IC Markets

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
56
56%
Poza paroma minusami są ok
28
28%
Przeciętny
11
11%
Mają wiele wad
3
3%
Stanowczo odradzam
2
2%

Liczba głosów: 100

Awatar użytkownika
silveRbull
Pasjonat
Pasjonat

Re: IC Markets

Nieprzeczytany post autor: silveRbull »

Witam
Nie ma żadnego dostawcy płynności ECN z nanolotami (0.0001). A i tak w większości brokerom jeśli gracze głównie grają tylko 0.01 to się bardzo średnio opłaca, dlatego już też większość brokerów ECN zdecydowała się na min lot 0.10.
Sprawy nanolotów nie poruszę, ale jeżeli chodzi o mikroloty to problem nie leży po stronie dostawców płynności tylko brokerów i ich polityce biznesu. Jednym słowem zależy wszystko od tego jakiego brokerzy chcą pozyskać klienta i do takiego klienta dostosowują swój produkt. Misją IC Markets było i jest w dalszym ciągu uczynić forex dostępnym dla przeciętnego Kowalskiego.

Wyobraźcie sobie że wasz broker ograniczył wolumen do minimum jakim jest wielkość pozycji 0,10. Jeżeli chcecie ażeby prawdopodobieństwo działało na waszą korzyść to skok ceny o wartość 0,10 powinien statystycznie odzwierciedlać 1% waszego depozytu (bardziej doświadczeni stosują 2% do 4%). A zatem łatwo wyliczyć jaki minimalny depozyt powinien zostać zdeponowany u brokera ażeby móc racjonalnie podejść do zawierania transakcji. Takim niezbędnym minimum jest tutaj co najmniej 1000 euro (o ile ktoś posiada konto w tej walucie). A i tak jest to niewystarczające bo w praktyce przy skoku ceny o 0,10 wymagane jest około 4 000 euro ze względu na ryzyko wystąpienia kilku stratnych transakcji pod rząd.

Skąd to wiem....? Z doświadczenia..... Niejednokrotnie próbowałem grać niskim depozytem oraz wielkościami pozycji niedostosowanymi do wpłaconego kapitału. Czym się to skończyło...? Przelewarowaniem konta i bankructwem. Dlatego dopiero przy odpowiednim depozycie istnieje możliwość zastosowania siły tego co zwie się money management. Tak więc nie ma co się łudzić, że z niskim depozytem zbijemy kokosy na rynku. U takiego brokera prawdopodobieństwo jest znikome, dlatego dla osób o mniejszym kapitale konto bez żadnych restrykcji odnośnie wolumenu pozycji jest jak najbardziej wskazane. W IC Markets każdy uzyskuje konto wolne od jakichkolwiek ograniczeń. Broker udostępnia czyste środowisko ECN i w żaden sposób nie ingeruje w strumień płynności, ani w żaden sposób go nie ogranicza. Można startować z niskim kapitałem, z wysokim i bardzo wysokim. IC Markets jest brokerem dla wszystkich....
Wicie rozumiecie:)
Jak deponuje u brokera 200€ czy 1000 PLN to możemy sobie przesyłać dokumenty w skanach nawet na Cypr. Jeśli deponowałbym 20 000 € to z mojej strony chciałbym min. umowy w wersji papierowej po egzemplarzu dla każdej ze stron.
Tutaj IC Markets nie posiada żadnych restrykcji. Mozna wpłacić dowolną ilość kapitału, niemniej takie restrykcje posiadają niektóre instytucje finansowe za pośrednictwem których zasilamy nasze depozyty. Np. Skrill - 5.000$; Neteller - 5.000$; WebMoney - 5.000$; FASAPAY - 5.000$; Visa/Mastercrd - no restriction. A zatem jeżeli ktoś chciałby nawet wpłacić większą ilość kapitału to musi poszukać sobie jeszcze takiej instytucji która mu to umożliwi. Takie restrykcje stosowane są w stosunku do wszystkich transakcji u wszystkich brokerów. Podobnie w bankach limity przelewów mogą być rzędu 1500 - 2000 euro. Ale to już zależy od banku i rodzaju rachunku jaki posiadamy. Zapewne inaczej wygląda sprawa w przypadku Business Class a inaczej podczas obsługi konta standardowego....

Pozdrawiam

IC Markets - True ECN
Sprawdź najnowszą ofertę IC Markets
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

ADASKO2012
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: ADASKO2012 »

HanSolo1 pisze:a jak jest z grą na danych w IC Mar?
sa duze poslizgi, jak jest na koncie mm?
Czytałem zagraniczne fora i jest duzo narzekan na poslizgi.Wiec broker bardzo sie przechwala a zlecenia bez rewelacji.

