Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
vindemiatrix
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: vindemiatrix »

Witam

Każde wyszukiwanie otrzymuje swoje własne ID dlatego po jakimś czasie są nadpisywane czy znikają dlatego wyskakuje tekst "Sorry - no matches. Please try some different terms." Jest możliwość aby wyświetlić obrazki dużo łatwiej z profilu Jamesa wystarczy wybrać "Attachments" i będzie grało.

Pozdrawiam

Edit: Widzę że zdublowałem odpowiedź Asmo, więc aby dać coś i od siebie oto link z podsumowaniem wątku na FF jaki znalazłem w sieci:

http://hi.baidu.com/gangliu80/blog/item ... 65479.html

Tylko teraz nie wiem czy nie łamię regulaminu :( jeśli tak usunę link

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

asmodeus8 pisze: A nie wiem, S/R do obserwacji. Nie fajnie ze wzgledu na "chop"

EUR/JPY

Miedzy nami poprzedni engoulfing to przyklad wrecz ksiazkowy.

Obrazek
Akurat nie grałem dziś na tej parze ale widać jak pięknie zadziałał engoulfing i ta para dałaby dzisiaj ładnie zarobić :)

A jak tam Asmo grasz jeszcze longa na Edku? Czy już dotarło do SL?

havk
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: havk »

Poprosze o usuniecie mojego postu.

Johnny
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Johnny »

Cześć
Commax, czyżby to nie był niedzwiedzi Gartley, choć to z innego systemu gry.
Proszę o wyrozumiałość dopiero się uczę.

Dzięki ASMO za wszystko, co tu przekazujesz.

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: asmodeus8 »

Witam wszystkich.

To była dosyć pracowita końcówka roku. Temat rozpoczety we wrześniu ku mojemu zdumieniu spotkał się z ciepłym przyjęciem. Dziękuje wszystkim, którzy przyczynili się do jego rozwoju. Moim celem podobnie jak watek o Price Action na forex Factory jest stworzenie przyjaznego środowiska gdzie każdy trader będzie mógł nauczyć się rzemiosła w bezstresowej i przyjemnej atmosferze, czego początki myślę ze udało się stworzyć. To chyba już nie jest mój Journal tylko watek o Price Action. Z czego się cieszę:)

Jako ze zbliżamy się do końca roku, czas na podsumowanie:

W 2010 udało się:
  • Zakończyć okres demo (Początek 2010)

Osiągnąć 63% procent zwrotu.
Plany na 2011
  • Osiągnąć 100% zwrotu

Kontynuować działalność na nawigatorze.

Regularne spotkania na chacie

Stworzenie porządnego bloga edukacyjnego. Miejsca gdzie wszystko będzie chronologicznie uporządkowane i będzie można zacząć edukacje krok po kroku. Cos w stylu baby pips PA

Kontynuacje nagrywania filmów Wideo. Każdy już wie, jakie mam pomysły na wejścia, dlatego postaram się spędzić więcej czasu na Psychologii, Money managmencie i wyjściach.

Chciałbym się zając bardziej matematyczno, statystyczna oraz psychologiczna strona spekulacji.

Interesuje mnie tez nagrywanie tradow life. Czyli moment wejścia, zarządzanie pozycja i wyjścia wszystko life.

2011 będzie okresem wzmoznej pracy. Mam zamiar więcej siedzieć w domu, pisać a przede wszystkim oszczędzać, bo poważnie myślę o zwiększeniu depo i rozpoczęciu niezależnego trybu życia gdzieś w Tajlandii albo na Filipinach, ale to za parę lat myślę:)
A jak tam Asmo grasz jeszcze longa na Edku? Czy już dotarło do SL?
Zdjęło mnie na SL, tutaj chce dodać ze zdaje sobie sprawę ze sa osoby, które wzięły ten set up i poniosły stratę, kiedy sam ponoszę stratę to pol biedy, ale jeżeli inni podążając za moimi wskazówkami biorą stratę, z tym trudno mi się oswoić. Dlatego postanowiłem ze nie będę sygnalizował wejść w rynek, ewentualnie dawał znać z opóźnieniem. W każdym razie wszystko nadal będzie jasne i przejrzyste:)

W tym roku to dla mnie koniec. W poniedziałek lecę do PL na święta i wracam w nowym roku. Chce życzyć wszystkim wesołych i spokojnych świąt i szczęśliwego i obfitującego w zwycięstwa 2011 roku

