Super Hedge ::..
- magictrader
- Pasjonat
- magictrader
- Pasjonat
- magictrader
- Pasjonat
Tylko właśnie trzeba uważać z backtestami. Wtedy co zrobiłem to w arkuszu to była skuteczność niemalże 100%, ale właśnie przez to, że był to backtest. Później jak grałem to cały czas repaintowało i z rzeczywistych +2 robiło się nawet -2. Także trochę jestem do tego sceptycznie nastawiony. Ale jakby dodać tak jak piszesz money management SL i TP do rzeczywistego grania to i tak wynik powinien być zadowalający.
Obecnie czekam na -2 po otwartym wczoraj L EU i S GU i obserwuję średnią ważoną.
Tylko coś dziwnie się zachowuje, trend spreadu zmienia się na spadkowy, a średnia ważona jest wciąż powyżej arytmetycznej. Wg. założeń powinna przeciąć arytmetyczną i szybciej podążać za zmianami spreadu. Chyba, że jest jeszcze za wcześnie.
Obecnie czekam na -2 po otwartym wczoraj L EU i S GU i obserwuję średnią ważoną.
Tylko coś dziwnie się zachowuje, trend spreadu zmienia się na spadkowy, a średnia ważona jest wciąż powyżej arytmetycznej. Wg. założeń powinna przeciąć arytmetyczną i szybciej podążać za zmianami spreadu. Chyba, że jest jeszcze za wcześnie.
Magic, ja to przeprowadzilem tak, zeby bylo realne. bez oszustw.
przeciez samych siebie nie bedziemy czarowac.
zamieszczam jeszcze nowe modele, o niebo lepsze od poprzedniego, za pomoca ktorych bede probowal wyznaczac moment wyjscia z transakcji.
ADL(2,2) to prognoza na okres (t) za pomoca danych z okresu (t-1) oraz (t-2).
przeciez samych siebie nie bedziemy czarowac.
zamieszczam jeszcze nowe modele, o niebo lepsze od poprzedniego, za pomoca ktorych bede probowal wyznaczac moment wyjscia z transakcji.
ADL(2,2) to prognoza na okres (t) za pomoca danych z okresu (t-1) oraz (t-2).
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- magictrader
- Pasjonat
- magictrader
- Pasjonat
Nawet jakby rezultaty zeszły do połowy tego co przedstawiłeś to i tak byłoby ok.
Patrząc na historię transakcji to cały czas jestem zadowolony z wyników, bo przy graniu przez 5 dni roboczych da się wyłapać ponad 200 pipsów co już mnie satysfakcjonuje. Jeszcze żadnej grupy transakcji nie zamknąłem z ogólną stratą. Teraz przy dopracowanych momentach wejść będziemy mogli uniknąć dużego drowdawn i zmaksymalizować zysk. Wszystko idzie w dobrą stronę
.
Patrząc na historię transakcji to cały czas jestem zadowolony z wyników, bo przy graniu przez 5 dni roboczych da się wyłapać ponad 200 pipsów co już mnie satysfakcjonuje. Jeszcze żadnej grupy transakcji nie zamknąłem z ogólną stratą. Teraz przy dopracowanych momentach wejść będziemy mogli uniknąć dużego drowdawn i zmaksymalizować zysk. Wszystko idzie w dobrą stronę

Ostatnio zmieniony 11 sie 2008, 10:56 przez magictrader, łącznie zmieniany 2 razy.