IC Markets

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
59
57%
Poza paroma minusami są ok
28
27%
Przeciętny
11
11%
Mają wiele wad
3
3%
Stanowczo odradzam
2
2%

Liczba głosów: 103

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Re: IC Markets

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Taaaa a A-Book i B-Book wyczarowało się same...

IC Markets - True ECN
Sprawdź najnowszą ofertę IC Markets
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
silveRbull
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: silveRbull »

Witam

IC Markets ma obie książki i jest brokerem ECN. Możesz mieć pewność że nie ma żadnej interwencji z ich strony. Ceny i kwotowania pochodzą bezpośrednio od dostawców płynności.

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 28 lis 2014, 12:45 przez silveRbull, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

No, czyli realizuje zlecenia klientów na własnym serwerze. Bez pchania ich dalej.

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam :)
silveRbull pisze:IC Markets ma obie książki i jest brokerem ECN. Możesz mieć pewność że nie ma żadnej interwencji z ich strony. Ceny i kwotowania pochodzą bezpośrednio od dostawców płynności.
Poczytaj lepiej co to jest A-Book i B-Book, bo jak na razie lecisz "marketingowo" ;)

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
silveRbull
Pasjonat
Pasjonat

Witam

Nie no, nie dam się zapędzić w kozi zaułek. Nie wiem czy się dobrze wyraziłem wcześniej, ale rynek obecnie zalany jest wieloma instytucjami które są animatorami rynku i twierdzą, że są ECN. Biorą oni na siebie ryzyko klientów uruchamiając tzw. Book B. Mam na myśli brokerów ECN którzy za kulisami zarabiają na stracie klientów.

Jak zatem rozróżnić fałszywego brokera ECN od Prawdziwego....? Obecnie jest ogólnoświatowe oburzenie na tego rodzaju praktyki. Jest wiele wskazówek na anglojęzycznych stronach. Ale przede wszystkim prawdziwy broker ECN oferuje przejrzystą platformę, gdzie traderzy, banki, instytucje finansowe mogą konkurować ze sobą a handlowcy mogą uzyskać najlepszą ofertę dla swoich zamówień w najlepszym możliwym czasie. Ponadto prawdziwy ECN działa w trybie Level 2 dzięki czemu można podejrzeć dostawców płynności notowanych w ESK. Kolejną cechą charakterystyczną prawdziwego brokera ECN jest zmienny spread. Do tego dochodzi brak ograniczen Stop Loss oraz Take Profit. Tych cech jakimi odróżnia się prawdziwy ECN od fałszywki jest znacznie więcej.

IC Markets to nie Broker MM ubraniu ECN ale najprawdziwszy ECN. Jego ceny pochodzą bezpośrednio od dostawców płynności. Serwery dla MT4 znajdują się 11 mil od Wall Street. Konta IC Markets nie posiadają absolutnie żadnych ograniczeń. Więcej na temat jak odróżnić fałszywkę od prawdziwego brokera niech sobie każdy poczyta na poniżej podanych przeze mnie stronach, a także może sobie wyszukać inne. Tutaj nie ma żadnej manipulacji i nie ma do czego się doczepić......

-http://wallstreetstockmarketreport.com/ ... ex-broker/
-http://www.dukascopy.com/fxcomm/fx-arti ... ad&id=1934
-http://currencytradingmangalindak.blogs ... -true.html

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

Panowie, mam ogromną prośbę :) czy ktoś z Was mógłby spróbować zainstalować te EA i napisać czy po instalacji wyświetla się Wam ono na platformie w zakładce "Expert Advisors"? link: http://www.icmarkets.com/one-click-trading/ ;)

będę wdzięczny :)

Awatar użytkownika
silveRbull
Pasjonat
Pasjonat

Witam

Chodzi ci o One Click Manager....? Jeżeli tak to niestety nie działa. IC Markets nie świadczy supportu dla tego dodatku i po aktualizację odsyła do firmy, która jest twórcą managera. Niestety nie wiadomo z jakim skutkiem..... Trzeba będzie napisać gdzie trzeba i wyjaśnić sprawę bo to naprawdę fajna rzecz....

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

silveRbull pisze:Witam

Chodzi ci o One Click Manager....? Jeżeli tak to niestety nie działa. IC Markets nie świadczy supportu dla tego dodatku i po aktualizację odsyła do firmy, która jest twórcą managera. Niestety nie wiadomo z jakim skutkiem..... Trzeba będzie napisać gdzie trzeba i wyjaśnić sprawę bo to naprawdę fajna rzecz....

Pozdrawiam
dzięki za sprawdzenie :) myślałem że to tylko u mnie nie działa... kilka razy instalowałem i bez skutku :roll: wysłałem do nich maila z zapytaniem i zobaczymy co odpiszą :)

pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
arsenio
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: arsenio »

freakout pisze:Panowie, mam ogromną prośbę :) czy ktoś z Was mógłby spróbować zainstalować te EA i napisać czy po instalacji wyświetla się Wam ono na platformie w zakładce "Expert Advisors"? link: http://www.icmarkets.com/one-click-trading/ ;)

A mi się udało zainstalować. Wszystko zależy od tego z którego linka instalujesz. Zaloguj się na własne konto w ic markets/ wybierz downloads i w odpowiedniej zakładce "download one-click...".
Tylko nie wybieraj "instalation/user guide" bo link podany w tej instrukcji też nie działa.

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

arsenio pisze:
freakout pisze:Panowie, mam ogromną prośbę :) czy ktoś z Was mógłby spróbować zainstalować te EA i napisać czy po instalacji wyświetla się Wam ono na platformie w zakładce "Expert Advisors"? link: http://www.icmarkets.com/one-click-trading/ ;)

A mi się udało zainstalować. Wszystko zależy od tego z którego linka instalujesz. Zaloguj się na własne konto w ic markets/ wybierz downloads i w odpowiedniej zakładce "download one-click...".
Tylko nie wybieraj "instalation/user guide" bo link podany w tej instrukcji też nie działa.
faktycznie, z zakładki "Downloads" terminal działa, ale co z tego kiedy po zainstalowaniu i przeniesieniu na wykres wyskakuje info że niedługo przestanie działać bo zostaje wycofywany :roll: podobny mail otrzymałem od IC Markets... cóż, trzeba będzie poszukać innego rozwiązania, ale dzięki za pomoc :)

ODPOWIEDZ