Awatar użytkownika
silveRbull
Pasjonat
Pasjonat

Witam
Czytałem zagraniczne fora i jest dużo narzekań na poślizgi.Wiec broker bardzo się przechwala a zlecenia bez rewelacji.
Broker nie ma tu nic do rzeczy. To co otrzymujesz dzięki IC Markets to prawdziwe środowisko ECN. Zostajesz podłączony do basenu płynności i dalej już pływasz sam. To co dzieje się na prawdziwym rynku nie jest wynikiem polityki brokera tylko aktualnych warunków rynkowych. Czasami są gorsze a czasami lepsze, ale za to prawdziwe. IC markets nie jest tutaj w żadnym wypadku stroną transakcji. Twoje zlecenie trafia bezpośrednio na rynek międzybankowy gdzie stajesz przeciwko rekinom finansowym które operują olbrzymim wolumenem transakcji oraz robotom które handlują z prędkościami rzędu nawet 0,3 ms. Jeżeli zatem zdarzą się jakiekolwiek poślizgi to pojawiają się one w wyniku zadziałania mechanizmów rynkowych. Co to są poślizgi można przeczytać na przykład tutaj: http://forexclub.pl/edukacja/od-podstaw ... gi-cenowe/ A zatem to co wyczytałeś wynika z rozpaczy i niezrozumienia czym jest prawdziwy ECN..... :wink:

Pozdrawiam

Skowyrny
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Skowyrny »

Jak chcecie się zapoznawać z ofertą to tylko w języku EN

Awatar użytkownika
silveRbull
Pasjonat
Pasjonat

Witam

A czego się chcesz dowiedzieć. IC Markets jest jednym z najlepiej opisanych brokerów z jakimi miałem do czynienia. Więcej na temat tego brokera po polsku możesz poczytać pod tym linkiem: http://forexcity.pl/brokerzy/icmarkets A to czego nie znajdziesz możesz dowiedzieć się w tym wątku, a zapewniam że z czasem pojawi się także na forexcity.pl

Pozdrawiam

Skowyrny
Bywalec
Bywalec

Popatrz na waluty dostępne w języku ang a przetłumaczone na język PL, ja nie mam więcej pytań. Dla mnie to jest jawna kpina i tyle w temacie ;)

Awatar użytkownika
silveRbull
Pasjonat
Pasjonat

Witam

Domyślam się co cię gryzie, ale to nie jest winą brokera tylko wtyczki która odpowiada za translację strony. Wtyczka ta wykorzystuje tylko mechanizm Google. A zatem tutaj jest winowajca. Zerknij na poniższego screena. Takich przekłamań jest znacznie więcej przy tłumaczeniu jakiejkolwiek strony z języka macierzystego na polski, oraz odwrotnie.....
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Skowyrny
Bywalec
Bywalec

No tak to mnie gryzie. Ale o czym to świadczy ? To nie jest mały podmiot którego nie stać na profesjonalne przetłumaczenie strony. Według mnie wchodząc na nowe rynki zbytu swoich produktów powinien dostosować ofertę a nie proponować takie lipne tłumaczenie. Lepiej czasami czegoś nie robić niż to robić źle

ADASKO2012
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: ADASKO2012 »

silveRbull pisze:Witam
Czytałem zagraniczne fora i jest dużo narzekań na poślizgi.Wiec broker bardzo się przechwala a zlecenia bez rewelacji.
Broker nie ma tu nic do rzeczy. To co otrzymujesz dzięki IC Markets to prawdziwe środowisko ECN. Zostajesz podłączony do basenu płynności i dalej już pływasz sam. To co dzieje się na prawdziwym rynku nie jest wynikiem polityki brokera tylko aktualnych warunków rynkowych. Czasami są gorsze a czasami lepsze, ale za to prawdziwe. IC markets nie jest tutaj w żadnym wypadku stroną transakcji. Twoje zlecenie trafia bezpośrednio na rynek międzybankowy gdzie stajesz przeciwko rekinom finansowym które operują olbrzymim wolumenem transakcji oraz robotom które handlują z prędkościami rzędu nawet 0,3 ms. Jeżeli zatem zdarzą się jakiekolwiek poślizgi to pojawiają się one w wyniku zadziałania mechanizmów rynkowych. Co to są poślizgi można przeczytać na przykład tutaj: http://forexclub.pl/edukacja/od-podstaw ... gi-cenowe/ A zatem to co wyczytałeś wynika z rozpaczy i niezrozumienia czym jest prawdziwy ECN..... :wink:

Pozdrawiam
Co???Broker ,ktory sie chwali ultra szybka realizacja zlecen,znakomita plynnoscia a tak naprawde niczym sie nie rozni od innych brokerów.Cos w tym jest,ze najbardziej chwali sie tutaj LMAX i Ic Markets pozniej czlowiek otworzy konto i dostaje poslizgi wieksze niz w tym samym czasie u starego brokera{w Lmax tak mialem} ale,ze broker uczciwy itd.

Awatar użytkownika
silveRbull
Pasjonat
Pasjonat

Witam

IC Markets jest pierwszym prawdziwym brokerem ECN, który oferuje najniższe prowizje, spready i bezpośrednie łącze do dostawców płynności. Jest brokerem regulowanym który oferuje wysoką jakość egzekucji zleceń. Serwery Brokera są zlokalizowane w centrum danych w NY4 i LD5 IBX Equinix. Poza brakiem rekwotowań czy NDD, w odróżnieniu od innych brokerów IC Markets oferuje rozprzestrzenianie spreadów dla platformy MT4 od 0,0 pipsa, a dla platformy cTrader od -0,3 pipsa. Broker udostępnia środowisko ECN przeciętnemu Kowalskiemu. Depozyty startowe w IC Markets zaczynają się od 200 USD. Poza walutami otrzymujesz także metale i kontrakty CFD. Sam osobiście nie spotkałem się jeszcze z poślizgami, ale jeżeli takowe występują to tak jak wspomniałem działa tutaj mechanika rynku. IC Markets nie jest stroną transakcji dlatego nie może być posądzany o manipulacje. Pretensje można tutaj mieć jedynie do czarnego kota który przebiegł nam drogę..... :wink:

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