Wuza Daytrading, 10k $ Real, podsumowanie str. 79
Re: Wuza Daytrading, 10k $ Real.
a jednak pojechali w dół...
Zaczekałbym na reakcje Europy ) Dane gorsze od oczekiwań, mimo to Jen się umocnił.freakout pisze:a jednak pojechali w dół...
Mimo wszystko 96 trzyma.
Jutro wrzucę jakiś screeny i plan na ten tydzień.
- kosmowariat
- Gaduła
Kupują jena pod grę na nikkeju, na którym będzie można o wiele więcej zarobić 
Prawidłowa reakcja będzie zapewne dopiero rano, ale to nie jest nic nowego.

Prawidłowa reakcja będzie zapewne dopiero rano, ale to nie jest nic nowego.
Stop Loss (SL) - zlecenie giełdowe określające zysk Twojego banku. Pomaga ono bankom określić kierunek kursu wybranego przez Ciebie instrumentu.
Postaw SL'a! Ja już mam akcje tego banku ...
- Kimkolwiek
- Pasjonat
jeny ale wy biadolita spokojnie, balance wynosi ponad 70 kola, equity jest na lekkim minusie ale to jeszcze nic nie znaczy, tak samo bylo na usd/cad wuza trzymal to 2 tyg i zamknal na plusie, zaloze sie ze do konca wrzesnia 100k pierdyknie i bedzie na browar z kominem
Moja droga do wielkiego chajcu: http://www.forexfactory.com/kimkolwiek#27
Cos dla relaksu: https://www.youtube.com/watch?v=ACVUPrlDeTI
Nie sprzedaje sygnalow, nie robie szkolen.
WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!
Cos dla relaksu: https://www.youtube.com/watch?v=ACVUPrlDeTI
Nie sprzedaje sygnalow, nie robie szkolen.
WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!
moim zdaniem Wuza za szybko dokłada kolejne pozycje, ja bym je otwierał w odstępach wynoszących minimum 50 pipsów
teraz byłby zapewne na o wiele mniejszym minusie, no ale to tylko moja opinia 

- kosmowariat
- Gaduła
Też często popełniam ten błąd. Tutaj wchodzi w grę psycha + przegapienie jakiegoś ważnego czynnika pseudo-fundamentalnego. Trzeba nad tym popracować, bo często mocno ogranicza to potencjalny zysk.
Stop Loss (SL) - zlecenie giełdowe określające zysk Twojego banku. Pomaga ono bankom określić kierunek kursu wybranego przez Ciebie instrumentu.
Takie emocje wywołał trade Wuza, że widać to po wzroście wolumenu postów. Teraz pomyślcie co Wuza czuł.
Wrzucam screen - i nie chcę żadnej polemiki tu i budowania scenariuszy - to jest mała uwaga do Wuza. Prawdopodobnie może wystąpić coś w tym stylu jak pokazałem na załączonym wykresie. Tak - rynek jest nieprzewidywalny - czego większość nie wie i traci bo stara się przewidzieć zamiast grać pod pewne powtarzające się "patterny". To scenariusz w moim mniemaniu wysoce prawdopodobny i gdybym był na Twoim miejscu to bym wylazł z problemu na 98.58 żeby uciąć popełniony błąd, zrobiłbym tydzień przerwy i wrócił do rynku i kosił tak jak wcześniej to się odbywało u Ciebie. Weź to pod uwagę. Naprawdę kibicuję Ci.
Wrzucam screen - i nie chcę żadnej polemiki tu i budowania scenariuszy - to jest mała uwaga do Wuza. Prawdopodobnie może wystąpić coś w tym stylu jak pokazałem na załączonym wykresie. Tak - rynek jest nieprzewidywalny - czego większość nie wie i traci bo stara się przewidzieć zamiast grać pod pewne powtarzające się "patterny". To scenariusz w moim mniemaniu wysoce prawdopodobny i gdybym był na Twoim miejscu to bym wylazł z problemu na 98.58 żeby uciąć popełniony błąd, zrobiłbym tydzień przerwy i wrócił do rynku i kosił tak jak wcześniej to się odbywało u Ciebie. Weź to pod uwagę. Naprawdę kibicuję Ci.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"...It's amazing. You've got it all on only...three pages.
You know what would happen if this fell into the wrong hands?
...
You named me?!
Right there along with the rest of them?!..."
...
You named me?!
Kolejny raz mam napisać o tym, że to wejście to klika błędów na raz ? W tym głównie przy wielkości i miejscu zajmowania kolejnych pozycji..freakout pisze:moim zdaniem Wuza za szybko dokłada kolejne pozycje, ja bym je otwierał w odstępach wynoszących minimum 50 pipsówteraz byłby zapewne na o wiele mniejszym minusie, no ale to tylko moja opinia
@Above, narazie łykamy opory jak leci, napewno część zlecenia zamknę w okolicy BE.
Co do dalszej gry to na 99% będzie to wyglądało tak, że właśnie zacznę od przerwy a później do listopada gra małymi stawkami, aktualnie obrót zaliczony przez AM to 292 loty, więc po zamknięciu tych wejść warunek o obrocie będzie spełniony i czas najwyższy zacząć szanować te prawie 200 tyś zł i zaczekać do listopada skupiając się na pipsach a nie na $.
A bo to tak u nas jest że każdy jest "mondry" po fakcieWuza pisze:Kolejny raz mam napisać o tym, że to wejście to klika błędów na raz ? W tym głównie przy wielkości i miejscu zajmowania kolejnych pozycji..freakout pisze:moim zdaniem Wuza za szybko dokłada kolejne pozycje, ja bym je otwierał w odstępach wynoszących minimum 50 pipsówteraz byłby zapewne na o wiele mniejszym minusie, no ale to tylko moja opinia

Cholera. Cała moja postawa przy śledzeniu wynikała z przekonania, że zrobiłeś już te 300 lotów. Teraz rozumiem ten czynnik psychologiczny, który zaistniał...oj otarłeś się o wielki crash. Oby Ci się udało zaklinam skamieniałych przodków w skałach osadowychWuza pisze: @Above, narazie łykamy opory jak leci, napewno część zlecenia zamknę w okolicy BE.
Co do dalszej gry to na 99% będzie to wyglądało tak, że właśnie zacznę od przerwy a później do listopada gra małymi stawkami, aktualnie obrót zaliczony przez AM to 292 loty, więc po zamknięciu tych wejść warunek o obrocie będzie spełniony i czas najwyższy zacząć szanować te prawie 200 tyś zł i zaczekać do listopada skupiając się na pipsach a nie na $.

Linki reklamowe proszę umieszczać w dziale do tego przeznaczonym Ink.
Pozdrawiam!
"...It's amazing. You've got it all on only...three pages.
...
You named me?!
...
You named me?!