Propozycje zmian regulaminu dotyczące multikont

Komunikacja do i od admina i moderatorów forum, ogłoszenia, komunikaty.
ODPOWIEDZ
damian137137
Bywalec
Bywalec

Post autor: damian137137 »

A ja to bym pracowników XTB traktował tak jak xtb traktuje klientów ;) Niestety xtb traktuje klientów jak frajerów, a jak klient ma uzasadnione problemy to zazwyczaj xtb udaje wariata jakby nie wiedział o co chodzi, jak dla mnie cienizna i szczyt bezczelności xtb, Tak więc dlaczeo ich też tak nie traktować?
Oczywiście to tylko moja subiektywna opinia.

forex_lover
Gaduła
Gaduła

Post autor: forex_lover »

rozdajmy kałasznikowy i strzelajmy. No i proszę znowu wszystkiemu winne xtb echh. To dlaczego do cholery tam jest najwięcej klientów?

BTW
ilu klientów ma bossa, go4x, alior, am, fxpro?

Awatar użytkownika
szulczas
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: szulczas »

forex_lover pisze:Czy niektórzy z WAS nie przeceniają ROLI jaką gra to forum na rynku FX?
moze rynkiem nie rusza...ale gdyby to bylo "forum" to by nie bylo tylu zarejstrowanych przedstawicieli brokow ;)
forex_lover pisze:To dlaczego do cholery tam jest najwięcej klientów?
tzn ilu?? i jakiego formatu?? bo raczej to nie sa osoby utrzymujace sie z fx, a raczj "dawcy" :)
Ostatnio zmieniony 26 kwie 2011, 19:46 przez szulczas, łącznie zmieniany 1 raz.

damian137137
Bywalec
Bywalec

Post autor: damian137137 »

forex_lover jak na pracownika xtb przystało udajesz, że nie wiesz o co chodzi, OK.
Naprawdę nie wiesz dlaczego xtb ma najwięcej klientów??? To smutne. :)

To powiedz mi ile np fxpro wydało na reklamę w Polsce w ostatnich latach a ile wy wydaliście. Ale z drugiej strony skąd masz wiedzieć co jest dźwignią handlu, pewnie ledwo słyszałeś o jakiejś dźwigni w waszej ofercie :))

symu
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: symu »

forex_lover pisze:rozdajmy kałasznikowy i strzelajmy. No i proszę znowu wszystkiemu winne xtb echh. To dlaczego do cholery tam jest najwięcej klientów?

BTW
ilu klientów ma bossa, go4x, alior, am, fxpro?
Forex_lover argument z ilością klientów jest naprawdę słaby. Wiadomo, że XTB ma chyba najlepszy marketing na FX w Polsce a możliwe że nawet za granicą co nie świadczy o jakości usługi :)

Co do tego , że forum nei wpływa na wybór brokera (bądź w małym stopniu) to też się nie zgodzę. Ja pewnie dalej tkwiłbym w XTB bo na początku był to jedyny broker o którym słyszałem. O admiralu może bym usłyszał, a o FXSalt w którym teraz siedzę nigdy bym nie usłyszał.

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: daromanchester »

Dobra bo schodzimy z tematu.
Ja uważam że przydatne by było:
- możliwość pisania postów 7 dni po rejestracji - wielu by zniechęciło do zakładania na szybko kont żeby odpowiedzieć wulgarnie na jakieś zarzuty/pytania wobec swoich szkoleń, sygnałów, etc.
- w profilu jest rubryka zawód - powinna być wyświetlana pod avatarem- wtedy można by wpisać gdzie pracuje dana osoba.
Są też tutaj osoby które pracują dla banków i podobnych instytucji. Moderatorzy to widzą ale użytkownicy nie mają pojęcia o tym.
Było by to pomocne dla samych userów którzy widzieliby że mają do czynienia z kimś co ma pojęcie o czym mówi.
Nie ma co się wstydzić że się pracuje dla banku czy brokera (nikt nie jest idealny :) )
Myślę że jeśli przedstawiciel XTB wytknąłby oficjalnie jakieś błędy innemu brokerowi to użytkownikom byłoby to na rękę.
Po prostu zdrowa konkurencja.
Na prawdę panowie nie ma się co wstydzić, kiedyś wprowadzicie ecn'a i będziecie budzić podziw u niektórych.
A my moderatorzy będziemy mieli mniej pracy i rzadziej narażali się na obrzucanie błotem.
Ja marze o jednym tygodniu żebym nie musiał usuwać postów i łagodzić sporów.

