Dobrze, żeś nas oświeciłFajna sentencja.... na szczęście to tylko bzdura![]()

To bardzo to ciekawe...Trend jest zawsze, gdyby nie było trendu, miałbyś poziomą linie....
Trend na M5 i niżej? Poważnie?jest trendem spadkowym/wzrostowym dla m5 i niżej.

Dobrze, żeś nas oświeciłFajna sentencja.... na szczęście to tylko bzdura![]()
To bardzo to ciekawe...Trend jest zawsze, gdyby nie było trendu, miałbyś poziomą linie....
Stforex pisze:Dobrze, żeś nas oświeciłFajna sentencja.... na szczęście to tylko bzdura![]()
![]()
Tyle miałem tylko na myśli nic więcej, w każdym innym przypadku trend był jest i będzie.lolek pisze:Pozioma linia byłaby wtedy gdyby nie było notowań.
Moja odpowiedź się kończy 46:34wilk13 pisze:witam mam pytanie mam indicator fibo independence mt4 i nie działa ma moze ktos na ex.4 dzieki za pomoc
Trudno dyskutować z kimś, kto ma się za proroka niosącego oświecenie.. perły przed wieprze rzuca. Nie lubię natomiast, kiedy ktoś zarzuca innym pisanie bzdur - jesteśmy na forum, dyskutujemy sobie kulturalnie, a tu wpada taki pan, rozstawia po kątach wszystkich, wytyka bzdury palcem i oferuje swą oświeconą radę.podziwiam, że chciało Ci się zmarnować tyle czasu na tak merytoryczny wpis
Obawiam się, że prowadzenie dyskusji o trendach jest zupełnie jałowe, jeśli na początku nie zostanie ustalona jednoznaczna definicja trendu.Stforex pisze:Na M5 to co zauważysz większość czasu to szum, algotrading oraz zabawy tłustych, lewarowanych palców wożących się za stopami czy grających o opcje. Nazywanie tego trendem to fatalne nadużycie ponieważ źródła trendów są zupełnie gdzie indziej.
Nie.Stforex a nie wydaje Ci się ze skoro nie pierwsza osoba ma wątpliwości co do merytorycznosci Twoich wpisów to cos w tym może być?
Źródło trendu znać, to żaden problem. Dostrzec gdzie trend wystąpi lub się rozpoczął to prawdziwa sztuka. Dla mnie źródłem trendu jest psychika ludzka i chciwość w niej zakorzeniona. Więc jeśli dostatecznie wielu ludzi dostrzeże obietnicę zarobku będą dołączać do kupujących przedłużając ruch w trend. Trend według źródeł mi dostępnych buduje się warstwowo: pierw, kiedy trend nie jest jeszcze dostrzegalny, lub ledwie zaczyna być, najlepiej poinformowani managerowie posiadający dostęp do kapitału - na ogół wielkie banki, fundy, spekulanci, potem coraz szersze kręgi coraz mniejszych ryb, aż na końcu 'average joe' dzwoni do brokera kupić produkt taki czy inny oparty o rozgrzaną do czerwoności świecę wspaniałych stóp zwrotu wróżącą mu dostatnie życie z renty kapitałowej...A co do rzeczywistych źródeł trendów, to bardzo chętnie bym je poznał, bo od dwudziestu kilku lat kieruję się tylko poszlakami