Ta Spadająca gwiazda jest wręcz obrzydliwie wielkich rozmiarów. Jeżeli ktoś bedzie miał pytanie jak powinna wyglądać idealny Pin bar proszę odesłać go do tego przykładu:)
Male ciało, tyczka odpowiedniej wielkości. Ogromna. Wygląda ze potrafi zatrzymać ten pociąg.
Problem polega na tym ze jest to tylko pin bar, bez S/R, innych czynikow i jest przeciwko trendowi. Ile Miedz i Platyna sa na obszarach S/R. Tak Srebro wygląda podobnie do Palladium. Wielka spadajaca gwiazda zawieszona w przestrzeni.
Tylko raz widziałem pin bara na absolutnych dolach Weekly USD/CAD z 2007. Dal rade.
Problemem jest tez monstrualny stop.
Moj kumpel rozgryzł trójkąt na srebrze i powolny koniec 3 fali w korekcie ABC.
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 648#247648
Zakładamy ze teraz cena rozpocznie korektę w fali 4 i spadnie do $25 konczac 5 fale. Potem korekta ABC. To tez jest Price Action
To są technicznie dwa momenty na wejście, czyli 4 fala teraz lub C na korekcie tego ruchu. W tym przypadku jeżeli cena przebije 26.60 moja analizę szlag trafi i jestem w bledzie. Naturalne miejsce na stop. Idealnie było by zobaczyć retest tego niebieskiego obszaru a PA na tym miejscu było by mile widziana.
Technicznie rzecz biorąc, jeśli to wyjdzie, jest szansa otrzymania korekty WXY (2X ABC z X fala po środku). Czy po polsku zjazd, do mniej więcej $20 ale to juz zgadywanie.
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas