DayTrading: Czwartek 21.01.2016
Re: DayTrading: Czwartek 21.01.2016
A dlaczego ma mnie to męczyć
Mam w tej chwili 0,2 short i 0,1 L jak wybija 4,50 to dołożę drugie 0,1 L Ten hedge kosztuje mnie około 40 PLN miesięcznie. W długim terminie wrócą do poziomu, który zakładam i zrealizuję zysk ;-) Chyba lepiej założyć hedge niż zrealizować stratę... tym bardziej, że na parach z pln musisz mieć przynajmniej 300-500 pipsów SL jak nie chcesz być co drugi dzień wywalany. Chyba lepiej założyc hedge za 40 PLN miesięcznie niż zrealizować 2x500 pipsów za 1000 PLN ;-)

Ostatnio zmieniony 21 sty 2016, 13:04 przez MR. D, łącznie zmieniany 1 raz.
EU M15 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Szkoda, że nie ma tu opcji "polać mu, dobrze gada"highend pisze: ja dlatego pozamykałem konta real i będę się starał opracować strategię na demo i ją przetestować
i dopóki nie będzie efektów - nie wrócę na real. Tak powinienem zrobić od początku.
i bzdurą jest, że na demo się zarabia, a na realu nie. Demo działa tak samo jak real. Pod warunkiem, że tu i tu robisz to samo i trzymasz się tych samych zasad.

Niestety, większość myśli ze jak przejdzie z demo na real, to z automatu staną się Pro

może lepiej było po prostu odpuścić krosy z PLN....MR. D pisze:A dlaczego ma mnie to męczyćMam w tej chwili 0,2 short i 0,1 L jak wybija 4,50 to dołożę drugie 0,1 L Ten hedge kosztuje mnie około 40 PLN miesięcznie. W długim terminie wrócą do poziomu, który zakładam i zrealizuję zysk ;-) Chyba lepiej założyć hedge niż zrealizować stratę... tym bardziej, że na parach z pln musisz mieć przynajmniej 300-500 pipsów SL jak nie chcesz być co drugi dzień wywalany. Chyba lepiej założyc hedge za 40 PLN miesięcznie niż zrealizować 2x500 pipsów za 1000 PLN ;-)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
To się tyczy każdego krosa całą sztuką jest postawienie hedge w odpowiednim momencie tak jak sl. Nie może być, że jeszcze nie, może zawrócą jutro będzie odbicie itp. Wbrew pozorom działa to podobnie tylko czekasz aż zawrócą a nie powielasz pozycje.
Metoda dobra i stosowana, pod jednym warunkiemMR. D pisze:To się tyczy każdego krosa całą sztuką jest postawienie hedge w odpowiednim momencie tak jak sl. Nie może być, że jeszcze nie, może zawrócą jutro będzie odbicie itp. Wbrew pozorom działa to podobnie tylko czekasz aż zawrócą a nie powielasz pozycje.

- atlanticos
- Maniak
no wlasnie najlepiej sie sprawdza w trendzie pod warunkiem ze grasz z trendem, a hedge stawiasz gdy wystepuje korekta...ta.bo pisze: Metoda dobra i stosowana, pod jednym warunkiem, że w konsoli. Gorzej jak w trendzie, wtedy nie koniecznie można się doczekać powrotu do przeciwstawnego zlecenia.

"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Ja właśnie w konsoli mam sprawdzoną, ale Żabo, OK przetestuję i tak.atlanticos pisze:no wlasnie najlepiej sie sprawdza w trendzie pod warunkiem ze grasz z trendem, a hedge stawiasz gdy wystepuje korekta...ta.bo pisze: Metoda dobra i stosowana, pod jednym warunkiem, że w konsoli. Gorzej jak w trendzie, wtedy nie koniecznie można się doczekać powrotu do przeciwstawnego zlecenia.

hau, hauhauhau, hauhauhau.... hau-hau-haupedro pisze: A co do dzisiejszych oczekiwanych fajerwerków, to chyba będzie z dużej chmury mały deszcz, ale ja pod te AF już nie gram![]()
odszczekuję co pisałem, jakby ktoś pytał

Ostatnio zmieniony 21 sty 2016, 14:56 przez pedro, łącznie zmieniany 1 raz.
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
dodam jeszcze, że trzeba wchodzi na korektach z założeniem, że mogą spaść niżej i po to jest hedge. Jak ktoś wchodzi na ekstremach licząc na kolejne dołki lub szczyty to ma kłopot. Np ujek jak się stawia L na wykupieniu po 125 to jest o wiele mniejsza szansa, że ten poziom zostanie szybko osiągnięty niż jak stawia je na 120 z krótki hedge ;-) Oczywiście tylko z trendem fundamentalnym. Oczywiście problemem jest odwrócenie trendu, ale od kiedy tak gram nie było takiej sytuacji więc nie wiem jakie szkody wtedy wyrządzi ;-)atlanticos pisze:no wlasnie najlepiej sie sprawdza w trendzie pod warunkiem ze grasz z trendem, a hedge stawiasz gdy wystepuje korekta...ta.bo pisze: Metoda dobra i stosowana, pod jednym warunkiem, że w konsoli. Gorzej jak w trendzie, wtedy nie koniecznie można się doczekać powrotu do przeciwstawnego zlecenia.