przecież Marcin nie raz wrzucał tu swoje stratne wejścia, więc nie wiem w czym problem? może przejrzyj dziennik od początku do końcaPablo90 pisze:Myślę, że danbo też może sobie wstawiać wybrane trady i chwalić się ile to nie zarabia. Zamiast tego przynajmniej bezwzględnie i systematycznie publikuje swoje wyniki, jakie by nie były. A Mpapież widzę, że tydzień na plus i znowu god mode się włączył, znowu zaczęło się pouczanie wszystkich i wyśmiewanie. Mam nadzieje że nie skończy się jak ostatnio (utratą większości kapitału na koncie).
Droga do zwycięstwa - part 2
Re: Droga do zwycięstwa - part 2
-
Mpapiez
Ciężko nawet się odnieść do twoich zarzutów... bo za przeproszeniem są z dupy i tyle jeżeli chodzi o mój komentarz w odpowiedzi na to co napisałeś.Pablo90 pisze:A Mpapież widzę, że tydzień na plus i znowu god mode się włączył, znowu zaczęło się pouczanie wszystkich i wyśmiewanie. Mam nadzieje że nie skończy się jak ostatnio (utratą większości kapitału na koncie).
Druga sprawa - nie oczekuj że każdy będzie pokazywał dostęp non stop do konta, bo to jest bardzo stresujące i przeszkadza w tradingu.
Zauważ że nawet danbo przestał dawać dostęp do wejść live i tylko aktualizauje je co kilka godzin. Myślę że wkrótce on też przestanie ujawniać, bo tak jest po prostu łatwiej i przyjemniej.
Miłego weekendu.
Nie wymagam, zazwyczaj pytam po prostu czy ktoś ma zamiar wstawiać jakieś statystyki w swoim journalu.Damfry pisze: Wymagasz od innych dokumentowania wejść za pomocą myfxbooka.
Nie, nie prowadzę także journala i nie kreuję się na guru forex.Damfry pisze:Czy sam taki posiadasz?
Oskarżenie o oszustwo to mocne słowa i nie sądzę, żeby padły z mojej stronie w jakimkolwiek journalu.Damfry pisze:Poza tym, czemu uważasz że Marcin oszukuje skoro w tym dzienniku można śledzić było wejścia live i Marcin zapowiedział że znowu będzie tak robił....
Po prostu uważam za szkodliwe, kiedy osoby które same tracą pouczają innych w każdym możliwym temacie, tyle. Np. osoby, które zachęcają do powierzania pieniędzy pewnym firmom o bardzo wątpliwej reputacji, narażając na straty m. in. użytkowników tego forum, później się z tego wycofując, prawda Damfry?Damfry pisze:Powiedz z czym masz na prawdę problem bez owijania w bawełnę, bo nie mogę zrozumieć tych wycieczek personalnych, a widzę je któryś raz
Pewnie że nie twierdzisz że ktoś oszukuję... Nie jesteś na tyle bezczelny by to powiedzieć wprost, dla tego tylko sugerujesz jakieś tam szemrane sprawy/ nieścisłości, a ktoś kto czyta takie wypociny swoje pomyśli... dla mnie nie ma żadnej różnicy jak bym czytał jakiegoś pismaka z faktu.
Skoro nie twierdzisz że Marcin robi tu jakieś szemrane sprawy (że nie oszukuję, to już ustaliliśmy)... napisz wprost, po co mu tu coś wtrącasz co jakiś czas? skoro to jeden z lepszych dzienników jaki uświadczysz na tym forum?
Skoro nie twierdzisz że Marcin robi tu jakieś szemrane sprawy (że nie oszukuję, to już ustaliliśmy)... napisz wprost, po co mu tu coś wtrącasz co jakiś czas? skoro to jeden z lepszych dzienników jaki uświadczysz na tym forum?
Jak sądzę zaczęło się od wyśmiewania z innego użytkownika, który publikuje swoje trade'y, co uznałem za niezbyt stosowne w odniesieniu do użytkownika, który tego nie robi. Tyle w temacie. A czy to najlepszy dziennik? Jak dla mnie nie ma na tym forum dziennika, z którego osoby postronne mogłyby cokolwiek wartościowego wynieść. Nie ma ani jednego dziennika, w którym ktoś odnosiłby zyski w długim terminie i jednocześnie dokumentował swoje transakcje za pomocą np. myfxbook. Myślę, że nie ma sensu dalej tego roztrząsać, skoro jest to dziennik Marcina i pewnie zrobi porządek z tym offtopem który tu zrobiliśmy.Damfry pisze:Skoro nie twierdzisz że Marcin robi tu jakieś szemrane sprawy (że nie oszukuję, to już ustaliliśmy)... napisz wprost, po co mu tu coś wtrącasz co jakiś czas? skoro to jeden z lepszych dzienników jaki uświadczysz na tym forum?
To załóż i zakończ dyskusje na temat wartości treści tu prezentowanych. Bo jak na razie prezentujesz postawę osoby negującej i prz***erdalającej się gdzie tylko jest okazja.Pablo90 pisze: A czy to najlepszy dziennik? Jak dla mnie nie ma na tym forum dziennika, z którego osoby postronne mogłyby cokolwiek wartościowego wynieść. Nie ma ani jednego dziennika, w którym ktoś odnosiłby zyski w długim terminie i jednocześnie dokumentował swoje transakcje za pomocą np. myfxbook.
