Rav pisze:Witam wszystkich!
Jestem tutaj nowy jak widac, prawdopodobnie moj pierwszy post. Zaczynam dopiero przygode z FX i wogole z gielda. Slyszalem ze Forex dla poczatkujacych to nie jest za dobry pomysl.
Cześć
Rav
Jeżeli zaczynasz to zacznij od przeczytania tego journala od początku.
a co do Twojego setupu to...
Rav pisze:Prosilbym o pomoc. Co sadzicie o tym wszystkim. W ktorym miejscu mysle zle a w ktorym dobrze?
W każdym źle i w żadnym dobrze...
Jeżeli chcesz jakiejś porady co do Twojego setupu to najpierw napisz jakimi kryteriami się kierowałeś biorąc ten setup?
Rav pisze:Tak piszac teraz tego posta przyszlo mi na mysl czy nie za duzy TP ustawilem poniewaz cena moze miec problem zeby sie przebic przez ta znizkowa linie trendu (czerwona).
Powinno Ci przyjść na myśl zanim wszedłeś na rynek.
Rav pisze:chcialbym zeby FX byl kiedys dla mnie glownym i jedynym zrodlem dochodu wiec trzeba sie zabrac na powaznie za to i jednak sluchac tych ktorzy juz przez to przechodzili
Masz rację trzeba się zabrać do roboty ale według jakiegoś planu.
Jeżeli masz konto demo to skonfiguruj je tak żeby mniej więcej odpowiadało wysokością depozytu na jaki sobie możesz pozwolić w realu.
Rav pisze:Wszedlem na nowo i na 1.5559 i ustawilem S/L na 100 pips a T/P na 1.5800 (spokojnie, gram demo
Ogromny stop loss! Gigantyczny TP! chcesz sobie za tydzień kupić BMW?
Kont demo jest po to żeby symulować rzeczywistość więc tak jak pisałem wyżej, stwórz sobie jak najbardziej realne warunki do tradingu i wtedy ćwicz.
Czego się nauczysz na demo z 1 000 000 $ depo ???
Niczego...! Poza obsługą platformy.
Myślę że musisz się troszkę ostudzić bo rynek szybciutko zrobi to za ciebie.
Poczytaj o money management i risk reward.
Napisz co Cię skłoniło do tego tradu.
Pozdrawiam
Niech price będzie z Tobą.