Daytrading system M1 - M5

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
kruczek
Gaduła
Gaduła

Re: Daytrading system M1 - M5

Nieprzeczytany post autor: kruczek »

hyip pisze:Witam Szanowne Grono Skalperow...
ja na razie na XM siedzę... zostawia dużo do życzenia pod względem scalpingu, ale dal 100 za free, to choć taką namiastkę reala sobie zrobię... a i tak średnio to idzie, więc na razie nie ma co się pchać gdzieś dalej :)
wcześniej na demo miałem armade, ale teraz nawet nie wiem jak tam wygląda, ale spready był 3 razy mniejsze i prowi liczona też była w normie...

ale jako odpowiedź na Twoje pytanie, to wydaje mi się, że dukascopy jest wart polecenie, ale "wiem" to z opinii innych.

irmentruda to ten robot?

kr
bzium®

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

@kruczek

tak pozycje z wlasnego robocika, z palca to by mnie nerwy przy tym zjadły.

XM jest o tyle fajne, ze jest konto micro i daja sporo bonusu, ktory przydaje sie, jak ktos jedzie martyngalem. Niestety kwestia spreadu deklasuje tego brokera do zastosowan skalperskich z TP rzedu 5 do 10 pipsow. Jak widzisz, ze spread na eurusd alb gbpusd jest wielkosci 1 swiecy M5 to odechciewa sie klikania. Nie jest ten spread jakis masakrycznie duzy ale taki normalny wsrod detalistow. W mojej ocenie nie jest to broker, ktory to bylby ktoryms tam posrednikiem, gdzie eurusd ma 3 pipsy spreadu.
Do zastosowan stricte skalperskich podobno lepsze jest wspomniane tutaj Dukascopy (krystian74 bedzie wiecej wiedzial), polecaja tez australijczykow jak icmarkets i pepperstone. Mam demo pepperstone razor ecn i rzeczywiscie spready sa super, od eurusd 0,1-0,2 do eurcad 0,8-1,0 plus ok. 1 pipsa prowizji. Niby to samo ale jak masz linie bid i ask obok siebie to ma znaczenie. Problemem dla nowicjuszy i detalistow jest minimalny depozyt, te 200$ trzeba przeslac na drugi koniec swiata.

Testuje tez konto real w roboforexie, spready fajne, jest tez mozliwosc instrumentow "zero spread", zostaje na wykresie tylko linia bid ale prowizja potrafi tutaj byc naprawde spora.
rbfx spready.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
wenpow
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: wenpow »

kruczek pisze:
ja na razie na XM siedzę... zostawia dużo do życzenia pod względem scalpingu, ale dal 100 za free, to choć taką namiastkę reala sobie zrobię... a i tak średnio to idzie, więc na razie nie ma co się pchać gdzieś dalej :)
wcześniej na demo miałem armade, ale teraz nawet nie wiem jak tam wygląda, ale spready był 3 razy mniejsze i prowi liczona też była w normie...

ale jako odpowiedź na Twoje pytanie, to wydaje mi się, że dukascopy jest wart polecenie, ale "wiem" to z opinii innych.

irmentruda to ten robot?

kr
armada nie oferuje juz kont dla ludzi z polski wiec raczej odpada. z tego co narazie sie zorientowalem to do skalpu moze byc ciekawa oferta ic markets na koncie true ecn ze znizka od forexcity

tcfxsystem
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: tcfxsystem »

wenpow pisze:
kruczek pisze:

irmentruda to ten robot?

kr
armada nie oferuje juz kont dla ludzi z polski wiec raczej odpada. z tego co narazie sie zorientowalem to do skalpu moze byc ciekawa oferta ic markets na koncie true ecn ze znizka od forexcity

jeżeli mogę dołożyć swoje grosze to do skalpu polecam FOREXTIME... spred na koncie ecn łącznie z prowizją to koszt około 0,8 pipsa a kwotowania i egzekucja zleceń marzenie...korzystam od dawna z tego brokera tylko jeśli chodzi o mt4

