W poprzednim poście pisałem o Gartleyu ale nie pojawił się żaden sygnał na wymienionych poziomach. Zmierzamy więc do 127 fibbs i może tam się coś pojawi a wtedy będzie szansa na większą korektę. Ale chcę Wam pokazać coś innego z dzisiaj chyba ostatni setup w tym roku ale dosyć ciekawy więc postanowiłem go wrzucić na forum.
Wejście na 1.5495 pod pina. Po dobrym początku przesunąłem stopa na BE i.... niestety wywaliło mnie. Ale wszedłem jeszcze raz. Najciekawsze jest to, że wszedłem na GBPCAD obserwując GBPJPY..... dlaczego?
Na GBPJPY była wzorcowa formacja 123 BO prawdopodobieństwo wybicia było bardzo duże więc obserwowałem to. Kiedy tylko pojawił się sygnał na GBPJPY otworzyłem zlecenie na GBPCAD dlaczego tak...?
GBPJPY robi nowe dołki, zasięg wybicia byłby trudny do określenia. Za to na GBPCAD mamy piękne wiadro ewentualny breakout miałby jakiś cel więc wszedłem krótko ustawiając jednocześnieTP i oczekujące buy limit na dnie wiadra które pokrywało się z 23.6 fibbs. cena po dotarciu do 1.5385 czyli dna wiadra zamknęła mój TP i odpaliła Buy Limit. W dół 100 pipek, w górę zobaczymy...!
GBP/CAD czyli Bungee jumping!
Życzę wszystkim hucznego sylwestra i samych dobrych setupów w nowym roku. Pozdrawiam!
Niech Price Będzie z Nami.