Pozdrawiam
Darek
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
mohertrader
Gaduła
Gaduła

Post autor: mohertrader »

forex_lover pisze:d) nigdy nie gadałem sam ze sobą bo jestem w miarę normalny
Wesolek z kolegi :)

Pozwolę sobie obalić ten mit , z zacytowanych poniżej slów kolegi wynika coś zupelnie odmiennego. A wynika nic innego jak to , że kolega będąc klientem XTB pisze maile ( lub dzwoni) do samego siebie będącego pracownikiem XTB.
forex_lover pisze:
Jako obecny klient Admiralsa i XTB powiem tak - szybciej i łatwiej (mail/tel) komunikuje mi się z tymi drugimi ale to moje prywatna opinia.
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 019#249019

A sam regulamin trzeba zmienić , bo jeżeli pracownicy firm postanawiają obrzucać się blotem , niech to robią pod wlasnymi szyldami.

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 26 kwie 2011, 20:21 przez mohertrader, łącznie zmieniany 1 raz.

Mr.T

Post autor: Mr.T »

daromanchester pisze:Myślę że jeśli przedstawiciel XTB wytknąłby oficjalnie jakieś błędy innemu brokerowi to użytkownikom byłoby to na rękę.
Po prostu zdrowa konkurencja.
Na prawdę panowie nie ma się co wstydzić, kiedyś wprowadzicie ecn'a i będziecie budzić podziw u niektórych.
Daro dobry żart.niedługo powstanie seria kawałów o xtb..
a tak poważnie to
daromanchester pisze:możliwość pisania postów 7 dni po rejestracji
dobry pomysł jak się nie sprawdzi-mozna cofnąć.

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Shadi »

daromanchester pisze: - możliwość pisania postów 7 dni po rejestracji - wielu by zniechęciło do zakładania na szybko kont żeby odpowiedzieć wulgarnie na jakieś zarzuty/pytania wobec swoich szkoleń, sygnałów, etc.
nie wiem czy to dobry pomysł. Tzn 7 dni nikogo nie zbawi.. a jak chce coś zachachmęcić to i tak to zrobi :)
Nie ma co się wstydzić że się pracuje dla banku czy brokera (nikt nie jest idealny :) )
Wnioskuję o ostrzeżenie dla Ciebie :) (joke) proszę nie pisz takich zdań jak popijam herbatę, bo muszę kolejną klawiaturę wymienić widzę ;/

pan tadeusz

Post autor: pan tadeusz »

7 dni - bardzo dobry pomysł choć wolałbym patent z FF, kilkanascie pierwszych postow zatwierdzane przez kogos/modow - jezeli sa merytoryczne. dopiero wtedy wpuszczenie ludzi na forum bez trzymania za raczke. tam to dziala idealnie.

druga rzecz - faktycznie miejsce zawód to tez dobry pomysl.

forex lover - co do merytoryki twoich wypowiedzi... przypomnij sobie ostatni post w wątku o aliorze, ktory jakims cudem zniknal - o tym ze wszyscy nowi klienci aliora to przyglupy bo sie zastanawiaja w swieto czemu nie dziala rynek.... moze to tylko twoja niska kultura, jednak w polaczeniu z miejscem pracy.... wpisuje sie w techniki ponizej pasa stosowane przez twojego pracodawce...

ODPOWIEDZ