Wuza Daytrading, 10k $ Real, podsumowanie str. 79

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Re: Wuza Daytrading, 10k $ Real.

Nieprzeczytany post autor: freakout »

a jednak pojechali w dół...

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wuza »

freakout pisze:a jednak pojechali w dół...
Zaczekałbym na reakcje Europy ) Dane gorsze od oczekiwań, mimo to Jen się umocnił.
Mimo wszystko 96 trzyma.
Jutro wrzucę jakiś screeny i plan na ten tydzień.

Awatar użytkownika
kosmowariat
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kosmowariat »

Kupują jena pod grę na nikkeju, na którym będzie można o wiele więcej zarobić :)
Prawidłowa reakcja będzie zapewne dopiero rano, ale to nie jest nic nowego.
Stop Loss (SL) - zlecenie giełdowe określające zysk Twojego banku. Pomaga ono bankom określić kierunek kursu wybranego przez Ciebie instrumentu.

Postaw SL'a! Ja już mam akcje tego banku ...

Awatar użytkownika
Kimkolwiek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kimkolwiek »

jeny ale wy biadolita spokojnie, balance wynosi ponad 70 kola, equity jest na lekkim minusie ale to jeszcze nic nie znaczy, tak samo bylo na usd/cad wuza trzymal to 2 tyg i zamknal na plusie, zaloze sie ze do konca wrzesnia 100k pierdyknie i bedzie na browar z kominem
Moja droga do wielkiego chajcu: http://www.forexfactory.com/kimkolwiek#27
Cos dla relaksu: https://www.youtube.com/watch?v=ACVUPrlDeTI
Nie sprzedaje sygnalow, nie robie szkolen.

WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

moim zdaniem Wuza za szybko dokłada kolejne pozycje, ja bym je otwierał w odstępach wynoszących minimum 50 pipsów :) teraz byłby zapewne na o wiele mniejszym minusie, no ale to tylko moja opinia ;)

Awatar użytkownika
kosmowariat
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kosmowariat »

Też często popełniam ten błąd. Tutaj wchodzi w grę psycha + przegapienie jakiegoś ważnego czynnika pseudo-fundamentalnego. Trzeba nad tym popracować, bo często mocno ogranicza to potencjalny zysk.
Stop Loss (SL) - zlecenie giełdowe określające zysk Twojego banku. Pomaga ono bankom określić kierunek kursu wybranego przez Ciebie instrumentu.

Postaw SL'a! Ja już mam akcje tego banku ...

Awatar użytkownika
Above
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Above »

Takie emocje wywołał trade Wuza, że widać to po wzroście wolumenu postów. Teraz pomyślcie co Wuza czuł.

Wrzucam screen - i nie chcę żadnej polemiki tu i budowania scenariuszy - to jest mała uwaga do Wuza. Prawdopodobnie może wystąpić coś w tym stylu jak pokazałem na załączonym wykresie. Tak - rynek jest nieprzewidywalny - czego większość nie wie i traci bo stara się przewidzieć zamiast grać pod pewne powtarzające się "patterny". To scenariusz w moim mniemaniu wysoce prawdopodobny i gdybym był na Twoim miejscu to bym wylazł z problemu na 98.58 żeby uciąć popełniony błąd, zrobiłbym tydzień przerwy i wrócił do rynku i kosił tak jak wcześniej to się odbywało u Ciebie. Weź to pod uwagę. Naprawdę kibicuję Ci.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"...It's amazing. You've got it all on only...three pages.
You know what would happen if this fell into the wrong hands?
...
You named me?!
Right there along with the rest of them?!..."

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wuza »

freakout pisze:moim zdaniem Wuza za szybko dokłada kolejne pozycje, ja bym je otwierał w odstępach wynoszących minimum 50 pipsów :) teraz byłby zapewne na o wiele mniejszym minusie, no ale to tylko moja opinia ;)
Kolejny raz mam napisać o tym, że to wejście to klika błędów na raz ? W tym głównie przy wielkości i miejscu zajmowania kolejnych pozycji..

@Above, narazie łykamy opory jak leci, napewno część zlecenia zamknę w okolicy BE.
Co do dalszej gry to na 99% będzie to wyglądało tak, że właśnie zacznę od przerwy a później do listopada gra małymi stawkami, aktualnie obrót zaliczony przez AM to 292 loty, więc po zamknięciu tych wejść warunek o obrocie będzie spełniony i czas najwyższy zacząć szanować te prawie 200 tyś zł i zaczekać do listopada skupiając się na pipsach a nie na $.

Awatar użytkownika
xspojlerx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xspojlerx »

Wuza pisze:
freakout pisze:moim zdaniem Wuza za szybko dokłada kolejne pozycje, ja bym je otwierał w odstępach wynoszących minimum 50 pipsów :) teraz byłby zapewne na o wiele mniejszym minusie, no ale to tylko moja opinia ;)
Kolejny raz mam napisać o tym, że to wejście to klika błędów na raz ? W tym głównie przy wielkości i miejscu zajmowania kolejnych pozycji..
A bo to tak u nas jest że każdy jest "mondry" po fakcie ;)

Awatar użytkownika
Above
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Above »

Wuza pisze: @Above, narazie łykamy opory jak leci, napewno część zlecenia zamknę w okolicy BE.
Co do dalszej gry to na 99% będzie to wyglądało tak, że właśnie zacznę od przerwy a później do listopada gra małymi stawkami, aktualnie obrót zaliczony przez AM to 292 loty, więc po zamknięciu tych wejść warunek o obrocie będzie spełniony i czas najwyższy zacząć szanować te prawie 200 tyś zł i zaczekać do listopada skupiając się na pipsach a nie na $.
Cholera. Cała moja postawa przy śledzeniu wynikała z przekonania, że zrobiłeś już te 300 lotów. Teraz rozumiem ten czynnik psychologiczny, który zaistniał...oj otarłeś się o wielki crash. Oby Ci się udało zaklinam skamieniałych przodków w skałach osadowych :D. Grając tak jak grałeś, z takim kapitałem to widzę banię u Ciebie i spełnienie marzeń. Zastanów się czy może potrzebowałbyś mentora - dobrego psychologa tradingu - jeśli masz taką potrzebę a jeśli nie masz - to możesz pogadać z fachowcem - zawsze wymiana zdań dużo wnosi - a jest nim dr Świerk. Ostatnio obejrzałem jego webinar i gość zaprasza traderów, którzy odnieśli sukces (wygrali jakiś konkurs, zarabiają) - ten facet naprawdę jest warty zapoznania się. POLECAM.

Linki reklamowe proszę umieszczać w dziale do tego przeznaczonym Ink.

Pozdrawiam!
"...It's amazing. You've got it all on only...three pages.
You know what would happen if this fell into the wrong hands?
...
You named me?!
Right there along with the rest of them?!..."

ODPOWIEDZ