IC Markets

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
59
57%
Poza paroma minusami są ok
28
27%
Przeciętny
11
11%
Mają wiele wad
3
3%
Stanowczo odradzam
2
2%

Liczba głosów: 103

Awatar użytkownika
silveRbull
Pasjonat
Pasjonat

Re: IC Markets

Nieprzeczytany post autor: silveRbull »

Witam
Skowyrny pisze:No tak to mnie gryzie. Ale o czym to świadczy ? To nie jest mały podmiot którego nie stać na profesjonalne przetłumaczenie strony. Według mnie wchodząc na nowe rynki zbytu swoich produktów powinien dostosować ofertę a nie proponować takie lipne tłumaczenie. Lepiej czasami czegoś nie robić niż to robić źle
Pragnę poinformować wszystkich klientów IC Markets, a także każdego kto jest zainteresowany ofertą brokera, że rozpoczynają się prace nad utworzeniem polskojęzycznej wersji strony. Dzięki wam IC Markets zauważyło wkońcu potrzeby klientów z kraju nad Wisłą i postara się w ten sposób na nie odpowiedzieć. Co prawda projekt jest jeszcze na etapie organizacji i zanim zostanie wdrożony w życie musi przejść swoje ale staliśmy się zauważalni co dobrze rokuje na przyszłość....

Pozdrawiam

IC Markets - True ECN
Sprawdź najnowszą ofertę IC Markets
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

YoungD
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: YoungD »

Duży minus dla IC za wycofanie One Click Tradera...
Zrobili to akurat jak wykupilem VPSa od grudnia....
Jeżeli ktoś byłby zainteresowany VPSem napisze szczerze, że jeśli chodzi o poślizgi przy skalpingu to dużo się nie rożni realizacja zleceń...Za darmo warto z niego korzystać (przy wyrobieniu 100 lotów miesięcznie), ale płacić 30$ przy graniu mniejszymi stawkami chyba się nie opłaca....
Najlepszą opcją jest chyba Ctrader dla skalperów...

pozdrawiam

davvv
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: davvv »

Witam

Wie ktos moze jak wyglada na przykład wplata we frankach szwajcarskich na konto IC Markets? Moge isc do jakiegos banku, otworzyc konto we frankach szwajcarskich i przelac to zwyklym przelewem bankowym na ich konto? Kwota to ponad 4000 CHF dlatego zalezy mi na takiej metodzie platnosci by nie placic prowizji.

Z gory dziekuje za odpowiedzi.

Awatar użytkownika
silveRbull
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: silveRbull »

Witam

Dla ludzkiego palca różnica nie powinna być zauważalna. VPS ma zastosowanie głównie w przypadku handlu algorytmicznego EA czy HFT.....

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
DanielFX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: DanielFX »

davvv pisze:Witam

Wie ktos moze jak wyglada na przykład wplata we frankach szwajcarskich na konto IC Markets? Moge isc do jakiegos banku, otworzyc konto we frankach szwajcarskich i przelac to zwyklym przelewem bankowym na ich konto? Kwota to ponad 4000 CHF dlatego zalezy mi na takiej metodzie platnosci by nie placic prowizji.

Z gory dziekuje za odpowiedzi.
Tak, można przelać franki szwajcarskie przelewem SWIFT do IC Markets:

http://icmarkets.com/pdf/bank-transfer/ ... ctions.pdf

najlepiej wtedy również otworzyć konto tradingowe w CHF @ IC Markets.
Forexnese IB: IC Markets, Pepperstone, Global Prime (bezpośrednia zniżka prowizyjna). Link w profilu. Support dla klientów w języku polskim - szczegóły na priv.

YoungD
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: YoungD »

Zwracam honor dla VPSA w IC....
W czasie dzisiejszej przemowy Draghiego na EurUsd mialem odpalony mt4 w IC z Vpsem , Ctrader konto demo w IC, oraz konto w admiralu,szczerze musze przyznac ze patrzac na wykres minutowy opóźnienie w Ctraderze i admiralu bylo naprawdę znaczne, zlecenia z Vpsem wchodzily momentalnie, takze w kilka minut zwrocil się jego koszt miesieczny z dużą nawiązką :)
szczerze polecam!!!!

Awatar użytkownika
JUN
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: JUN »

Witam,

uważajcie na przelewy międzynarodowe bo można nieźle popłynąć, tak jak ja popłynąłem.
Założyłem konto w BPH bo zależało mi na koncie w AUD ( zakładają każdą walutę z obsługą kasową za zgodą kierownika
placówki) i dodatkowo konto na cinkciarz.pl

Wszystko zdawało się być ok dopóki nie puściłem pierwszego przelewu 1k AUD, okazało się, że poza stałym kosztem 54zł doszła opłata 60zł za pośrednika i dodatkowo kolejny pośrednik potrącił mi 15AUD z tego 1k AUD.
Wyszło więc na to że czekałem 8 dni roboczych i zapłaciłem coś ok. 5%, co przebija nawet lichwiarskie opłaty Skrill'a itp i ani BPH ani ICM nie wiedzą kto naliczył te opłaty.

Ale jest dobre rozwiązanie, rozmawiałem z ICM i dowiedziałem się, że można mieć dowolną ilość kont w dowolnych walutach i robić przelewy między kontami, kurs w chwili transakcji brany jest z platformy/spot a zasilenie następuje następnego dnia. Omija się więc żałosne spread'y bankowe itp. - potrzeba tylko dobrego banku, który bez pośredników pchnie tanio przelew w walucie którą obsługuje a dalej można sobie już konwertować.

I tu mam pytanie jeśli ktoś robił przelew międzynarodowy do ICM to niech napisze z jakiego banku, jaki koszt i jaką walutę wysyłał, ja już się pochwaliłem, a wiem po rozmowie z jednym z naszych forumowiczów, że pchnięcie EUR z mBanku kosztowało go ok 25zł.

Mam też pytanie odnośnie cTrader, czy ktoś aktywnie korzysta i jak wypada do niego MT4? Bo szykuję się do przesiadki.

pzdr

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

JUN pisze: Wszystko zdawało się być ok dopóki nie puściłem pierwszego przelewu 1k AUD, okazało się, że poza stałym kosztem 54zł doszła opłata 60zł za pośrednika i dodatkowo kolejny pośrednik potrącił mi 15AUD z tego 1k AUD.
Wyszło więc na to że czekałem 8 dni roboczych i zapłaciłem coś ok. 5%, co przebija nawet lichwiarskie opłaty Skrill'a itp i ani BPH ani ICM nie wiedzą kto naliczył te opłaty.
To bank pośredniczący, a może właśnie nawet dwóch potraciło te opłaty. Wszystko zależy od umów między bankami. Dlatego przy takich 'niszowych' transkcjach można próbować dopytać w swoim banku czy taka transakcja będzie realizowana bezpośrednio.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

A przecież możesz wpłacić na ich konto w banku w PL.

andrzej-sk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andrzej-sk »

Dla zainteresowanych podaje jak wpłacić całkowicie za darmo kasę w USD lub w EUR lub CHF do IC (lub innego broka) przelewem.
Należy otworzyć rachunek w Aliorkantor. Nastepnie kupić tam wybraną walutę np. USD. Zakupioną tam walutę możemy wysłać na konto IC zupełnie za free.
Zyskujemy:
- brak prowizji za przelew
- jeden z najlepszych na rynku kursów wymiany PLN/ USD.
Jest to obecnie najtańsze rozwiązanie.

ODPOWIEDZ