Awatar użytkownika
kruczek
Gaduła
Gaduła

nie było co ryzykować, szczególnie że ogólna sytuacja ma znamię konsoli, a cena obecnie i tak wróciła pod poziom...
mogło być więcej, ale kto to wiedział :roll: ,jednak +3,2 na plusie też jest nice :D
Obrazek

kr
bzium®

Awatar użytkownika
q3master
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: q3master »

kruczek pisze: ja na razie na XM siedzę... zostawia dużo do życzenia pod względem scalpingu, ale dal 100 za free, to choć taką namiastkę reala sobie zrobię... a i tak średnio to idzie, więc na razie nie ma co się pchać gdzieś dalej :)
kr
Też założyłem w XM drugie konto z tym bonusem 30$, reklamowali że można całość wypłacić - zobaczymy co z tego wyjdzie, spróbuje tam trochę jeszcze poczatować i zrobimy wypłatę :)
Potwierdzam jednak że to konto standard do scalpingu w xm to już w ogóle się nie nadaje.
Until you fight you are a winner

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

kruczek i jak oceniasz szkolenie na którym byłeś? Chyba nie za dobrze, skoro twierdzisz, że "średnio to idzie"?

Awatar użytkownika
q3master
Stały bywalec
Stały bywalec

1.
respect S/R -6.7 pipsa
widać że jednak ten poziom nie odgrywał zbyt dużej roli w tym czasie

-- Dodano: czw 07-01-2016, 16:58 --

2.
breakdown lokalnego S/R
1 wyjście 60% trejdu +21.4 pipsa (na pierwszym problematycznym poziomie dołek z H1)
2 wyjście 40% trejdu +40.5 pipsa (na drugim problematycznym poziomie okolice S/R z D1)

Wejście trochę za szybko ale parę minut i było przebicie poziomu a później powrót i potwierdzenie także wsio szło OK.
Trejd prowadzony z SL i TP na początku ustawione gdzieś w kosmosie ale emocje trzymane na wodzy :) - widać jest jakiś progres :roll:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
kruczek
Gaduła
Gaduła

Pablo90 pisze:kruczek i jak oceniasz szkolenie na którym byłeś? Chyba nie za dobrze, skoro twierdzisz, że "średnio to idzie"?
Ogólnie oceniam dobrze i wiem, że nie był bym w tym miejscu gdyby nie szkolenie u Michała... hmm pewnie nawet nie był bym w połowie.
Jeśli chodzi o samo szkolenie, to zawsze jakiś minusy można wskazać... bo jak się ich szuka to zawsze się znajdzie.
Zanim poszedłem na szkolenie, szukałem informacji na temat Michała i te które znalazłem mi wystarczyły... Spodziewałem się poznać dokładnie system którym gra Michał i go poznałem...
dopiero wtedy zrozumiałem na czym gra na fx polega i ile jeszcze drogi przede mną... bo zrozumiałem, że Michał nie ma magicznej różdżki, która zrobi ze mnie tradera
Pablo90 "średnio idzie", bo widzisz czarno na białym jak regularna i częsta jest moja gra, na demo było całkiem ok w 3,5 mc na plusie prawie 200 pipsów, ale wtedy też było to lepiej poukładane... teraz mam trochę inne rzeczy na głowie i na nich skupiam się bardziej, a myślę że sam dobrze wiesz, że żaden szkoleniowiec, trener, mentor, coach czy inny czarodziej nie odwali za nas "brudnej i mozolnej" roboty w stawaniu się traderem i chyba przyznasz mi tu rację...
popraw mnie, ale chyba Ty w jakimś propie zaczynałeś trading i swój czas też tam pewnie włożyłeś (tam mi się gdzieś Twoja osoba kojarzy)
a wracając do tematu, to jest chyba pewien paradoks, że dużo osób chce być traderem, ale nie chce się nim stawać, zgodzisz się ze mną?

W ogóle, jeśli jesteś gdzieś z okolic Śląska, możemy się na bro umówić, bo wydaje mi się, że w wielu sprawach mamy podobny pogląd.

q3mater przy tym longu to cena trochę tańczyła przy tym poziomie, zwracasz uwagę na takie elementy?

kr
bzium®

Awatar użytkownika
q3master
Stały bywalec
Stały bywalec

kruczek pisze: q3mater przy tym longu to cena trochę tańczyła przy tym poziomie, zwracasz uwagę na takie elementy?

kr
wsio olałem, tylko kilka słupków na poziomie i to wszystko, tak się nie gra :d
Jak już byłem w tym trejdzie to widziałem potencjał na spadki dlatego tak szybko odwróciłem

ODPOWIEDZ