DayTrading: Czwartek 21.01.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 22 sty 2016, 00:00

Wzrost
5
21%
Bez zmian
5
21%
Spadek
14
58%

Liczba głosów: 24

dziki_75
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Czwartek 21.01.2016

Nieprzeczytany post autor: dziki_75 »

jen-yy pisze:przypominam jak działa psyche inwestora

Obrazek

dobre :) :564:

Awatar użytkownika
MR. D
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MR. D »

Panowie coś mi tu nie pasuje.... czytam notki banków w których piszą jak jeden mąż, że dzisiaj Mario będzie mocno gołębi. Skoro tak to dlaczego edek jest na plusie ? Nie pozycjonują się pod taki scenariusz?

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

c.ajto pisze:Lubię cię i wiem że masz pojęcie o grze, ale to zdanie nadaje się na farmazon dnia :D

Czyli biorę jakiekolwiek założenia i już mam git strategię, a czy na niej zarobię czy nie to już tylko moja broszka?

Strategia może być dochodowa lub stratna (dla mnie to logiczne), a jeśli mamy stratną, to niestety, choćbyśmy byli nie wiem jakimi czarodziejami rynku, nie zarobimy na niej z prostej przyczyny - matematyka na to nie pozwoli.
Tak po chłopsku - z gówna miodu nie zrobisz :wink:

A co do złych zachowań, nie pomyślałeś że na demo można też nauczyć się dobrych zachowań i ich powielania / przestrzegania?
I później bazować na tym w grze na realu.

Nie mogę wyjść z podziwu, czemu tylu ludzi płaci czasem ciężkie pieniądze za naukę, która w większości przypadków może być dostępna za free :roll:
To nie farmazon :) To prawda.
Strategia gry na giełdzie (FX,CDF, akcje, whatever) zakłada, że pomnażasz kapitał tak? Strategia opiera się na jakiś warunkach, że jeżeli trzymasz się tych warunków/zasad to przynosi Ci zysk. Każda opisana w internecie strategia przynosząca zysk jest dobra. :) Jest tylko jeden warunek - masz się trzymać zasad.

Stratne strategie odrzuca się z tzw automatu, to znaczy że nie bierzemy ich pod uwagę, bo to nie ma sensu, gdyż nie spełniają podstawowego założenia, że strategia ma przynosić zysk :)

Mam wrażenie, że demo nie nauczy dobrych zachowań,... zbyt długo by pisać. Mnie demo wychodziło tylko na złe, ale każdy jest inny i niech każdy robi jak uważa. Nie moja brocha :)
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

dziki_75 pisze:

dobre :) :564:

Można rzec że tu są sami specjaliści od psycho ... chologi - chiatri
fiu fiu
ok ale moze cos nt dt ??

Trza sobie dzis tu bytność odpuścić,
pomyliłem fora :shock: sorry!!
Ostatnio zmieniony 21 sty 2016, 14:24 przez Tomasz196407, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
MR. D
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MR. D »

Obrazek
Genialne jakbym słyszał jednego z kolegów, który wczoraj śmiał się , że poubierali frajerów na wieczór w ubranka z L na DAX ;-)

BeQuiet
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: BeQuiet »

pedro pisze:
na innym forum już to pisałem, wuchta wiary też to powtarza, a niektórzy nie rozumieją, że nie każdy ma predyspozycje do bycia sprzątaczką, kosmonautą, tłumaczem czy naukowcem w CERN... tak samo nie każdy, BA niewielu ma predyspozycje do trejdowania ... serio nie każdy! :)

z tym, że jedni to rozumieją i akceptują a inni nie. i tyle.
Co ty pier.
Predyspozycji do bycia sprzątaczką nie mogę mieć wtedy gdy nie będę miał obu rąk i nóg. Predyspozycji do bycia strzelcem wyborowym nie będę miał wtedy jak będę miał słaby wzrok. A w trejdingu, może wtedy jak nie będę miał mózgu, nie wiem odpowiedz mi ty?
Moim zdaniem każdy ma predyspozycje do tradingu niezależnie od wieku, koloru skóry, wykształcenia i statusu. Według mnie to jedynie aspekt psychologiczny, jeżeli w siebie uwierzysz to możesz wszystko.
“Whether you think you can, or you cannot, you are right.” - Henry Ford

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Pedro dalej robisz co tydzien wplate depo 500zl na nim gra i wyplata na koniec miesiaca?
Z rok temu tez o czyms takim myslalem, ale mnie wysmiano.
Nie napisze ze to byl Zaba bo pomyslicie ze sie na niego uwzialem, a to nieprawda. Zaba jest OK.

Co do MM i psyche. Ty masz 4 lata ja mam 2 stazu.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
c.ajto
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: c.ajto »

pedro pisze: Strategia gry na giełdzie (FX,CDF, akcje, whatever) zakłada, że pomnażasz kapitał tak? Strategia opiera się na jakiś warunkach, że jeżeli trzymasz się tych warunków/zasad to przynosi Ci zysk. Każda opisana w internecie strategia przynosząca zysk jest dobra. :) Jest tylko jeden warunek - masz się trzymać zasad.

Stratne strategie odrzuca się z tzw automatu, to znaczy że nie bierzemy ich pod uwagę, bo to nie ma sensu, gdyż nie spełniają podstawowego założenia, że strategia ma przynosić zysk :)
Przy założeniu że strategia jest profitowa jak najbardziej zgadzam sie z tobą.

Tylko że przez kilka lat bytności na różnych forach widziałem jak ludkowie grają takie twory mutogenne, że się w głowie nie mieści.
Myślisz, że wszyscy grają strategiami in plus?
Zapewniam cię, że wielu z nich powtarza jak mantrę "MM i psycha", a nie zada sobie podstawowego pytania - "czy moja strategia z matematycznego punktu widzenia przyniesie mi zysk?"

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

Ładnie indeksy gnają do góry. :569:
The only way is up

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

@xhdog - masz 100% racji. Dlatego jednak real=demo pod warunkiem ze na obu stosujesz taka sama dyscypline i jej przestrzegasz. Wiekszosc na demo odpala kilka pozycji i zostawia. Potem za pare dni gigantyczne zyski.... a na realu tak sie nie da (?)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Zablokowany