Happy Trading :)
Ostatnio zmieniony 18 gru 2010, 23:25 przez asmodeus8, łącznie zmieniany 1 raz.
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
Damian_GTK
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damian_GTK »

asmodeus8 świetny Journal! chcę Ci pogratulować a za razem podziękować. Pogratulować tego że osiągnąłeś swego rodzaju sukces w inwestycji i tak rozwinąłeś wątek. Podziękować chcę za to że z Twoich filmów nauczyłem się kilku rzeczy ;)
pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt! 8)
TRZYMAJ SIĘ PLANU ! ! !
------------------------------------
PRICE ACTION zapraszam na STRONĘ, www poniżej

Awatar użytkownika
nocnyjastrzab
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: nocnyjastrzab »

asmodeus8 pisze:
Mam zamiar więcej siedzieć w domu, pisać a przede wszystkim oszczędzać, bo poważnie myślę o zwiększeniu depo i rozpoczęciu niezależnego trybu życia gdzieś w Tajlandii albo na Filipinach, ale to za parę lat myślę:)
HAHA Asmo czytasz w moich myślach :D Też myśle o daniu nogi do jakiegoś ciepłego kraju. Myślę o Australii :)

Pozdrawiam Wszystkich i składam życzenia zdrowych i pogodnych świąt Bożegonarodzenia!

Nie opijcie się mordy w Sylwestra hehe :lol:

Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bigben »

asmodeus8 pisze:myślę o zwiększeniu depo i rozpoczęciu niezależnego trybu życia gdzieś w Tajlandii albo na Filipinach,
nocnyjastrzab pisze:Też myśle o daniu nogi do jakiegoś ciepłego kraju. Myślę o Australii Smile
Ale z Was zimorodki :lol:...A Puszczą Białowieską albo Bieszczadami zachwycaja się np. Arabowie bo u nich nie ma takiej wspaniałej flory i fauny, nie mówiąc o śniegu...Ech cudze chwalicie, swego nie znacie...Zimy są zdrowe. Inna sprawa że w Polsce czasem zbyt długie i ostre. Ale podejrzewam że znosniejsze niz np. tropikalne upały w Tajlandii.

Dzisiaj dzien zmarnowanych szans. Znalazłem az 3 dobre setupy. Wszedłem tylko w jeden. Zakończony na małym plusie. Pozostałe 2 nie weszły o włos bo czekalem na lepszą cenę...

Asmo
robisz świetną robotę. Jeszcze raz dzięki. Szkoda że nie było odzewu na Twój pomysł. Jak tu nie ma zainteresowania to może gdzie indziej się uda czego sobie i innym życzę w w Nowym Roku.

Wesołych Swiat Bożego Narodzenia wszystkim życzę.

Awatar użytkownika
nocnyjastrzab
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: nocnyjastrzab »

Witajcie! Wiem, że pary złotówkowe mają tutaj więcej przeciwników niż zwolenników, ale mimo to chciałbym podzielić się z Wami swoim spostrzeżeniem.

Wrzucę wykres Chf/Pln - to moja ulubiona para. Zachowuje się ona podręcznikowo, nie ma na niej takich anomalii jak na niektórych egzotycznych parach walutach.

Na wykresie zaznaczyłem formacje świecowe dodatkowo potwierdzone wsparciami i oporami. Praktycznie w każdym z przypadków rynek podążał zgodnie z sygnałami.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
whisper
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: whisper »

witam:)

wczorajsze wejście:

IB, wejście ustawione 8 pipsów poniżej low świecy "matki"
weszło dokladnie o godz. 16:17, było na plus ok 20pips i się cofnęło :( aż do SL niestety
co poszło źle?
po przeanalizowaniu okazało się, ze nie zauwazyłem (i w ogóle nie wziąłem pod uwagę) 23,6 fibo calej zwyżki od ostatniego dołka, gdzie cena ładnie się odbiła - gdybym zauważył, to może ustwiłbym TP 2 pips nad tym poziomem i byłbym happy ;)

a może IB źle wyhaczyłem? a może najzwyczajniej w świecie setup nie zadziałał... bo nie każdy musi zadziałać.

ps: LT rysowane są na liniowym ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Mylić się jest rzeczą ludzką.

ODPOWIEDZ