Daytrading system M1 - M5

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Re: Daytrading system M1 - M5

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

kruczek dzięki za Twoją opinię :) Może zamiast męczyć się z tym XM, lepiej spróbować ICMarkets? Można od niewielkich pieniędzy zacząć, a koszty dużo mniejsze. Jak skalpujecie to jednak ten spread zabiera całkiem sporą ilość zysku, nawet jak zbiera się po 20 pipsów. W proptradingu zaczynałem, ale przygoda dość szybko się skończyła :D A co do browarka to odezwę się za jakiś czas na PW, bo podoba mi się ten pomysł :D

jackub

Nieprzeczytany post autor: jackub »

Witajcie Slalperzy w Nowym Roku.....
chciałem się pochwalić swoim Noworocznym Osiągnięciem, nazwałem je efekem Jackuba, początkowo myślałem że właściwsza nazwa byłaby efekt Danbo, ale po namyśle doszedłem do wniosku że to mój efekt i moja zasługa.... w końcu to nie MC tylko 50% utraty zysku.... :lol: :lol: :lol:
chociaż, kto wie jak daleko zajdę

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

@jackub - w mordę jeża..., zarzuć screena co się stało albo co nie stało się a powinno.

@kruczek - jeśli masz ochotę to też można spiknąć się, jestem z zachodniej części.

pzdr skalperzy

jackub

irmentruda pisze:@jackub - w mordę jeża..., zarzuć screena co się stało albo co nie stało się a powinno.
Nie ma mowy.... tak się wstydze, że publikowanie mojego idiotycznego zagrania byłoby jak "striptease"....
Nie publikuję tutaj moich zagrać z dwóch powodów, no może trzech ...
gram zupełnie innym systemem niż prowadzący wątek i gram bez SL .... a poza tym jest ich tak wiele że zdominowaly by watek, a to nie mój wątek ...

Ale powiem tak, .... nie sprawdziłem wykresu weekly.... i potem nie zastosowałem się do swojej zasady wypisanej w mojej stopce..... "learn to be wrong, fast"

w momencie kiedy pozycje stratne doszły do 50% straty całego profitu, nie zastanawiałem się dłużej i pozamykałem wszystko... troche późno uznałem że jestem .... "wrong", jest też ślad zwiększenia ryzyka ponad normalnie stosowanego w moich zagraniach .... czyli wszystkie błędy leszcza w jednym ....
.... czy nauczyło mnie to czegoś? czas pokaże :roll:

Awatar użytkownika
meylo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: meylo »

kruczek pisze:
a wracając do tematu, to jest chyba pewien paradoks, że dużo osób chce być traderem, ale nie chce się nim stawać, zgodzisz się ze mną?

kr
Złota myśl :) Dzięki
In uptrending markets, buy weakness as it returns to strength.
In downtrending markets, sell strength as it returns to weakness.
https://www.myfxbook.com/members/meylo/meylo/11290261
https://www.forexfactory.com/meylo#acct.33-tab.overview-explorer.252829

Awatar użytkownika
kruczek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kruczek »

Pablo90 z tym XM to trochę udręki jest, spready edek:1,7 ; kabel:2,9 ; ejek:2,8, jednak na razie nic nie kombinuje, bo w tej chwili o zarobek i tak nie chodzi, ale jestem wdzięczny za polecenie IC.

Pablo90 & irmentruda no to Panowie jest nas 3 na :564:

jackub, jak dla mnie temat jest w dziale systemy i opiera się na niskich TF, to nie jurnal, więc myślę że spokojnie możesz podzielić się swoimi zagraniami :)

meylo nie przypuszczałbym, że moje "mądrości" przydadzą się komuś jeszcze :)
a może Wy macie jakieś wartościowe myśli?

kr
bzium®

Awatar użytkownika
q3master
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: q3master »

kruczek pisze: Pablo90 & irmentruda no to Panowie jest nas 3 na :564:
+1 to będzie czterech :lol:

-- Dodano: pt 08-01-2016, 18:01 --
jackub pisze:
irmentruda pisze:@jackub - w mordę jeża..., zarzuć screena co się stało albo co nie stało się a powinno.
gram zupełnie innym systemem niż prowadzący wątek i gram bez SL .... a poza tym jest ich tak wiele że zdominowaly by watek,
Też testuje od ponda miesiąca zagrania bez SL i naprawdę jest się nad czym zastanawiać. Wejścia w okolicach wejść scalpingowych ale targety inne i czas trzymania pozycji dłuższy.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Until you fight you are a winner

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

dzisiejsza automatyczna wtopa, dałem ciała i zapomniałem ustawić blokady na tym wykresie:

Awatar użytkownika
arcio
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: arcio »

cześć :)

3 wejścia z dzisiaj

ejek - zagranie na odbicie od SR'a, co prawda nie najlepszy ale specjalnie bym się nie czepiał tej pozycji, może ewentualnie godziny trochę, niestety SL

gejek - przełamanie SR'a, i otwarcie shorta, kurs się trochę wrednie zachował i wywalił mnie na SL, a szkoda, bo ponad 50 pips było do wzięcia (po tej pozycji pewnie bym skończył)

kabel - ostatnia pozycja, przełamanie SR'a, a właściwie to już odbicie od SR'a, tutaj akurat byłem najpewniejszy tej pozycji, starałem się tylko wyczekać na odpowiedni moment, zamknięte na TP

pzdr.
"Można wierzyć tylko w to, co jest teraz, w tym momencie. Bo wszystko może się zmienić w mgnieniu oka."

jackub

@q3master ...
no bardzo pięknie i obiecująco to wygląda....
ja ograniczalem sie do ok 15 pipsów dziennie, zazwyczaj odpuszczałem grę jeśli swoje dostałem....
przy czym zazwyczaj target ustawiając na 3,5 pipsa, dawalo to cztery - pięć tradow dziennie ale jak coś nie szlo po mojej myśli i walczyłem o pozytywne zamknięcie dnia to bywalo i 15 wejśc w ciągu dnia....
Jeszcze raz gratuluję....

ODPOWIEDZ