cajto pisze:@stasik_z_pasik
I przez te lata niewiele się nauczyłeś...
Idź do sklepu i zrób zakupy, pani w kasie powie "należy się 112,89PLN" a Ty na to "och, najmocniej przepraszam, mam przy sobie 2165 pipsy, czy to wystarczy?"
Nie liczba pipsów jest najważniejsza, tylko procent jaki stanowią od depozytu - kto jest lepszy, ten z +10000P = 56% konta, czy ten z +421 = 80%?
@cajto
Przy 421 pipsach i 80% zysku.. miesiecznie...
Ze tak zapytam... ile razy dziennie masz biegunke i bol brzucha przy takim tradingu ?
MM i RR jeszcze jest Ci troszku obcy skoro wypracowujesz w pocie i z zylka na czole 420 pipsow... Zarabiajac 80% przy 420pips ile ryzykujesz ?
Zdecydowanie wole zdywersyfikowany dzienny/tygodniowy trading na kilkunastu parach z malym ryzykiem niz 420 pipsow z 80% zysku. Wszystkim poczatkujacym tez polecam.
Poza tym zapominasz, ze sila nabywcza srednio wypracowanych 20 000 pipsow o wartosci 0.01- 4.00 lots oceniona w zaleznosci od ryzyka moze przekuc sie na calkiem niezly dochod.
A co ty w Biedronce kupujesz skoro jestes takim trader`em ?

-- Dodano: 27 kwie 2014, 21:29 --
Hmmm... tu sie z Toba zgadzam. Szkoda klikac.JAREK67 pisze:O tym właśnie piszę. Tylko nie tak wprost.stasik_z_pasik pisze: majacych 100E na koncie i ciasne stop lossy
Reszta jest prostą konsekwencją warunków początkowych.
A w kolejna niekończącą dyskusję o wyższości świąt... nie dam się wciągnąć. Szkoda na to czasu. Po iluś tam latach obecności na tym forum daję sobie prawo do nieskrępowanego egoizmu i asertywności i będę pisał o tym o czym będę chciał i wtedy kiedy będę miał chęć.
Osobiście Stasik nic do ciebie nie mam. Po prostu szkoda klawiatury na snucie jałowych wywodów.
Nigdy nie miałem aspiracji zbawiania forexowego świata, innym też odradzam.
BTW. Na FF jest dziennik Sonica. Tam kolesie inkasują tysiące pipsów na jednej parze co kilka dni. Tylko jak się temu bliżej przyjrzeć to jest to robione tak rozwodnionym kapitałem, że realne zyski są bardzo przeciętne. A ile się przy tym na analizują i ile razy dołożą kolejną tracącą pozycję "bo już właśnie cena powinna iść w ich stronę". To tylko "wyznawcy kościoła Sonica" wiedzą.
Dla mnie to EOT.
Wazne jest aby wypracowac swoj system i nim podazac i go udoskonalac.
Ale wracajac do tematu... trendu mi nikt nigdy porzdanie nie wytlumaczyl i chyba nie wytlumaczy