Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: asmodeus8 »

qartek pisze:asmodeus8 thx, inne spojrzenie na rynek - pozdrawiam
Niekoniecznie inne, ale na zdrowy chłopski rozum. Masz dwa rodzaje tradingu.

Intradaytrading - wszystkie interwały z mniejszych niż 4h, gdzie chcesz korzystać z wysokiego Volaitility (Zmienności) rynku i szukasz par, na których dzieje sie najwięcej. My jesteśmy male żuczki, które mogą tylko czekać na fale, które generują chłopaki z Londynu i Nowego Yorku, na ogol w pierwszych 3 - 4 godzinach sa najbladziej wypoczęci i poranna kawa jeszcze buzuje w ich żyłach. Dlatego wtedy rynek szaleje najbardziej. Generalnie jest największy fun pod warunkiem ze wiesz, co robisz. Jest bardziej technicznie z wypiekami na twarzy.

Position Trading Daily to Monthly - tutaj jest wszytko grane na spokojnie i chłodno, możesz usiąść na spokojnie. Poczytać fundamenty, spojrzeć na rynek z szerszej perspektywy, skalkulować prawdopodobieństwo jeszcze raz wszystko przemyśleć i zając pozycje (albo nie zając jej wcale) a potem odejść i dać sie temu rozegrać. To juz prawie inwestowanie:)

Happy Trading :)
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

nocnyjastrzab pisze:Trochę dawno mnie tutaj nie było, czas odrobić zaległości :)

Moje ostatnie wejśćie, wejście pod spadającą gwiazdą (poziom ok. 3.0225) Dodatkowe potwierdzenie - przecięcie ze średnią kroczącą 150 dniową. Na realizację zysku musiałem czekać przez kilka dni, ale było warto 200 pkt do przodu (wyjście na pierwszym wsparciu).

Skracam jeszcze ropę, ale zobaczymy czy coś z tego wyjdzie.

Brawo za cierpliwość ! Żelazna konsekwencja podoba mi się.
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Pełnomocnik pisze: swoją drogą co to tak poszło wszystko up? na kilku parach na 3,4 taki wzrost.. danych ważnych nie było!
Ktoś coś wie?czyzby mikołaj? :wink:
Nice. Dolar nurkował, zawsze wiedz co sie z nim dzieje.

Obrazek

Awatar użytkownika
SzykownyJac
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: SzykownyJac »

asmodeus8 pisze:Nice. Dolar nurkował, zawsze wiedz co sie z nim dzieje.
racja, to wszystko wyjasnia tez sie zalapalem na e/u :D

Awatar użytkownika
nocnyjastrzab
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: nocnyjastrzab »

asmodeus8 pisze:Bardzo ciekawy dzień:)

USD/JPY

Właściwie bardziej Naked trade z naprawdę silnego S/R z silnym trendem. Zafiksowałem sie na słabego dolara przed świętami, Kiedy podglądałem na Finvisie to wygadało to jak engoulfing. Stop był naprawdę mały, dolar leciał na pysk wiec instynktownie pociągnąłem za spust.

Bardzo miły prezent.:)

Gratuluje wszystkim udanego poniedziałku

Obrazek
Widzę asmo, że grałeś na godzinówce, czy z takiego interwału wychodzisz podobnie jak z daily? Na 1h zauważyłem że jest wiele S/R jednak nie mają tak dużej mocy jak na większych interwałach.

Czy mógłbyś podać gdzie wyszedłeś z tej pozycji?

Ps. Dzięki za miłe słowo.
Pozdrawiam!

EDIT: teraz widzę na niebiesko zaznaczone wsparcie - wybacz asmo przemęczenie robi swoje....

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Wtopa na Dziendobry, niewielka wprawdzie. Tutaj grane trochę bardziej ryzykownie wszedłem podczas retrace zakładając ze jeżeli cenie nie uda sie zamknąć powyżej niebieskiego obszaru cena poleci w dol. Stop był śmiesznie mały wiec można było sie pokusić. Trudno

"cut your loses short"

Fibbsy.
150 MA i 365 MA
Pin

Obrazek

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Ok jestem long, siedzimy na rekach :)

Weekly EUR/USD

Obrazek
Ostatnio zmieniony 14 gru 2010, 12:54 przez asmodeus8, łącznie zmieniany 1 raz.

jbm8
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: jbm8 »

Hello,

Ja sobie poszukam nieco wyżej S.

edit: Pierwsza S w toku( SL 4 pips), już zabezpieczona na BE, ale mam wrażenie że ją strącą zaraz :lol:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pełnomocnik »

jbm8 pisze:Hello,

Chyba nie do końca o ta pare chodzi.
Asmo mówi o edku :)
Pozdrawiam

jbm8
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: jbm8 »

Pełnomocnik pisze:
jbm8 pisze:Hello,

Chyba nie do końca o ta pare chodzi.
Asmo mówi o edku :)
Pozdrawiam
Zgadza się, ale mówił też o tej tyle że w pierwszej kolejności.

ODPOWIEDZ