Propozycje zmian regulaminu dotyczące multikont

Komunikacja do i od admina i moderatorów forum, ogłoszenia, komunikaty.
Awatar użytkownika
NiceFox
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: NiceFox »

1.Polecam wprowadzić konta komercyjne dla instytucji finansowych ze specjalnym cennikiem, w przypadku ominięcia konta komercyjnego cena x 10000 (taki bat, pracodawca się zastanowi nad darmową reklamą ), z wyłączeniem możliwości korzystania dla pracowników z kont niekomercyjnych.
2. Konieczność weryfikacji danych w razie podejrzenia, że osoba nieuprawniona korzysta z konta niekomercyjnego.
3.Cenniki oraz polityka opłat dla konta komercyjnego to już sprawa właściciela.
Pieniądze rosną na drzewie cierpliwości.

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

7 dni - bardzo dobry pomysł choć wolałbym patent z FF, kilkanascie pierwszych postow zatwierdzane przez kogos/modow - jezeli sa merytoryczne. dopiero wtedy wpuszczenie ludzi na forum bez trzymania za raczke. tam to dziala idealnie.
ciekawy pomysł, napewno to ostudzi grupe osób co to od razu by chcieli komuś "szpilę" wsadzic. Swoja drogą mozna by przyjrzec sie forom zagranicznym, jak oni sobie z tym radza itd itd. Pomysł z FF warto przemyslenia. pozdro
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

stophouse
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: stophouse »

Wiadomo, że kryptoreklamy się całkowicie nie wypleni. Można ją tylko w pewnym stopniu utrudnić. Być może warto np. przy poście wyświetlać informację o ip, z którego został wysłany.

Można też wprowadzić jakieś dodatkowe weryfikacje użytkowników. Np. poprzez wysyłanie sms na dany numer. Tzn. przed aktywacją profilu użytkownik musi podać numer komórkowy, na który jest wysyłany sms z hasłem.

Awatar użytkownika
Mavratus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Mavratus »

Także popieram projekt 7 dni ale nie pomorze to tak jakbysmy chcieli.

Co do stronniczości modów w tym temacie możecie mieć na to wylane...

Popieram także wprowadzenie płatnych kont dla takich przedstawicieli i przekazywanie ich na cele charytatywne.... (takich mamy pełno na forum temat 1% od podatku...)

Popieram także pomysł ze sprawdzaniem merytorycznie postów.... jeśli dałoby się coś takiego wstawić.

Rozumiem że do moje projekty 1 str- są do kitu :D :mrgreen:
Uważaj jest tu dużo zadymiarzy jeśli masz tutaj swoje zdanie i umiesz, wybierać wątki na tym forum na pewno masz predyspozycje. Tylko frajerzy kłócą się kto ma większego.

Awatar użytkownika
T-REX
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: T-REX »

Każde restrykcyjne rozwiązanie tego problemu będzie bardziej skomplikowane niż ewentualne jego obejście. Zamiana laptoka, modem GSM to przecież pryszcz dla osoby z tej branży. Na razie jest kącik z platformami i niech brokerzy się tam gryzą :wpale: . Moim zdaniem firmy z kompetentnymi przedstawicielami bronią się całkiem nieźle mimo problemów ich platform. Jeszcze co do kont przedstawicieli-nie sądzicie że trzeba sprawdzać autentyczność tych oficjalnych? Każdy może napisać że robi w X i ogłasza mega promocję.
A podstawą do wyboru brokera powinno być porównanie umów/regulaminów tychże :568: ( no wiem, kto to czyta...)
Czy jest szansa na ich wyegzekwowanie to też inna sprawa...
Wracając do tematu można monitorować sytuację i działać według obecnego regulaminu-jeden IP=jedno konto. W przypadku problemu (wszyscy w domu trejdują :mrgreen: ) obowiązkowy kontakt z adminem i wyjaśnienie sytuacji NA POCZĄTKU przed założeniem multikonta.

Wprowadzić abolicję dla wszystkich którzy zgłoszą fakt posiadania multikont w przeciągu 3 dni, ich ewentualna likwidacja a potem każdy znaleziony przypadek i au reuvior! Bez tłumaczenia że to babci albo siostrzeniec grzebał w kompie...

