Wuza Daytrading, 10k $ Real, podsumowanie str. 79

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
spox

Re: Wuza Daytrading, 10k $ Real.

Nieprzeczytany post autor: spox »

Wuza pisze: Na tą chwilę klocki zaczynają się układać lepiej dla odbicia i tego się trzymam, nie jest to kwestia wiary, miłości lecz tego co widzę. Przebicie okolic 95.5 a więc 2ch lini trendu i dziennej 200ma byłoby "zabójcze" dla jakichkolwiek wzrostów w krótkim i dłuższym terminie i tego poziomu na tą chwilę się trzymam.
Fundamentalnie umocnienie dolara i "Taper" są coraz bliżej.
To prawda, jednak podaż wciąż wisi nad rynkiem. Wczorajsze spadki świetnie zatrzymał Pivot S1 + wsparcie na 95.77 z H4. To jednak trochę mało żeby odrócić ten masywny spadek. Potrzeba twardszego dna i podejście pod 95,5 może okazać się nieuchronne bo jak na razie opór na 97 jest nie do przejścia.

onznikad
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: onznikad »

Takie są konsekwencje łamania zasad strategi. Miałeś bardzooooo długi ciąg zyskownych pozycji i prawdopodobnie zapomniałeś, że rynek może pójść w innym kierunku niż Ty (wuza) chciałeś. Wiedziałeś, że to było złe wejście to trzeba była zamknąć pozycje - inny przykład: Jedziesz samochodem 200 km/h i wiesz, że za 500 m jest zakręt - to co robisz? Jedziesz! (może się uda wyrobić) - "Lepiej stracić minutę z życia niż życie w minute". Mam nadzieje, że jestem w błędzie i to wszystko co się u Ciebie obecnie dzieje mieści się w strategii :) Pozdrawiam Serdecznie!

Awatar użytkownika
kosmowariat
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kosmowariat »

Ale żeście się uczepili tego cięcia strat. Zapytam was, czy ktokolwiek z doradzających przeanalizował głębiej aktualną sytuację na jenach ? Czy są jakieś argumenty do cięcia strat poza "rynek poszedł w drugą stronę" ? Fundamentalnie nic się nie zmieniło, cięcie strat w tym momencie jest co najmniej głęboko nieuzasadnione.
Stop Loss (SL) - zlecenie giełdowe określające zysk Twojego banku. Pomaga ono bankom określić kierunek kursu wybranego przez Ciebie instrumentu.

Postaw SL'a! Ja już mam akcje tego banku ...

forexsowicz91
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: forexsowicz91 »

cięcie strat w tym momencie jest co najmniej głęboko nieuzasadnione.
cięcie strat zawsze jest uzasadnione.

Awatar użytkownika
kosmowariat
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kosmowariat »

tylko z punktu widzenia banku, który zwija profit :D
Stop Loss (SL) - zlecenie giełdowe określające zysk Twojego banku. Pomaga ono bankom określić kierunek kursu wybranego przez Ciebie instrumentu.

Postaw SL'a! Ja już mam akcje tego banku ...

Michal87
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Michal87 »

Może dacie wypowiedzieć się autorowi wątku a takie dyskusje przeniesiecie do czasówek ;)
Rzecz jasna nie czepiam się nikogo ale dość ciężko znaleźć wpis Wuzy w jego własnym dzienniku zaś tych dotyczących teorii stawiania SL jest mnóstwo...
To jego dziennik, jego inwestycje i jego sposób widzenia rynku.

forexsowicz91
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: forexsowicz91 »

"niezaksięgowane straty nie są stratami". Rozumiem. :)

Awatar użytkownika
mryko
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mryko »

forexsowicz91 pisze:"niezaksięgowane straty nie są stratami". Rozumiem. :)
Dopóki depozyt jest w stanie to wytrzymać 8)
Sky is the limit

Awatar użytkownika
Nemojimmy
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Nemojimmy »

Sildra pisze:
Nemojimmy pisze:Zamykać w tym momencie gdzie jest duża szansa na odbicie to kiepski pomysł.
Nie mam w zwyczaju wtrącać się w takie dysputy, ale... duża szansa, powiadasz? Ciekawe na jakiej podstawie ludzie tworzą takie teorie. Intuicja? Wiara? Nadzieja? Miłość do słabego jena :) ?

Wkleję obraz z jakże wymownymi pinbarami. Czemu poprzedni nie zadziałał?
Na podstawie obserwacji wykresu ( poziom wsparcia ) ?Na + Wuza raczej nie wyjdzie ale strat moze trochę uciąć.

PaulGilbert
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: PaulGilbert »

Nemojimmy pisze:Na + Wuza raczej nie wyjdzie ale strat moze trochę uciąć.
Wyjdzie, tylko nie od razu.

ODPOWIEDZ