DayTrading: Czwartek 21.01.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 22 sty 2016, 00:00

Wzrost
5
21%
Bez zmian
5
21%
Spadek
14
58%

Liczba głosów: 24

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Czwartek 21.01.2016

Nieprzeczytany post autor: pedro »

BeQuiet pisze: Co ty pier.
Predyspozycji do bycia sprzątaczką nie mogę mieć wtedy gdy nie będę miał obu rąk i nóg. Predyspozycji do bycia strzelcem wyborowym nie będę miał wtedy jak będę miał słaby wzrok. A w trejdingu, może wtedy jak nie będę miał mózgu, nie wiem odpowiedz mi ty?
Moim zdaniem każdy ma predyspozycje do tradingu niezależnie od wieku, koloru skóry, wykształcenia i statusu. Według mnie to jedynie aspekt psychologiczny, jeżeli w siebie uwierzysz to możesz wszystko.
Gdyby każdy miał predyspozycje do tradingu, to zarobiałoby 80% trejderów a traciło 20%, a z tego co widzę jest dokładnie odwrotnie. Właśnie o tym pier. :)

-- Dodano: 21 sty 2016, 15:32 --
highend pisze:Pedro dalej robisz co tydzien wplate depo 500zl na nim gra i wyplata na koniec miesiaca?
Z rok temu tez o czyms takim myslalem, ale mnie wysmiano.
Nie napisze ze to byl Zaba bo pomyslicie ze sie na niego uwzialem, a to nieprawda. Zaba jest OK.

Co do MM i psyche. Ty masz 4 lata ja mam 2 stazu.
Robiłem tak. Ale po mega dobrym październiku postanowiłem odłożyć FX. I odłożyłem, obserwuję coś tam pyknę, ale nie tak jak wtedy.

W ciągu 2 miesięcy zarobiłem wtedy więcej niż przez poprzedniej 2 lata, dlatego przestałem... Kiedyś poznałem gościa, który kocha motocykle. Uwielbia je, itp, itd. Jeździł 30 lat bez wypadku i zsiadł. Powiedział, że statstytycznie jest większe ryzyko że się rozwali na nim i zginie niż będzie dalej jeździł jak dotychczas.
W momencie, kiedy statystyka przeszła przeciwko mnie, zająłem się czymś innym, ale od lutego planuję wrócić.

Tak, depo 1 tyś PLN, tylko DAX m1 - rekord dzienny tu chyba kiedyś wrzucałem. Ponad 13k w ciągu dnia z 500 PLN wtedy zrobiłem... Poukładanie wszystkiego w głowie po takim dniu zajęło mi kilka dni ;)

Ja jestem nano - mikro spekulant. Mogę więcej wrzucić na depo, ale źle się to u mnie kończyło a taka strategia MM, run po wynik i wypłata u mnie się sprawdza :)
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

Kolejka po zasiłki się wydłuża :shock:
The only way is up

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

c.ajto pisze:Przy założeniu że strategia jest profitowa jak najbardziej zgadzam sie z tobą.

Tylko że przez kilka lat bytności na różnych forach widziałem jak ludkowie grają takie twory mutogenne, że się w głowie nie mieści.
Myślisz, że wszyscy grają strategiami in plus?
Zapewniam cię, że wielu z nich powtarza jak mantrę "MM i psycha", a nie zada sobie podstawowego pytania - "czy moja strategia z matematycznego punktu widzenia przyniesie mi zysk?"
no i to są właśnie te predyspozycje :)

wymyśliłem taki trening dla trejdera, który jakbym był chujek to sprzedawałbym na szkoleniach :)

trening wygląda tak - wpłacasz na depo ile tam chcesz, ale tak żeby jednak pozycję jakąś otworzyć :)

i przez tydzień, codziennie masz otworzyć transakcję i zamknąć ją na plus - na jakimkolwiek plus. transkacje otwierasz obojetnie w którą stronę - i zamykasz jak jest plus. otwierasz, jest plus zamykasz.

gwarantuję, że po takim tygodniu transakcji depo będzie znacznie większe, niż przy stosowaniu strategii, które nierzadko nie są kompatybilne z psychiką trejdera i dlatego nie działają :)
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

@pedro rozumiem Cie i gratuluje madrego podejscia.