Awatar użytkownika
Mavratus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Mavratus »

Inna sprawa że dzieło powinno bronić się samo... prawda ?
Uważaj jest tu dużo zadymiarzy jeśli masz tutaj swoje zdanie i umiesz, wybierać wątki na tym forum na pewno masz predyspozycje. Tylko frajerzy kłócą się kto ma większego.

forex_lover
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: forex_lover »

pan tadeusz pisze:
forex lover - co do merytoryki twoich wypowiedzi... przypomnij sobie ostatni post w wątku o aliorze, ktory jakims cudem zniknal - o tym ze wszyscy nowi klienci aliora to przyglupy bo sie zastanawiaja w swieto czemu nie dziala rynek.... moze to tylko twoja niska kultura, jednak w polaczeniu z miejscem pracy.... wpisuje sie w techniki ponizej pasa stosowane przez twojego pracodawce...
i za takie coś jak bym był moderatorem wywaliłbym pana tadzia z tego forum
a) kłamliwy cytat
b) dodane wyzwiska których nie było
c) powiązanie mojego posta z moim pracodawcom

panie tadeusz - mam w nosie gdzie TY pracujesz i wara ci ode mnie bo gdyby nie moderator to byś nie wiedział.

Proszę o ujawnienie miejsca pracy pana tadusza cobym mógł powiązać jego zachowanie i kłamliwe teksty z pracodawcą - Alior? bo jak widzę sypie swoimi wyuczonymi tekstami typu "wysoka kultura bankowości" , a może jakiś inny? bank, firma ochroniarska, mennica ?

może wszyscy ujawnią swoich pracodawców ? Z chęcią się dowiem jakie to instytucje w tym kraju zatrudniają forumowych wymiataczy pokroju pan tadeusz.

BTW co do mojego dzisiejszego ironicznego tekstu widać to forum nie dorosło (jest "nadęte i nadmuchane same w sobie" do ironii i satyry i zachowuje się jak jedna z mniejszości w tym kraju, która ostatnio podniosła larum na satyryczną okładkę Angory - czuć PIS.
pan tadeusz pisze: 7 dni - bardzo dobry pomysł choć wolałbym patent z FF, kilkanascie pierwszych postow zatwierdzane przez kogos/modow "
cenzura, hmm to już było - gdzie jest przycisk IRONIA "LUBIĘ TO"?

p.s.
jeszcze raz podkreślam - proszę o nie łącznie moich wypowiedzi z jakąkolwiek firmą i proszę MODERATORÓW o piętnowanie wypowiedzi takich jak powyżej w imię OTWARTOŚCI tego forum. Nie widzę ŻADNEGO związku, nie reprezentuje żadnego brokera a moje poglądy są MOJE i TYLKO MOJE bez względu na to z jakiego IP łączyłem się 3 razy na tym forum. Jeszcze dodam, że nie czerpię żadnych korzyści majątkowych z faktu "bytności" na tym forum, nie mam interesu by ktokolwiek tutaj był klientem któregokolwiek brokera. Sam mam konto w AM, miałem w xtb i "obiłem" się o fxpro. Do Aliora pewnie nie dojdę bo mam daleko i nie cierpię chodzić do placówek bankowych, szczególnie gdy są zamknięte gdy rynek działa.

jak ktoś tu zauważył - mocno nikt się nie kryje bo gdyby bardzo chciał to naprawdę są metody by być anonimowym tylko po co? Ale jeśli tego typu zagrywki zostaną wprowadzone jak proponowane to skończy się jak w radiu maryja, że będą na forum dzwonić tylko wyznawcy teorii awaryjnego lądowania tupolewa w błocie i strzałów w lesie. I na tym komu najbardziej zależy, kto jest rydzykiem fx? Pliz opamiętajta się. Wierzę w inteligencję tych mądrzejszych.
Ostatnio zmieniony 26 kwie 2011, 22:09 przez forex_lover, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
michael7
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: michael7 »

forex_lover pisze:Proszę o ujawnienie miejsca pracy pana tadusza cobym mógł powiązać jego zachowanie i kłamliwe teksty z pracodawcą - Alior? bo jak widzę sypie swoimi wyuczonymi tekstami typu "wysoka kultura bankowości" , a może jakiś inny? bank, firma ochroniarska, mennica ?

