Witam wszystkich.
To była dosyć pracowita końcówka roku. Temat rozpoczety we wrześniu ku mojemu zdumieniu spotkał się z ciepłym przyjęciem. Dziękuje wszystkim, którzy przyczynili się do jego rozwoju. Moim celem podobnie jak watek o Price Action na forex Factory jest stworzenie przyjaznego środowiska gdzie każdy trader będzie mógł nauczyć się rzemiosła w bezstresowej i przyjemnej atmosferze, czego początki myślę ze udało się stworzyć. To chyba już nie jest mój Journal tylko watek o Price Action. Z czego się cieszę:)
Jako ze zbliżamy się do końca roku, czas na podsumowanie:
W 2010 udało się:
- Zakończyć okres demo (Początek 2010)
Osiągnąć 63% procent zwrotu.
Plany na 2011
- Osiągnąć 100% zwrotu
Kontynuować działalność na nawigatorze.
Regularne spotkania na chacie
Stworzenie porządnego bloga edukacyjnego. Miejsca gdzie wszystko będzie chronologicznie uporządkowane i będzie można zacząć edukacje krok po kroku. Cos w stylu baby pips PA
Kontynuacje nagrywania filmów Wideo. Każdy już wie, jakie mam pomysły na wejścia, dlatego postaram się spędzić więcej czasu na Psychologii, Money managmencie i wyjściach.
Chciałbym się zając bardziej matematyczno, statystyczna oraz psychologiczna strona spekulacji.
Interesuje mnie tez nagrywanie tradow life. Czyli moment wejścia, zarządzanie pozycja i wyjścia wszystko life.
2011 będzie okresem wzmoznej pracy. Mam zamiar więcej siedzieć w domu, pisać a przede wszystkim oszczędzać, bo poważnie myślę o zwiększeniu depo i rozpoczęciu niezależnego trybu życia gdzieś w Tajlandii albo na Filipinach, ale to za parę lat myślę:)
A jak tam Asmo grasz jeszcze longa na Edku? Czy już dotarło do SL?
Zdjęło mnie na SL, tutaj chce dodać ze zdaje sobie sprawę ze sa osoby, które wzięły ten set up i poniosły stratę, kiedy sam ponoszę stratę to pol biedy, ale jeżeli inni podążając za moimi wskazówkami biorą stratę, z tym trudno mi się oswoić. Dlatego postanowiłem ze nie będę sygnalizował wejść w rynek, ewentualnie dawał znać z opóźnieniem. W każdym razie wszystko nadal będzie jasne i przejrzyste:)
W tym roku to dla mnie koniec. W poniedziałek lecę do PL na święta i wracam w nowym roku. Chce życzyć wszystkim wesołych i spokojnych świąt i szczęśliwego i obfitującego w zwycięstwa 2011 roku
Happy Trading

"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas