DayTrading: Czwartek 21.01.2016
Re: DayTrading: Czwartek 21.01.2016
Przerwa pewnie do wejścia usaków...
2 dni temu dodałem swojego robaka i mówiłem że będzie S to mnie wyśmiano że będzie robak w drugą stronę. Trzeba słuchać swojego rozumu i Pana ŻĄBĘ.
albo nic
//do usuniecia
//do usuniecia
trzeba mieć jaja jak super saiyan
Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.
Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.
przemqus pisze:Dołki i szczyty tracą siłę w górę, imo może być odreagowanie w dół.![]()

No bez jaj chcą wrócić do bazy ;-)
Zgadzam się z kolegą. Czym rózni sie konto demo od realu? Niczym. Jesli ktos nie potrafi zarabiac na demo to będzie zarabiał na realu? Kompletna bzdura. Zarabiać trzeba sie nauczyć. Jest wielu co mimo starań tej sztuki nie posiądą nigdy. O czym świadczą statystyki. Decyzje o wejściu w pozycje zgodnie z systemem są bardzo subiektywne. Jeden widzi RGRa inny nie. Flaga/pinbar itd. Dopiero czas pokazuje czy mieliśmy racje. Pytanie czy założenia systemu w realu sie sprawdzają. Bo autor zapewniał, że działa? Na wykresie hist to można doktorat zrobić. Wszystko "działa"c.ajto pisze:Lubię cię i wiem że masz pojęcie o grze, ale to zdanie nadaje się na farmazon dniapedro pisze:
Wychodząc z założenia, że każda strategia zarabia (inaczej nie byłaby strategią) to wszystko, ABSOLUTNIE WSZYSTKO sprowadza się do psychiki trejdera i MM.
Demo uczy złych zachowań, utrwala te złe zachowania, które następnie powielane są na REAL. Dlatego DEMO jest stratą czasu. Takie jest moje zdanie![]()
![]()
Czyli biorę jakiekolwiek założenia i już mam git strategię, a czy na niej zarobię czy nie to już tylko moja broszka?
Strategia może być dochodowa lub stratna (dla mnie to logiczne), a jeśli mamy stratną, to niestety, choćbyśmy byli nie wiem jakimi czarodziejami rynku, nie zarobimy na niej z prostej przyczyny - matematyka na to nie pozwoli.
Tak po chłopsku - z gówna miodu nie zrobisz![]()
A co do złych zachowań, nie pomyślałeś że na demo można też nauczyć się dobrych zachowań i ich powielania / przestrzegania?
I później bazować na tym w grze na realu.
Nie mogę wyjść z podziwu, czemu tylu ludzi płaci czasem ciężkie pieniądze za naukę, która w większości przypadków może być dostępna za free

Co do hedga to tak naprawde stawiając go niczym sie to nie różni od SL. Różnica polega na tym, żę strata/zysk beda zaksięgowane później. Odwlekamy w czasie. A trzymając dłużej skazujemy sie na dodatkowe koszty(swap). Kiedyś i tak trzeba te pozycje zamknąć.
Twój poziom mnie poraża ...MR. D pisze:A gdzie ten pieniacz co go rozbawiłem wczoraj swoimi wpisami przy podawaniu scenariusza konferencji.
Mario powiedział "Inflacja będzie bardzo niska, może wejść na negatywne terytorium" i pozamiatane. Szkoda, że admini nie działają ostrzej przeciw trollom.
Żeby nie było off topa. Czekam na zamknięcie dwóch godzinowej i zobaczymy co dalej. Scenariusz który prezentował M bardzo prawdopodobny.
zobacz na staż jaki posiadasz na forum i ile masz postów (wszystkie powalają na kolana)?
a teraz zastanów się jakiego słowa użyłeś i co ono znaczy?
- atlanticos
- Maniak
usdcad h1
https://www.tradingview.com/x/AiYegp1C/
https://www.tradingview.com/x/AiYegp1C/
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
rzeczywistość może być zaskakująca 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
Mądrze prawiszCblondyn pisze:Zgadzam się z kolegą. Czym rózni sie konto demo od realu? Niczym. Jesli ktos nie potrafi zarabiac na demo to będzie zarabiał na realu? Kompletna bzdura. Zarabiać trzeba sie nauczyć. Jest wielu co mimo starań tej sztuki nie posiądą nigdy. O czym świadczą statystyki. Decyzje o wejściu w pozycje zgodnie z systemem są bardzo subiektywne. Jeden widzi RGRa inny nie. Flaga/pinbar itd. Dopiero czas pokazuje czy mieliśmy racje. Pytanie czy założenia systemu w realu sie sprawdzają. Bo autor zapewniał, że działa? Na wykresie hist to można doktorat zrobić. Wszystko "działa"c.ajto pisze:Lubię cię i wiem że masz pojęcie o grze, ale to zdanie nadaje się na farmazon dniapedro pisze:
Wychodząc z założenia, że każda strategia zarabia (inaczej nie byłaby strategią) to wszystko, ABSOLUTNIE WSZYSTKO sprowadza się do psychiki trejdera i MM.
Demo uczy złych zachowań, utrwala te złe zachowania, które następnie powielane są na REAL. Dlatego DEMO jest stratą czasu. Takie jest moje zdanie![]()
![]()
Czyli biorę jakiekolwiek założenia i już mam git strategię, a czy na niej zarobię czy nie to już tylko moja broszka?
Strategia może być dochodowa lub stratna (dla mnie to logiczne), a jeśli mamy stratną, to niestety, choćbyśmy byli nie wiem jakimi czarodziejami rynku, nie zarobimy na niej z prostej przyczyny - matematyka na to nie pozwoli.
Tak po chłopsku - z gówna miodu nie zrobisz![]()
A co do złych zachowań, nie pomyślałeś że na demo można też nauczyć się dobrych zachowań i ich powielania / przestrzegania?
I później bazować na tym w grze na realu.
Nie mogę wyjść z podziwu, czemu tylu ludzi płaci czasem ciężkie pieniądze za naukę, która w większości przypadków może być dostępna za free. Skoro zarabianie na demo takie proste to ja chętnie zobacze czyjeś demo po miesiącu. Oczywiście przy założeniach, że co najmniej 50-100 otwartych pozycji będzie. SL<=2% depo. Ktoś chętny?
Co do hedga to tak naprawde stawiając go niczym sie to nie różni od SL. Różnica polega na tym, żę strata/zysk beda zaksięgowane później. Odwlekamy w czasie. A trzymając dłużej skazujemy sie na dodatkowe koszty(swap). Kiedyś i tak trzeba te pozycje zamknąć.

granie na koncie rzeczywistym bez umiejętności zarabiania na demo to totalna pomyłka,
niektórzy mówią że zarabiać można się nauczyć tylko na koncie rzeczywistym, to prawda,
ale jeśli nie nauczymy się najpierw tego na koncie demo, to jedyna nasza umiejętność którą opanujemy to przyjmowanie razów na klatę

opanować trzeba najpierw demo (system zarabiania na fx),
później rzeczywiste konto (dyscyplina i jeszcze raz dyscyplina),
i jeżeli to przeżyjemy to wtedy dopiero sukces
Ostatnio zmieniony 21 sty 2016, 15:53 przez as28, łącznie zmieniany 1 raz.
Lepszy 3 dni studiowania Steva Mauro niż 3 lata CJ.
Szukaj darmowych kursów w necie aby zrozumieć dzienną manipulację.
Szukaj darmowych kursów w necie aby zrozumieć dzienną manipulację.