Price Action - Asmodeus8 Journal
Polecam !
Jeszcze jedno na FX street (przydał by sie taki serwis PL) jest masa filmów do obejrzenia.
http://www.fxstreet.com/search/contribu ... 2f121e6f12
An introduction to Price Behaviour, w prawy dolnym rogu.
Polecam tego Typa bo mówi doskonale o strukturze ceny.
http://www.fxstreet.com/search/contribu ... 2f121e6f12
An introduction to Price Behaviour, w prawy dolnym rogu.
Polecam tego Typa bo mówi doskonale o strukturze ceny.
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas
No cóż ja będę optymistą w sparwie spotkania bo może sie okazać ze az takie trudne to nie bedzie i wiele kilometrów do pokonania tez nie kwestia tylko podania swoich miejsc zamieszkaniabigben pisze:grupaludzi piszących na forum powoli sie stabilizuje i moze czas pomyslec aby w przyszłosci zorganizowac jakies spotkanie w jakims punkcie naszego kraju zrobić coś na wzór zlotu ( miłośników PA ) Very Happy wynając może jakąś sale z projektorem i wymienic sie pogladami Very Happy
Ludzie są porozrzucani po całej Polsce i nie tylko. Ciężko będzie ustalić miejsce i czas tak żeby większości spasowało. O wiele łatwiej zorganizować spotkania online np. raz w tygodniu i wspólnie uczyć się PA, wymieniać uwagi, proponować setupy. Marzy mi się powstanie czegoś w rodzaju "banku informacji" (głównie do analizy fundamentalnej) z którego wszyscy mogliby korzystać. Ostatecznie można tego rodzaju informacje kupić co po rozłożeniu ciężaru na kilka/kilkanaście osób nie będzie raczej stanowić dużego obciążenia dla pojedyńczego trejdera. . Widać że grupa aktywnych uczestników tego wątku powoli się krystalizuje. Może uda się utworzyć coś w rodzaju nieformalnego "klubu inwestora" dla osób które chcą wspópracować ? Co o tym myślicie ?
Asmo sprecyzuj o jaki okres i chodzi ?asmodeus8 pisze:Potrzebuje ktoś rzucił okiem na informacje i postarał sie wyszukać co spowodowało ruch na metalach.
Interesuje mnie:
Platyna, Miedz, Srebro i Palladium.

- nocnyjastrzab
- Stały bywalec
- Mike_Scofield
- Pasjonat
- Pełnomocnik
- Pasjonat
witam w nowym tygodniu
chciałem tak szybko wrzucić moje typy na najbliższe dni..
bez screnów i opisów ale mysle ze dla większości nie bedzie stanowiło to problemu...
a więc
EUR/GBP
GBP/CHF
EUR/CAD
USD/CHF
czy ktos jeszcze zwrcił uwage na te pary?
zaznaczam ze narazie nie ma tam sygnałów wejscia są tylko fajne poziomy SR + ew fibo
ps Asmo widze wziołeś się ostro do roboty
- bardzo fajnie, dałbym ci pochwale ale nie moge 

chciałem tak szybko wrzucić moje typy na najbliższe dni..
bez screnów i opisów ale mysle ze dla większości nie bedzie stanowiło to problemu...
a więc
EUR/GBP
GBP/CHF
EUR/CAD
USD/CHF
czy ktos jeszcze zwrcił uwage na te pary?
zaznaczam ze narazie nie ma tam sygnałów wejscia są tylko fajne poziomy SR + ew fibo
ps Asmo widze wziołeś się ostro do roboty

- Pełnomocnik
- Pasjonat
ps2
przeglądam tak posty i widze ze nasza ,,strategia,, rozszerza się o formacje harmoniczne tzw motylki czyli klasyczną eliotowską korekte...
formacje te tez rzadza sie swoimi prawami i moze warto byłoby wrzucić tu troche na ten temat...?
jak juz pisałem swego czasu zaczytywałem się w eliota i właśnie formacje harmoniczne wiec za zgodą Asmo - bo to w końcu jego jurnal moge wstawic kilka ciekawych materiałów na ten temat... Asmo co ty na to?
przeglądam tak posty i widze ze nasza ,,strategia,, rozszerza się o formacje harmoniczne tzw motylki czyli klasyczną eliotowską korekte...
formacje te tez rzadza sie swoimi prawami i moze warto byłoby wrzucić tu troche na ten temat...?
jak juz pisałem swego czasu zaczytywałem się w eliota i właśnie formacje harmoniczne wiec za zgodą Asmo - bo to w końcu jego jurnal moge wstawic kilka ciekawych materiałów na ten temat... Asmo co ty na to?