Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: asmodeus8 »

Cos do obserwacji. NZD/USD RGR z wyraźna słabością na miesieczym TF, nie pin bar ale widać odrzucenie ceny.

Obrazek
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

To juz dla fanow extremalnych zagran, miesieczny cabel. Moze dawac wskazoki co to kolejnych tygodni.

Obrazek

Happy Trading :)
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Krzysiekk0
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Krzysiekk0 »

Co do eurusd to coraz ładniejsze setupy się tworzą :) . Tak jak pisał wcześniej Asmo pin na daily, na który udało mi sie ponad 100 pip wyciągnąc, a teraz na H1 piękny pin, zobaczymy czy coś z tego wyjdzie.

Obrazek

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Krzysiekk0 pisze:Co do eurusd to coraz ładniejsze setupy się tworzą :) . Tak jak pisał wcześniej Asmo pin na daily, na który udało mi sie ponad 100 pip wyciągnąc, a teraz na H1 piękny pin, zobaczymy czy coś z tego wyjdzie.
Nie denerwuj mnie :) 1.3200 jako TP i moja nadzieja :)

James napisal do mnie: "do people good" , wiec zamieszcze link do wszyskich jego wykresow od poczatku watku na FF , z poczatku troche niejasne ale potem krystalizuje sie w czyste PA, swietny material do studiowania przez dlugie zimowe wieczory.

http://www.forexfactory.com/search.php? ... d=12593199

Happy Trading :)
Ostatnio zmieniony 16 gru 2010, 20:20 przez asmodeus8, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
besot
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: besot »

asmodeus8 pisze:wiec zamieszcze link do wszyskich jego wykresow od poczatku watku na FF
Sorry - no matches. Please try some different terms.

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

besot pisze:
asmodeus8 pisze:wiec zamieszcze link do wszyskich jego wykresow od poczatku watku na FF
Sorry - no matches. Please try some different terms.
fixed.

Chyba sie wywala po chwili, nie moge tego obejsc.

Hej

Najlepiej bedzie wejsc na jego watek:

http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=2331

Kliknac w jego profil, tam po prawej na gorze, jest forum activity, wybierz attashment i gra.

Link jest chyba denamiczny, dlatego zmienia sie caly czas.

Happy Trading : )
Ostatnio zmieniony 17 gru 2010, 12:09 przez asmodeus8, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
whisper
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: whisper »

oczy me widzą, że na edku na H4 było RGR ładne, które mogło dać przyzwoity zarobek... niestety, mnie ominęła ta przyjemność
jak widać prawie całe wybicie z tego tygodnia zostało zniesione
ale nie ma co, w poniedziałek trochę udało mnie się ugrać:D niestety tylko troche bo trzeba było iść do pracy. Późnej chciałem jeszcze trochę "dorobić" i pomimo tego że miałem już spory zarobek to łyknęło mi SL, bo Tp za wysoko było...:( ale cóż uczymy sie dalej ;)

no i jeszcze takie fale mnie się namalowały...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Mylić się jest rzeczą ludzką.

Krzysiekk0
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Krzysiekk0 »

asmodeus8 pisze:Nie denerwuj mnie 1.3200 jako TP i moja nadzieja
No to TP wzięty :). Ja wziąłem 1.3190 i jak sie okazało bardzo dobrze. Teraz trzeba patrzeć na weekly, bo może wytworzyć się pin(dzisiaj przez chwile była swieczka spadkowa), niby nie jest on w jakims ważnym miejscu ale jak świeczka na monthly zamieni się w spadkową to może być down. Ale to juz za długie analizy :) . Dzisiejszy cel osiągnięty i starczy :) .
Udanych trejdów!

Awatar użytkownika
commax
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: commax »

Coś dla surferów.

Pytanie za 100 pipsów....

Co my tu mamy?

Obrazek
Never "Drive" Faster Than Your Guardian Angel Can Fly

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

commax pisze:Coś dla surferów.

Pytanie za 100 pipsów....

Co my tu mamy?
A nie wiem, S/R do obserwacji. Nie fajnie ze wzgledu na "chop"

EUR/JPY

Miedzy nami poprzedni engoulfing to przyklad wrecz ksiazkowy.

Obrazek

ODPOWIEDZ