Tymczasem EUR sie spierdzielil... heh ;)
Ale nie eurpln. Tutaj PLN gra skrzydla, ze o usdpln nie wspomne.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

usdchf h4 - wybita gora formacja filizanki gdzie ucho jest dodatkowo orgrem... pozniej wrzuce wykres
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

Ładna laga (zmyła) na EDku.

Awatar użytkownika
MR. D
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MR. D »

A gdzie ten pieniacz co go rozbawiłem wczoraj swoimi wpisami przy podawaniu scenariusza konferencji.
Mario powiedział "Inflacja będzie bardzo niska, może wejść na negatywne terytorium" i pozamiatane. Szkoda, że admini nie działają ostrzej przeciw trollom.

Żeby nie było off topa. Czekam na zamknięcie dwóch godzinowej i zobaczymy co dalej. Scenariusz który prezentował M bardzo prawdopodobny.
Ostatnio zmieniony 21 sty 2016, 14:51 przez MR. D, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
ajron
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ajron »

MR. D pisze:A gdzie ten pieniacz co go rozbawiłem wczoraj swoimi wpisami przy podawaniu scenariusza konferencji.
Mario powiedział "Inflacja będzie bardzo niska, może wejść na negatywne terytorium" i pozamiatane. Szkoda, że admini nie działają ostrzej przeciw trollom.
Masz na mysli Kerada ?
"na chuj ja gram tą parą, kiedy w końcu wydaję się że będzie koretka to on jeszcze wyżej.... a jak jest korekta to nie gram.

pierdolony" 8)

BeQuiet
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: BeQuiet »

pedro pisze:
c.ajto pisze:Przy założeniu że strategia jest profitowa jak najbardziej zgadzam sie z tobą.

Tylko że przez kilka lat bytności na różnych forach widziałem jak ludkowie grają takie twory mutogenne, że się w głowie nie mieści.
Myślisz, że wszyscy grają strategiami in plus?
Zapewniam cię, że wielu z nich powtarza jak mantrę "MM i psycha", a nie zada sobie podstawowego pytania - "czy moja strategia z matematycznego punktu widzenia przyniesie mi zysk?"
no i to są właśnie te predyspozycje :)

wymyśliłem taki trening dla trejdera, który jakbym był chujek to sprzedawałbym na szkoleniach :)

trening wygląda tak - wpłacasz na depo ile tam chcesz, ale tak żeby jednak pozycję jakąś otworzyć :)

i przez tydzień, codziennie masz otworzyć transakcję i zamknąć ją na plus - na jakimkolwiek plus. transkacje otwierasz obojetnie w którą stronę - i zamykasz jak jest plus. otwierasz, jest plus zamykasz.

gwarantuję, że po takim tygodniu transakcji depo będzie znacznie większe, niż przy stosowaniu strategii, które nierzadko nie są kompatybilne z psychiką trejdera i dlatego nie działają :)
Plus dla ciebie że rozdajesz wiedzę nie odpłatnie. Idąc w twoją stronę i zamiast wchodzić na pałę wystarczy pomyśleć nad sprawdzonym wcześniej systemem mechanicznym, wyjdzie na to samo lub lepiej i trejd bez psychy.
“Whether you think you can, or you cannot, you are right.” - Henry Ford

Awatar użytkownika
MR. D
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MR. D »

Tomek co DAX wyraźnie się zastanawiają co dalej ? Już moment pakować longi czy poczekać aż kurz opadnie ?

Uj podpowiada, że to wcale nie koniec korekty na indeksach dlatego mam wątpliwości....

Zablokowany