Forexem interesuje się od 3 lat, aktualne 6 miesięcy traktuje jako sprawdzian tego czy to już czas zająć się daytradingiem na pełen etat, z uwagi na specyfikę pracy oraz ostatni miesiąc studiów często mogę sobie pozwolić na grę 2-3 dni w tyg na 100% z poświęceniem uwagi tylko i wyłącznie na rynek walutowy.
Dziennik chciałem założyć już ponad miesiąc temu, stąd poprzedni temat o którego skasowanie prosiłem już Administrację.
W skrócie udało mi się wygrać konkurs Focus on Forex organizowany przez Admiral Markets Sa, nagrodą w konkursie było konto AM.Pro z depozytem 10tyś $ w oddane w zarządzanie oraz Ipad mini 32GB.
Problem z poprzednim tematem polegał głównie na zawiłych warunkach zarządzania wygranym kontem, trochę trwało wyjaśnienie pewnych nieścisłości z przedstawicielem brokera, dodatkowo umowa skonstruowana jest w języku angielskim co pozostawiało sporo pola do jej interpretacji.
Co do samego konta.
Okres zarządzania - 6 miesięcy, od 21 Maja do 21 Listopada 2013.
Kapitał początkowy - 10.000$
Obrót wymagany do wypłaty wypracowanego zysku - 300 lotów, do obrotu liczone są tylko transkacje trwające ponad 15 minut i kończące się zyskiem/stratą równą dwukrotnej wielkości średniego spreadu dla danej pary walutowej. Pozycje Headge nie są liczone do obrotu.
Maksymalny drawdown - 20%, tj. tracę dostęp do konta jeżeli jego equity spadnie poniżej 8000 $.
To po krótce tyle jeśli chodzi o samo konto.
Co do strategi, jest to czyste PA, oparte o strefy S/D oraz pivot pointy.
Stan na dzisiaj, tj. 12.6.2013
Konto jest aktywne 22gi dzień.
Balance - 31.600 $.
Obrót - 69 lotów, z czego 58 zaliczone do piątku 7.06.2013 przez AM. ( Informację o tym ile obrotu zostało zaliczone jako wykonany prawidłowo dostaję co tydzień po weekendzie i jest to zawsze stan na zamknięcie rynku w piątek przed weekendem.)
Link do Trade Explorera na Forum Forex Factory.
http://www.forexfactory.com/wuza
Jeżeli ten link jest niezgodny z regulaminem proszę o jego usunięcie, na koncie konkursowym nie mogę używać żadnego EA a aktualnie nie potrafię dodać konta AM do Myfxbook w inny sposób niż za pomocą ich EA, jeżeli ktoś potrafi rozwiązać ten problem chętnie dodam to konto również do mojego konta na Myfxbook.
Wuza.