Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Fesiek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Fesiek »

Mike_Scofield pisze:Fesiek

mógłbys zapodać ten wskaźniczek, który pokazuje wielkość lota w zależności od wielkości SL? Z góry dzięki ..
korba1000 pisze:chyba o to ci chodzi;)
Nie o ten.

Ten jest lepszy. Ostatnią pozycje w tabelce można sobie samemu zapodać w parametrach. Jest też tam poprawiony błąd z nie znikaniem odliczania czasu po usunięciu wskaźnika z wykresu.
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... start=1700
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ech...

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mike_Scofield »

korba1000 pisze:chyba o to ci chodzi;)
Tak, dzięki
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield

Awatar użytkownika
Lunaris
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Lunaris »

Witam wszystkich serdecznie.

Właśnie doczytałem do tego miejsca ten jakże ciekawy wątek. Szybko się rozwija i wraz z obejrzeniem produkcji filmowych troche czasu mi to zajęło. Jestem początkujący na forexie i swoje kroki w inwestowaniu stawiam na podstawie tego dziennika. Niezła robota Asmo.

I mam pytanie jak byście interpretowali sytuację na AUD/DKK?? Chodzi mi o sytuaje na wykresie dzinnym i tygodniowym. Poniżej wykres tygodniowy:

Obrazek

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Srebro

Nieprzeczytany post autor: asmodeus8 »

Jutro wieczorem dodam komentarz, ale byc przygotowanym na cos takiego:

Obrazek
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Lunaris pisze:Witam wszystkich serdecznie.

Właśnie doczytałem do tego miejsca ten jakże ciekawy wątek. Szybko się rozwija i wraz z obejrzeniem produkcji filmowych troche czasu mi to zajęło. Jestem początkujący na forexie i swoje kroki w inwestowaniu stawiam na podstawie tego dziennika. Niezła robota Asmo.

I mam pytanie jak byście interpretowali sytuację na AUD/DKK?? Chodzi mi o sytuaje na wykresie dzinnym i tygodniowym. Poniżej wykres tygodniowy:

Obrazek

Pozdrawiam
Dzięki, 5.3075 wydaje sie logicznym miejscem. Ale nadal jest to sam shooting star bez żadnego dodatkowego czynnika. Lubię jak mam więcej powodów skłaniających mnie do zajęcia pozycji.

Pozdro
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Pełnomocnik pisze:ps2
przeglądam tak posty i widze ze nasza ,,strategia,, rozszerza się o formacje harmoniczne tzw motylki czyli klasyczną eliotowską korekte...
formacje te tez rzadza sie swoimi prawami i moze warto byłoby wrzucić tu troche na ten temat...?
jak juz pisałem swego czasu zaczytywałem się w eliota i właśnie formacje harmoniczne wiec za zgodą Asmo - bo to w końcu jego jurnal moge wstawic kilka ciekawych materiałów na ten temat... Asmo co ty na to?
A jak najbardziej :)

Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bigben »

Pablo78 pisze:No cóż ja będę optymistą w sparwie spotkania bo może sie okazać ze az takie trudne to nie bedzie i wiele kilometrów do pokonania tez nie kwestia tylko podania swoich miejsc zamieszkania Very Happy i zobaczymy czy sie da
nocnyjastrzab pisze:Z ciekawością przeglądam Wasze weekendowe posty Panowie - i wiedzę, że tworzy się Elitarna Grupa Inwestorów Indywidualnych heh

Dajcie znać skąd jesteście, jeśli interesuje Was spotkanie w obrębie woj. śląskiego służę pomocą Smile
Zdecydowanie większe szanse powodzenia mają zloty lokalne. Tylko z frekwencją może byc nienajlepiej :lol: .

@nocnyjastrząb

Moja metropolis leży w województwie sąsiadującym z woj. śląskim i do niej się przyjeżdza raczej niz wyjeżdża :lol: Mówie z góry że jestem raczej mało mobilny i podróże to nie jest moja pasja :lol: Jakby co to pisz na PW .

Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bigben »

asmodeus8 pisze:Jeszcze jedno na FX street (przydał by sie taki serwis PL) jest masa filmów do obejrzenia.

http://www.fxstreet.com/search/contribu ... 2f121e6f12

An introduction to Price Behaviour, w prawy dolnym rogu.

Polecam tego Typa bo mówi doskonale o strukturze ceny.
Ach ten jego arabski akcent..No ale przynajmniej łatwiej zrozumieć niż np. Amerykanów. . Oglądnąłem I część i trochę się niecierpliwiłem bo gość w 10-20 minut mógłby opowiedzieć zasadnicze przesłanie a nie przeciągać do 55 (no ale nie ma co narzekac bo tak to jest na webinariach że czas jest z góry zaplanowany, mogli ewentualnie zmontowac skrót). Jednak wolę Twoje filmiki które trwają średnią po 10 minut. Po polsku, konkretnie, treściwie i krótko.

Jeszcze wracając do Mike'a Baghdady to zaintrygował mnie ten urywek przy notce o nim :
Mike Baghdady was key speaker at the FXstreet.com International Traders Conferences 2010. He trained groups of Attendees in Price Behaviour . He launched the New Turtle Traders at the event also.
Asmo czyżbys był kolejnym "żółwiem" po Kerimbie na Nawigatorze ;) ?

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Asmo czyżbys był kolejnym "żółwiem" po Kerimbie na Nawigatorze ;) ?
Zaaplikowałem, zobaczymy po 15 listopada ;)

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

asmodeus8 pisze:
Pełnomocnik pisze:ps2
przeglądam tak posty i widze ze nasza ,,strategia,, rozszerza się o formacje harmoniczne tzw motylki czyli klasyczną eliotowską korekte...
formacje te tez rzadza sie swoimi prawami i moze warto byłoby wrzucić tu troche na ten temat...?
jak juz pisałem swego czasu zaczytywałem się w eliota i właśnie formacje harmoniczne wiec za zgodą Asmo - bo to w końcu jego jurnal moge wstawic kilka ciekawych materiałów na ten temat... Asmo co ty na to?
A jak najbardziej :)
Fajnie by było Pełnomocnik jakbyś wrzucił jakieś materiały na ten temat :) Często występują w analizach właśnie jakieś korekty typy (abc, 1,2,3,4,5,2c,3c,5c,itp.) Tylko pewnie wielu nie wie co one oznaczają i jak je interpretować (w tym ja :)). Może polecacie jakieś książki aby lepiej zrozumieć jakie mogą być fazy korekty, wzrostów, itp.

ODPOWIEDZ