Daytrading system M1 - M5

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
JUN
Bywalec
Bywalec

Re: Daytrading system M1 - M5

Nieprzeczytany post autor: JUN »

q3master pisze:
JUN pisze:q3master masz kompletny system? Jeśli tak jak długo nim grasz?

Spoko wątek, akurat zaczynam na M1-M5 i od stycznia też dołączę z moimi wejściami.
Skalpuje gdzieś od czerwca wcześniej grałem na wyższych interwałach gdzie czekało się długo na sygnały.
Systemowo już prawie jest wsio ustalone ale jak śledzisz wpisy to chyba już wiesz, że nie tylko to jest ważne, bo dochodzą do tego czynniki emocjonalne itd.
Jak będziesz miał ciekawe zagrania to wrzucaj, no problem, tylko nie twórz choinek na wykresie bo Ci nie będziemy w stanie pomóc :lol:
no, zobaczymy jak to pójdzie. Tymczasem jeszcze jedno pytanie odnośnie systemu - sam składałeś czy masz gotowca?
Tymczasem zastanawiam się nad wyrzuceniem EURUSD, na poprzednich postach widziałem u Ciebie AUDUSD - jak się sprawdza?

Dzisiaj siedząc na demo Admiral Prime stwierdziłem, że nie przejdzie i trafiłem na "onetrade" czy ktoś ma jakieś doświadczenia? Dźwignia niestety tylko 1:100: http://www.myfxbook.com/pl/forex-broker-spreads

W ogóle jakich broków używacie?

Sprostowanie, otwierając konto demo prime wpisałem za mało środków i otworzyło mi zwykłe konto dlatego taki spread - zostaje więc Admiral.
Ostatnio zmieniony 30 gru 2015, 18:00 przez JUN, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
q3master
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: q3master »

Tak jak pisałem wcześniej skupiam się nad dwoma typami zagrań : repsekty S/R i breakouty S/R.
Po kilku miesiącach patrzenia na S/R wyszło mi że cena często dochodzi do poziomu zbliża się, "przykleja" się do niego i zamiast od niego odskakiwać przebija go. Na początku grałem jednie na odskakiwanie od poziomu, po czasie jednak wydaję mi się że udało mi się znaleźć zależność kiedy będzie przebicie a kiedy respekt. Oczywiści nie zawsze ale często da się to zauważyć i często nie jestem w ogóle zaskoczony że rynek poszedł tak a nie inaczej.

Jedno z takich zagrań
breakout na geju (hehe niezłe brzmi :D:D) +20.0 p
SL gdzieś powyżej 10 pipsów (broker nie pozwolił niżej)
TP przed górnym poziomem 179.00
Trejd zamknięty z reki po zawróceniu rynku w dół.
Nie miałem pojęcia gdzie postawić TP, ta para w ostatnich dniach robiała ponad 120.0 dziennie także ralne było nawet 50.0

Zagrania u brokera XM, konto real niby do skalpowania ale jak przyjdzie co do czego to nie można ustawić małego SL 6-7 pipsów. Admiral Markets o niebo lepsze, tam nie ma takich klocków.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Until you fight you are a winner

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

bardzo ładny trejd. teraz pytanie za pięć pipsów: dlaczego to był jednak long?
w XM właśnie jest tak kichowato, że są minimalne poziomy stop i limit. strasznie to utrudnia tworzenie i prowadzenie pozycji nawet na H1 i H4 w przypadku niektórych crossów jeśli ktoś preferuje szybkie BE lub TS.

jackub

Nieprzeczytany post autor: jackub »

irmentruda pisze:bardzo ładny trejd. teraz pytanie za pięć pipsów: dlaczego to był jednak long?
w XM właśnie jest tak kichowato, że są minimalne poziomy stop i limit. strasznie to utrudnia tworzenie i prowadzenie pozycji nawet na H1 i H4 w przypadku niektórych crossów jeśli ktoś preferuje szybkie BE lub TS.
Dobre pytanie Irmentruda, q3master załapał sie fartownie na przeczyszczenie SL -i szortowcow IMO... czujnie

Awatar użytkownika
q3master
Stały bywalec
Stały bywalec

irmentruda pisze:bardzo ładny trejd. teraz pytanie za pięć pipsów: dlaczego to był jednak long?
Mniej więcej chodzi o to że cena dochodzi do S/R co najmniej 3 razy zatrzymuje się na nim, przykleja i przebija.
Moimi potwierdzeniami są odbicia od S/R i coraz niższe szczyty ( przy przebiciu w dół) - na załączonym kablu jest to dość dobrze widoczne.Oczywiście ważny jest też background - czyli co się dzieje na H1.

-- Dodano: czw 31-12-2015, 10:18 --

Na razie przerwa ... trzeba odpocząć przywitać nowy rok aby był lepszy niż poprzedni !

Na lokalnych stokach naśnieżanie ruszyło na całego także jest szansa w końcu na białe szaleństwo !

ALL the BEST dla wszystkich !!! :sylwester:

Awatar użytkownika
kruczek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kruczek »

q3master, a nie zastanawiałeś się nad tym, żeby zamiast przebić grać na retesty, ewentualnie testy nowych poziomów (tak jak na orange zaznaczyłem na Twoim screenie)
Obrazek
to zagranie to "typowe" (o ile takie istnieją) wybicie z rangu, natomiast czekając na retest ograniczeń rangu, lub mając test nowego S/R wydaje mi się, że jest to mniej ryzykowne, bo mniej prawdopodobny będzie feak... ja tego nie sprawdzałem więc liczę, że Ty to zrobiłeś i masz info odnośnie tego :D

kr
bzium®

Awatar użytkownika
q3master
Stały bywalec
Stały bywalec

kruczek pisze:q3master, a nie zastanawiałeś się nad tym, żeby zamiast przebić grać na retesty...
kr
Retesty to u mnie jest drugi typ zagrań czyli respekt S/R. Mam założone dwa foldery i zbieram oba - zobaczymy co z tego wyjdzie.
Wracając do załączonego przykładu jeżeli da się złapać breakout to jesteś w lepszej pozycji niż czekając na retest, a jak retest się pojawi to jest to następne potwierdzenie. Czasami jest tak, że retestu nie ma jeżeli jest mocne wybicie i taki ruch wtedy ciężko złapać.

Fałszywki się zdarzają, jak w każdym setupie.

Jak kogoś takie zagrania interesują to warto poczytać -->> tutaj

Awatar użytkownika
kruczek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kruczek »

miałem dzisiaj nie grać :) i w sumie przez jeszcze jakiś czas, jest po prostu kilka spraw które w swoim podejściu aktualizuje/doprecyzowuje... no ale każdy z nas wie jak fx uzależnia.
oczarowany spadkami na ejku poszedł short.
Obrazek
pozycja otwarta na dziesięć minut przed danymi, których nie sprawdziłem, bo miałem nie grać... :roll:
jakoś w ostatnie chwili patrząc na zegarek, wpadł mi pomysł, że lookne na kalendarz... o i proszę dane z eurlandu.
szybki close na minute przed. co prawda reakcja słaba, a ejek poszedł zgodnie z pozycją, ale gry na danych nie lubie, nie rozumie - więc nie tykam :)

kr
bzium®

hyip
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: hyip »

Witam Szanowne Grono Skalperow.

Czy możecie poradzić brokera ecn z niskim spredem, prowizja, brakiem rekwotowan itp. dla początkującego skalpera:-)?
Czy istnieje broker idealny dla skalperow?

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

2016-01-05 EURUSDmicroM5 12005.png
konto real micro
+1.05% depozytu, +52.40 pipsów.

ODPOWIEDZ