Super Hedge ::..
- magictrader
- Pasjonat

-
trzycenty
- magictrader
- Pasjonat

-
trzycenty
- magictrader
- Pasjonat

Tylko właśnie trzeba uważać z backtestami. Wtedy co zrobiłem to w arkuszu to była skuteczność niemalże 100%, ale właśnie przez to, że był to backtest. Później jak grałem to cały czas repaintowało i z rzeczywistych +2 robiło się nawet -2. Także trochę jestem do tego sceptycznie nastawiony. Ale jakby dodać tak jak piszesz money management SL i TP do rzeczywistego grania to i tak wynik powinien być zadowalający.
Obecnie czekam na -2 po otwartym wczoraj L EU i S GU i obserwuję średnią ważoną.
Tylko coś dziwnie się zachowuje, trend spreadu zmienia się na spadkowy, a średnia ważona jest wciąż powyżej arytmetycznej. Wg. założeń powinna przeciąć arytmetyczną i szybciej podążać za zmianami spreadu. Chyba, że jest jeszcze za wcześnie.
Obecnie czekam na -2 po otwartym wczoraj L EU i S GU i obserwuję średnią ważoną.
Tylko coś dziwnie się zachowuje, trend spreadu zmienia się na spadkowy, a średnia ważona jest wciąż powyżej arytmetycznej. Wg. założeń powinna przeciąć arytmetyczną i szybciej podążać za zmianami spreadu. Chyba, że jest jeszcze za wcześnie.
-
trzycenty
Magic, ja to przeprowadzilem tak, zeby bylo realne. bez oszustw.
przeciez samych siebie nie bedziemy czarowac.
zamieszczam jeszcze nowe modele, o niebo lepsze od poprzedniego, za pomoca ktorych bede probowal wyznaczac moment wyjscia z transakcji.
ADL(2,2) to prognoza na okres (t) za pomoca danych z okresu (t-1) oraz (t-2).
przeciez samych siebie nie bedziemy czarowac.
zamieszczam jeszcze nowe modele, o niebo lepsze od poprzedniego, za pomoca ktorych bede probowal wyznaczac moment wyjscia z transakcji.
ADL(2,2) to prognoza na okres (t) za pomoca danych z okresu (t-1) oraz (t-2).
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- magictrader
- Pasjonat

-
trzycenty
- magictrader
- Pasjonat

Nawet jakby rezultaty zeszły do połowy tego co przedstawiłeś to i tak byłoby ok.
Patrząc na historię transakcji to cały czas jestem zadowolony z wyników, bo przy graniu przez 5 dni roboczych da się wyłapać ponad 200 pipsów co już mnie satysfakcjonuje. Jeszcze żadnej grupy transakcji nie zamknąłem z ogólną stratą. Teraz przy dopracowanych momentach wejść będziemy mogli uniknąć dużego drowdawn i zmaksymalizować zysk. Wszystko idzie w dobrą stronę
.
Patrząc na historię transakcji to cały czas jestem zadowolony z wyników, bo przy graniu przez 5 dni roboczych da się wyłapać ponad 200 pipsów co już mnie satysfakcjonuje. Jeszcze żadnej grupy transakcji nie zamknąłem z ogólną stratą. Teraz przy dopracowanych momentach wejść będziemy mogli uniknąć dużego drowdawn i zmaksymalizować zysk. Wszystko idzie w dobrą stronę
Ostatnio zmieniony 11 sie 2008, 10:56 przez magictrader, łącznie zmieniany 2 razy.