Ja bym to zrobił, gdyby mój dryf transakcji miał w miarę stałą pozytywną wartość.
Tak jak napisałeś, nie jest sztuką zarabiać, ale sztuką jest utrzymać w tym w miarę stałą średnią wartość oczekiwaną.
Jak na świętego Hieronima jest deszcz albo go ni ma,
to pod koniec listopada pada albo nie pada.
to pod koniec listopada pada albo nie pada.
- klonmarcin
- Maniak

Dzisiejsze podsumowanie - szczegóły na screenie.
Tylko wejście w nocy na EUR/AUD - tj. 2 x 1/4 - oba skończone na SL. Przyczyna - złe miejsce wejścia. Potem już nic...
Tylko wejście w nocy na EUR/AUD - tj. 2 x 1/4 - oba skończone na SL. Przyczyna - złe miejsce wejścia. Potem już nic...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
No pain - No gain
-
Mpapiez
A ja uważam że moment wejścia był OKklonmarcin pisze:Dzisiejsze podsumowanie - szczegóły na screenie.
Zamiast sugerować się ostatnim swingiem i dać SL powyżej niego, ty raczej przyjałeś jakąś sztywną zasadę x pips na stop loss prawda ?:P
Dlaczego nie grałes dzisiaj E/U ? mówiłeś że longi mogą być w grze? co było powodem że nie zająłeś żadnej pozycji ?
"trading is waiting"
Jurnal - http://forex-nawigator.biz/forum/harvey ... 22599.html
Follow The Momo
Jurnal - http://forex-nawigator.biz/forum/harvey ... 22599.html
Follow The Momo
- klonmarcin
- Maniak

Aktualnie dzisiaj było łącznie 8 x 1/4 S od 10325 z TP na 09670 - ostatecznie zostało tylko zabezpieczone 2 x 1/4 S - reszta zamykane wcześniej z ręki - i pewnie wszystko zamknę dzisiaj z ręki - żeby nie zostawiać na weekend.
Podsumowanie dam jutro - w tygodniu było mało czasu na grę - ale jak widzę ogólnie był wzrost - ale widać, że był to wzrost typu korekta. I o ile nie grałem tak jak pisałem UP - a szkoda - to ostro przyciąłem w środę, na tym spadku. Wtedy poszło łącznie 4 x 1/4 S na eur/jpy, 12 x 1/4 S na eur/usd
wszystkie pozycje zaliczone mają pełne TP - na e/u coś około ~230p a na e/j około ~630p - oczywiście sumy podawane łącznie. Było też parę "wpadek" - ale szczegóły jutro na screenach.
Gdy miałem trochę wolnego czasu zrobiłem taki mały mini test mojej strategii dla par eur/aud i eur/jpy a także eur/cad. Ogólne wnioski są takie, że zakres ruchu jest tam większy niż na e/u a co za tym idzie można zarobić szybciej przy podobnym locie. Ale jest małe ale - trzeba mieć zawsze na uwadze co się dzieje na e/u, następnie SL - musi być większy - czasem sporo. Podsumowując - strategia nie myli się także przy pracy na tych parach - ale wymagane są pewne "drobne zmiany"
Podsumowując po raz kolejny - na pewno postaram się bliżej "zapoznać" z wyżej wymienionym parami - nie zapominając długich i pięknych lat spędzonych z e/u - rozwodu nie będzie
Mam nadzieję, że moja strategia nie obrazi się z powodu takiego obrotu sprawy i nie wystawi mojego zaufania na próbę - a zaufanie wypracowane przez wiele lat i potwierdzone wieloma pipsami i wieloma $$$ szkoda by było zmieniać na inna strategię...
Pożyjemy - zobaczymy...
Podsumowanie dam jutro - w tygodniu było mało czasu na grę - ale jak widzę ogólnie był wzrost - ale widać, że był to wzrost typu korekta. I o ile nie grałem tak jak pisałem UP - a szkoda - to ostro przyciąłem w środę, na tym spadku. Wtedy poszło łącznie 4 x 1/4 S na eur/jpy, 12 x 1/4 S na eur/usd
Gdy miałem trochę wolnego czasu zrobiłem taki mały mini test mojej strategii dla par eur/aud i eur/jpy a także eur/cad. Ogólne wnioski są takie, że zakres ruchu jest tam większy niż na e/u a co za tym idzie można zarobić szybciej przy podobnym locie. Ale jest małe ale - trzeba mieć zawsze na uwadze co się dzieje na e/u, następnie SL - musi być większy - czasem sporo. Podsumowując - strategia nie myli się także przy pracy na tych parach - ale wymagane są pewne "drobne zmiany"
Podsumowując po raz kolejny - na pewno postaram się bliżej "zapoznać" z wyżej wymienionym parami - nie zapominając długich i pięknych lat spędzonych z e/u - rozwodu nie będzie
Mam nadzieję, że moja strategia nie obrazi się z powodu takiego obrotu sprawy i nie wystawi mojego zaufania na próbę - a zaufanie wypracowane przez wiele lat i potwierdzone wieloma pipsami i wieloma $$$ szkoda by było zmieniać na inna strategię...
Pożyjemy - zobaczymy...
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
No pain - No gain