jen-yy pisze:przypominam jak działa psyche inwestora
dobre

jen-yy pisze:przypominam jak działa psyche inwestora
To nie farmazonc.ajto pisze:Lubię cię i wiem że masz pojęcie o grze, ale to zdanie nadaje się na farmazon dnia![]()
Czyli biorę jakiekolwiek założenia i już mam git strategię, a czy na niej zarobię czy nie to już tylko moja broszka?
Strategia może być dochodowa lub stratna (dla mnie to logiczne), a jeśli mamy stratną, to niestety, choćbyśmy byli nie wiem jakimi czarodziejami rynku, nie zarobimy na niej z prostej przyczyny - matematyka na to nie pozwoli.
Tak po chłopsku - z gówna miodu nie zrobisz![]()
A co do złych zachowań, nie pomyślałeś że na demo można też nauczyć się dobrych zachowań i ich powielania / przestrzegania?
I później bazować na tym w grze na realu.
Nie mogę wyjść z podziwu, czemu tylu ludzi płaci czasem ciężkie pieniądze za naukę, która w większości przypadków może być dostępna za free
dziki_75 pisze:jen-yy pisze:przypominam jak działa psyche inwestora
dobre![]()
Genialne jakbym słyszał jednego z kolegów, który wczoraj śmiał się , że poubierali frajerów na wieczór w ubranka z L na DAX ;-)jen-yy pisze:przypominam jak działa psyche inwestora
Co ty pier.pedro pisze:
na innym forum już to pisałem, wuchta wiary też to powtarza, a niektórzy nie rozumieją, że nie każdy ma predyspozycje do bycia sprzątaczką, kosmonautą, tłumaczem czy naukowcem w CERN... tak samo nie każdy, BA niewielu ma predyspozycje do trejdowania ... serio nie każdy!![]()
z tym, że jedni to rozumieją i akceptują a inni nie. i tyle.
Przy założeniu że strategia jest profitowa jak najbardziej zgadzam sie z tobą.pedro pisze: Strategia gry na giełdzie (FX,CDF, akcje, whatever) zakłada, że pomnażasz kapitał tak? Strategia opiera się na jakiś warunkach, że jeżeli trzymasz się tych warunków/zasad to przynosi Ci zysk. Każda opisana w internecie strategia przynosząca zysk jest dobra.Jest tylko jeden warunek - masz się trzymać zasad.
Stratne strategie odrzuca się z tzw automatu, to znaczy że nie bierzemy ich pod uwagę, bo to nie ma sensu, gdyż nie spełniają podstawowego założenia, że strategia ma przynosić zysk![]()