może wszyscy ujawnią swoich pracodawców ? Z chęcią się dowiem jakie to instytucje w tym kraju zatrudniają forumowych wymiataczy pokroju pan tadeusz.
Rozumiem trochę frustrację ze strony forex_lover'a... Co to ma do rzeczy, że pracuje w XTB, to chyba nie powód, żeby od razu go piętnować i robić z niego kozła ofiarnego, jakby było grzechem to, że pracuje u brokera... masakra.
Z drugiej strony rozumiem, że lepiej dla usera by bylo gdyby wiedział z kim ma do czynienia w niektórych sytuacjach dotyczących brokerów. Jest to absolutnie zrozumiałe...
Popieram także zdrową dyskusję popartą dobrymi argumentami w kwestii platform transakcyjnych i brokerów, gdzie uczestnikami takowej rozmowy są m.in przedstawiciele brokerów. Na pewno może to przynieść korzyści dla usera :)
Sądzę, że najlepiej by było, gdyby dana osoba, która pracuje w firmie, która umożliwia inwestowanie na rynku Forex poprzez jakąs platformę transakcyjną miała to zaznaczone chociażby w stopce lub w nicku, czy jak to napisał Daro pod hasłem "zawód". Sądzę, że nie jest to dla nikogo hańba, że pracuje np. w TMS Brokers, Alior Bank czy XTB.... Przykład Raposo;], nikt się do niego chyba nie czepia, wszyscy wiedzą jak jest i jakoś nie ma problemów...

pzdr
Trade what you see, not what you think!

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

pan tadeusz trochę ma racji bo post taki istniał, sam go zgłosił do moderacji.
Ja odznaczyłem odpisujac mu na PW że mam powody dla których nie chcę żeby ten post został usunięty.
Miałem na myśli dzisiejszy wątek. Ale teraz widzę że post został usunięty przez innego moda.
No cóż nie koordynujemy działań, nie jest to jakaś zbiorowa akcja modów mająca na celu kogoś zdyskredytować.
Zgodzę się że treść nie była identyczna ale o podobnym zabarwieniu.
Rozumiem że ponoszą emocje ale starajmy sie rozwiązać merytorycznie problem.
Nie wszystko da się załatwić ze względu na ograniczenia techniczne.
Dlatego staram się jak najprostszymi metodami znaleźć rozwiązanie.
forex_lover pisze:Proszę o ujawnienie miejsca pracy pana tadusza cobym mógł powiązać jego zachowanie i kłamliwe teksty z pracodawcą - Alior?
No jest to duża i poważna firma i kompletnie nie powiązana z FX. Całkiem inna branża.

Pozdrawiam i proszę panowie o więcej wzajemnego szacunku.
Darek
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

forex_lover
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: forex_lover »

michael7 - dobrze kombinujesz ale czy twój pracodawca (jakakolwiek firma by to nie była mniej lub bardziej zacna) - dał Ci "wolna rękę" w "reprezentowaniu" jej na jakimś forum?

hej guys!
zastanówcie się pliz co piszecie ! Nie dostrzegacie absurdu? Mój czy twój pracodawca jest w godzinach 9-17 a po 17 to Ty i ja możemy se robić co chcemy i tak jak na wejściu do klubu nie pytają się z jakiej firmy jesteś tak nie widzę potrzeby tego robienia tutaj. Co to do rzeczy kto gdzie z nas pracuje? Czy na forum o pieluchach tez trza się przedstawiać "pampres" "huggies" "Dada" ?
Każdy jest równy na forum a jesli wprowadzimy "cenzurę", moderacje rozumianą nie jako "porządkowanie" tylko "robienie porządku" to jesteśmy bliscy autorytarnych rządów kilku osób (nie, że mam coś przeciwko nim tylko to jest po prostu NIE ZDROWE) a to nie ma nic wspólnego z WOLNOŚCIĄ SŁOWA ot choćby . To jest kuż... nie zgodne z konstytucją! ostatnio Donek chciał wprowadzać cenzurę w necie ale chyba na szczęście się opamiętał.

ODPOWIEDZ