiej czuje :oops:

Awatar użytkownika
Fesiek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Fesiek »

asmodeus8 pisze:Ja rozpoczynam go w ten sposób. Zobaczymy.

USD/JPY 1D
To chyba jakiś szybki skalp będzie bo to pod proąd. Ale jakoś pozytywnie na to patrzę bo korekta jakaś zawsze musi być:)

Witam w nowym roku. Życzę Ci by był lepszy od poprzedniego i gorszy od następnego. :564:
ech...

Awatar użytkownika
Rav
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Rav »

Witam wszystkich!
Jestem tutaj nowy jak widac, prawdopodobnie moj pierwszy post. Zaczynam dopiero przygode z FX i wogole z gielda. Slyszalem ze Forex dla poczatkujacych to nie jest za dobry pomysl. Za to ja widze tutaj bardzo duze mozliwosci i lubie sie rzucac na gleboka wode ;)
Gdzies na YouTube znalazlem chyba filmiki asmo i nie ukrywam, zainteresowala mnie Twoja osoba ;) Czytalem tez to co poleciles 'James16'. Troche sie zasmucilem jak doczytalem sie ze dla poczatkujacych frame'y to D1 w gore. Dla mnie troche jest tam za 'wolno' ze tak powiem (odwaze sie uzyc tego slowa na FX :p) Ja to od razu bym polecial na M1, M5 max M15 ;) No ale, skoro tak trzeba to co zrobic :p a chcialbym zeby FX byl kiedys dla mnie glownym i jedynym zrodlem dochodu wiec trzeba sie zabrac na powaznie za to i jednak sluchac tych ktorzy juz przez to przechodzili ;)

Pozwole sobie zamiescic wykres GBPUSD, H4 (jesli nie moge tutaj umieszczac wyrkesow to prosze dac znac. Zrozumiem bo to w koncu Journal Asmo).
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Troche zrobilem zle wejscie bo na 1.5560 po czym wywalil mnie S/L. Wszedlem na nowo i na 1.5559 i ustawilem S/L na 100 pips a T/P na 1.5800 (spokojnie, gram demo ;) ) Ta granatowa linia to linai trendu wzrostowego a ta czerwona to linia trendu znizkowego tylko ustawiona z frame D1. Tak piszac teraz tego posta przyszlo mi na mysl czy nie za duzy TP ustawilem poniewaz cena moze miec problem zeby sie przebic przez ta znizkowa linie trendu (czerwona).

Prosilbym o pomoc. Co sadzicie o tym wszystkim. W ktorym miejscu mysle zle a w ktorym dobrze? Z gory dziekuje za odpowiedzi i mam nadzieje ze nie bede zawadzal w Twoim temacie asmo jesli czasami bede sie udzielal, hmm?

Aha no i Happy New Year ;)

Awatar użytkownika
nocnyjastrzab
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: nocnyjastrzab »

Fesiek pisze:
USD/JPY 1D
To chyba jakiś szybki skalp będzie bo to pod proąd. Ale jakoś pozytywnie na to patrzę bo korekta jakaś zawsze musi być:)
To może być odwrócenie trendu, bo została przecięta linia trendu i ruch odbił się od formacji podwójnego dna.

Tak na jastrzębie oko ;)

Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bigben »

Witam,

Udany początek AD 2011.

Sell E/U + 124 pipsy
Buy A/U -42 pipsy

Obrazu z A/U nie wklejam bo to był "naked trading". Wtopa ale Kangur zrobił swietną robotę jako hedge krótkiej na E/U dzięki czemu długo ją przytrzymałem z czym mam na ogół problem. Stan mojego konta po 2,5 miesiącach tradingu + 15 %. W grudniu niewiele było transakcji a przyrost stanu konta skromny.

Pozdrawiam wszystkich i życzę wszelkiej pomyślności w Nowym Roku.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

Re: Back on track

Nieprzeczytany post autor: bigben »

asmodeus8 pisze:Witam wszystkich!

Ja rozpoczynam go w ten sposób. Zobaczymy.

USD/JPY 1D

Obrazek
Ładny rajd. Obserwowałem ten setup ale w newralgicznym momencie przysnąłem. Obudziłem się kilka godzin po połnocy i nie miałem ochoty "gonic za ceną" (i słusznie).

Awatar użytkownika
commax
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: commax »

Rav pisze:Witam wszystkich!
Jestem tutaj nowy jak widac, prawdopodobnie moj pierwszy post. Zaczynam dopiero przygode z FX i wogole z gielda. Slyszalem ze Forex dla poczatkujacych to nie jest za dobry pomysl.
Cześć Rav

Jeżeli zaczynasz to zacznij od przeczytania tego journala od początku.
a co do Twojego setupu to...:632:
Rav pisze:Prosilbym o pomoc. Co sadzicie o tym wszystkim. W ktorym miejscu mysle zle a w ktorym dobrze?
W każdym źle i w żadnym dobrze...
Jeżeli chcesz jakiejś porady co do Twojego setupu to najpierw napisz jakimi kryteriami się kierowałeś biorąc ten setup?

Obrazek

Rav pisze:Tak piszac teraz tego posta przyszlo mi na mysl czy nie za duzy TP ustawilem poniewaz cena moze miec problem zeby sie przebic przez ta znizkowa linie trendu (czerwona).
Powinno Ci przyjść na myśl zanim wszedłeś na rynek.
Rav pisze:chcialbym zeby FX byl kiedys dla mnie glownym i jedynym zrodlem dochodu wiec trzeba sie zabrac na powaznie za to i jednak sluchac tych ktorzy juz przez to przechodzili
Masz rację trzeba się zabrać do roboty ale według jakiegoś planu.
Jeżeli masz konto demo to skonfiguruj je tak żeby mniej więcej odpowiadało wysokością depozytu na jaki sobie możesz pozwolić w realu.

Rav pisze:Wszedlem na nowo i na 1.5559 i ustawilem S/L na 100 pips a T/P na 1.5800 (spokojnie, gram demo
Ogromny stop loss! Gigantyczny TP! chcesz sobie za tydzień kupić BMW?
Kont demo jest po to żeby symulować rzeczywistość więc tak jak pisałem wyżej, stwórz sobie jak najbardziej realne warunki do tradingu i wtedy ćwicz.
Czego się nauczysz na demo z 1 000 000 $ depo ???
Niczego...! Poza obsługą platformy.
Myślę że musisz się troszkę ostudzić bo rynek szybciutko zrobi to za ciebie.
Poczytaj o money management i risk reward.

Napisz co Cię skłoniło do tego tradu.

Pozdrawiam
Niech price będzie z Tobą.
Never "Drive" Faster Than Your Guardian Angel Can Fly

myyyt
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: myyyt »

USD/JPY przez 2 dni dał zarobić.

ODPOWIEDZ