Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: asmodeus8 »

No to teraz czas na piwko.
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Polecam !

Nieprzeczytany post autor: asmodeus8 »

Jeszcze jedno na FX street (przydał by sie taki serwis PL) jest masa filmów do obejrzenia.

http://www.fxstreet.com/search/contribu ... 2f121e6f12

An introduction to Price Behaviour, w prawy dolnym rogu.

Polecam tego Typa bo mówi doskonale o strukturze ceny.
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
commax
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: commax »

A ja też sobie otworzyłem piwko....!
Dobre... bo polskie!!! hehehe :lol:
Za silver Asmo :564:
Never "Drive" Faster Than Your Guardian Angel Can Fly

Awatar użytkownika
Pablo78
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Pablo78 »

bigben pisze:
grupaludzi piszących na forum powoli sie stabilizuje i moze czas pomyslec aby w przyszłosci zorganizowac jakies spotkanie w jakims punkcie naszego kraju zrobić coś na wzór zlotu ( miłośników PA ) Very Happy wynając może jakąś sale z projektorem i wymienic sie pogladami Very Happy

Ludzie są porozrzucani po całej Polsce i nie tylko. Ciężko będzie ustalić miejsce i czas tak żeby większości spasowało. O wiele łatwiej zorganizować spotkania online np. raz w tygodniu i wspólnie uczyć się PA, wymieniać uwagi, proponować setupy. Marzy mi się powstanie czegoś w rodzaju "banku informacji" (głównie do analizy fundamentalnej) z którego wszyscy mogliby korzystać. Ostatecznie można tego rodzaju informacje kupić co po rozłożeniu ciężaru na kilka/kilkanaście osób nie będzie raczej stanowić dużego obciążenia dla pojedyńczego trejdera. . Widać że grupa aktywnych uczestników tego wątku powoli się krystalizuje. Może uda się utworzyć coś w rodzaju nieformalnego "klubu inwestora" dla osób które chcą wspópracować ? Co o tym myślicie ?
asmodeus8 pisze:Potrzebuje ktoś rzucił okiem na informacje i postarał sie wyszukać co spowodowało ruch na metalach.

Interesuje mnie:

Platyna, Miedz, Srebro i Palladium.
Asmo sprecyzuj o jaki okres i chodzi ?
No cóż ja będę optymistą w sparwie spotkania bo może sie okazać ze az takie trudne to nie bedzie i wiele kilometrów do pokonania tez nie kwestia tylko podania swoich miejsc zamieszkania :D i zobaczymy czy sie da a co do surowców no tak dane z chin zaważyły bo głowny konsument w tych trudnych czasach zaczyna miec problemy z inflacją i jak wieść niesie rynek nieruchomości rozgrzany do takiego stopnia jak miedż wytapiana w KGHM :D może spowodować ostudzenie zapędów kupujących na rynku terminowym :D z drugiej strony to się dziwię bo ceny miedzi osiągnęły poziomy z czasów hossy ale czy popyt rzeczywisty też jest z czasów hossy? czy tylko inwestorzy zaopatrzeni w gotówkę od Bena inwestują nie patrząc na nic innego bo coś trzeba kupic jak kasa jest :D a jak surowce drogie to szybciej sie z kryzysu wychodzi? chyba nowa ekonomia się tworzy:D

Awatar użytkownika
nocnyjastrzab
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: nocnyjastrzab »

Z ciekawością przeglądam Wasze weekendowe posty Panowie - i wiedzę, że tworzy się Elitarna Grupa Inwestorów Indywidualnych heh

Dajcie znać skąd jesteście, jeśli interesuje Was spotkanie w obrębie woj. śląskiego służę pomocą :)

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mike_Scofield »

Fesiek

mógłbys zapodać ten wskaźniczek, który pokazuje wielkość lota w zależności od wielkości SL? Z góry dzięki ..
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield

Awatar użytkownika
korba1000
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: korba1000 »

Mike_Scofield pisze:mógłbys zapodać ten wskaźniczek, który pokazuje wielkość lota w zależności od wielkości SL? Z góry dzięki ..
chyba o to ci chodzi;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

Awatar użytkownika
commax
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: commax »

Oil D1

50% fibo
Divergence
pinbar

Obrazek
Never "Drive" Faster Than Your Guardian Angel Can Fly

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pełnomocnik »

witam w nowym tygodniu :idea:

chciałem tak szybko wrzucić moje typy na najbliższe dni..
bez screnów i opisów ale mysle ze dla większości nie bedzie stanowiło to problemu...
a więc

EUR/GBP
GBP/CHF
EUR/CAD
USD/CHF

czy ktos jeszcze zwrcił uwage na te pary?
zaznaczam ze narazie nie ma tam sygnałów wejscia są tylko fajne poziomy SR + ew fibo

ps Asmo widze wziołeś się ostro do roboty :D - bardzo fajnie, dałbym ci pochwale ale nie moge :cry:

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pełnomocnik »

ps2
przeglądam tak posty i widze ze nasza ,,strategia,, rozszerza się o formacje harmoniczne tzw motylki czyli klasyczną eliotowską korekte...
formacje te tez rzadza sie swoimi prawami i moze warto byłoby wrzucić tu troche na ten temat...?
jak juz pisałem swego czasu zaczytywałem się w eliota i właśnie formacje harmoniczne wiec za zgodą Asmo - bo to w końcu jego jurnal moge wstawic kilka ciekawych materiałów na ten temat... Asmo co ty na to?

ODPOWIEDZ