Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
nocnyjastrzab
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: nocnyjastrzab »

whisper pisze:witam:)

co poszło źle?
1) Wyraźny trend spadkowy
2) Wszedłeś pod silnym wsparciem, które stało się oporem (1,3181)
3) Pojawiło się ostrzeżenie w postaci formacji wisielca

To chyba na tyle :)

Awatar użytkownika
whisper
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: whisper »

dzięki nocnyjastrząb :)
wyraźny trend spadkowy to chyba dobrze, skoro zająłem krótką pozycję ;)
ale to już nie pierwszy raz kiedy na IB wyleciałem na SL, cóż trzeba się uczyć dalej
fajnie się wszystko analizuje po fakcie ;)
Mylić się jest rzeczą ludzką.

Awatar użytkownika
nocnyjastrzab
Stały bywalec
Stały bywalec

Whisper - źle Cię zrozumiałem, wydawało mi się, że wszedłeś w długą.
Wydaje mi się, że rynek był wyprzedany i cofnął się tymczasowo w ruchu korekcyjnym.

Masz rację po fakcie każdy jest mądry, trudniej o poprawną analizę podczas zawierania transakcji.

Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
commax
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: commax »

Z bardzo ciekawą sytuacją mamy do czynienia na wykrese GBPJPY D1
Po pierwsze dlatego że dość gładko cena pokonała support na 129.50 po drugie, zbliżamy się do ważnego wsparcia w okolicach 128.50 i w końcu dlatego że na wykresie dziennym mamy idealną formację harmoniczną Gartleya.

Obrazek

kluczowym punktem na wykresie jest 127% zniesienia BC w tym miejscu oczekuję sygnału wejścia Long. choć punkt D według Gartleya może zawierać się w przedziale od 127 do 161.8 to ten pierwszy poziom wydaje się być bardziej prawdopodobny z uwagi na dolne ograniczenie trendu które wypada właśnie w tym miejscu. W formacji Gartleya minimalny zasięg DT to 61.8% BC czyli okolice 131.20/ 131.30 przebicie tego punktu było by ciekawym wydażeniem na tym wykresie.

Idealna Formacja harmoniczna Gartleya:
Obrazek

Życzę wszystkim Miłych świąt i wielu udanych tradów w nowym roku Pozdrawiam

Niech Price Będzie z Wami :)
Never "Drive" Faster Than Your Guardian Angel Can Fly

Awatar użytkownika
zaburzenia.snu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: zaburzenia.snu »

Witam

Asmodeus8 czy bierzesz pod uwage tez rozne formacje swiecowe podczas wejsc oraz grania na Pa? poniewaz ostatnio zauwazylem ciekawy rajd na usd/jpy w trendzie spadkowym a obecnie trwajaca korekta najprawdopodobniej dobiega konca i tutaj mam problem,poniewaz patrzac wstecz cena nie znajdowala sie na tym poziomie wczesniej i ciezko okreslic poziomy wsparcia a nie lubie na slepo wchodzic.takze ostatni 3 swiece przypominaja mi formacje gwiazdy wieczornej doji,oczywiscie nie jest to tak pieknie jak w ksiazce ze cien doji jest wyzej niz zamkniecie poprzedniej swiecy ale uwazam ze czesto formacje w praktyce roznia sie od podrecznikowy i sadze ze moze to byc ta formacja,a dzieki niej moge miec potwierdzenie do PA ale wrocmy do glownego tematu,jak sadzisz korekta dobiega konca czy nadal moga byc wzrostu i co za nimi by przemawialo a jesli spadki to jaki jeszcze potwierdzen uzylbys?
pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

qartek
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: qartek »

zaburzenia.snu asmo bedzie dopiero po nowym roku

Awatar użytkownika
nocnyjastrzab
Stały bywalec
Stały bywalec

zaburzenia.snu

Mnie wygląda to bardziej na konsolidację, niż na formację odwrócenia trendu.
Spójrz na większy interwał (miesięczny) utworzyła się tam na silnym wsparciu formacja objęcia hossy, osobiście nie grałbym tutaj krótko.

Awatar użytkownika
commax
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: commax »

W poprzednim poście pisałem o Gartleyu ale nie pojawił się żaden sygnał na wymienionych poziomach. Zmierzamy więc do 127 fibbs i może tam się coś pojawi a wtedy będzie szansa na większą korektę. Ale chcę Wam pokazać coś innego z dzisiaj chyba ostatni setup w tym roku ale dosyć ciekawy więc postanowiłem go wrzucić na forum.

Wejście na 1.5495 pod pina. Po dobrym początku przesunąłem stopa na BE i.... niestety wywaliło mnie. Ale wszedłem jeszcze raz. Najciekawsze jest to, że wszedłem na GBPCAD obserwując GBPJPY..... dlaczego?
Na GBPJPY była wzorcowa formacja 123 BO prawdopodobieństwo wybicia było bardzo duże więc obserwowałem to. Kiedy tylko pojawił się sygnał na GBPJPY otworzyłem zlecenie na GBPCAD dlaczego tak...?
GBPJPY robi nowe dołki, zasięg wybicia byłby trudny do określenia. Za to na GBPCAD mamy piękne wiadro ewentualny breakout miałby jakiś cel więc wszedłem krótko ustawiając jednocześnieTP i oczekujące buy limit na dnie wiadra które pokrywało się z 23.6 fibbs. cena po dotarciu do 1.5385 czyli dna wiadra zamknęła mój TP i odpaliła Buy Limit. W dół 100 pipek, w górę zobaczymy...!

GBP/CAD czyli Bungee jumping!

Obrazek

Obrazek

Życzę wszystkim hucznego sylwestra i samych dobrych setupów w nowym roku. Pozdrawiam!

Niech Price Będzie z Nami.
Never "Drive" Faster Than Your Guardian Angel Can Fly

Awatar użytkownika
Pablo78
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Pablo78 »

Witam wszystkich

Zaczynamy nowy rok z nowymi postanowieniami obietnicami oraz załozeniami:)
Może spróbujmy sie pokusic o dywagacje co moze sie wydarzyc w nowym roku.
Wszechobecna wiara w to że euro juz updało może nieżle pokrzyżować szyki niedżwiadkom;) na tej parze jesli sie zrealizuje scenariusz kolejnej 5 jaka mi sie maluje to możemy wznieść sie wysoko na tej parze bo moze to byc 5 w 3. no cóz jak będzie to się zobaczy narazie scenariusz wyglada prowzorstowo pozdrawiam
rzeczy niemożliwe robimy od razu cuda zajmują nam więcej czasu

Awatar użytkownika
Cancer0s
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Cancer0s »

Dosyć prawdopodobny scenariusz / Tak układały się fale bardzo ładnie...aczkolwiek fundamentalnie jest to mało prawdopodobne... ;) Wszystko teraz jest możliwe.
Zapraszam na moją nową stronę -> klik w "WWW". Codzienne analizy i komentarze.

ODPOWIEDZ