Gdyby każdy miał predyspozycje do tradingu, to zarobiałoby 80% trejderów a traciło 20%, a z tego co widzę jest dokładnie odwrotnie. Właśnie o tym pier.BeQuiet pisze: Co ty pier.
Predyspozycji do bycia sprzątaczką nie mogę mieć wtedy gdy nie będę miał obu rąk i nóg. Predyspozycji do bycia strzelcem wyborowym nie będę miał wtedy jak będę miał słaby wzrok. A w trejdingu, może wtedy jak nie będę miał mózgu, nie wiem odpowiedz mi ty?
Moim zdaniem każdy ma predyspozycje do tradingu niezależnie od wieku, koloru skóry, wykształcenia i statusu. Według mnie to jedynie aspekt psychologiczny, jeżeli w siebie uwierzysz to możesz wszystko.

-- Dodano: 21 sty 2016, 15:32 --
Robiłem tak. Ale po mega dobrym październiku postanowiłem odłożyć FX. I odłożyłem, obserwuję coś tam pyknę, ale nie tak jak wtedy.highend pisze:Pedro dalej robisz co tydzien wplate depo 500zl na nim gra i wyplata na koniec miesiaca?
Z rok temu tez o czyms takim myslalem, ale mnie wysmiano.
Nie napisze ze to byl Zaba bo pomyslicie ze sie na niego uwzialem, a to nieprawda. Zaba jest OK.
Co do MM i psyche. Ty masz 4 lata ja mam 2 stazu.
W ciągu 2 miesięcy zarobiłem wtedy więcej niż przez poprzedniej 2 lata, dlatego przestałem... Kiedyś poznałem gościa, który kocha motocykle. Uwielbia je, itp, itd. Jeździł 30 lat bez wypadku i zsiadł. Powiedział, że statstytycznie jest większe ryzyko że się rozwali na nim i zginie niż będzie dalej jeździł jak dotychczas.
W momencie, kiedy statystyka przeszła przeciwko mnie, zająłem się czymś innym, ale od lutego planuję wrócić.
Tak, depo 1 tyś PLN, tylko DAX m1 - rekord dzienny tu chyba kiedyś wrzucałem. Ponad 13k w ciągu dnia z 500 PLN wtedy zrobiłem... Poukładanie wszystkiego w głowie po takim dniu zajęło mi kilka dni

Ja jestem nano - mikro spekulant. Mogę więcej wrzucić na depo, ale źle się to u mnie kończyło a taka strategia MM, run po wynik i wypłata u mnie się sprawdza