Wuza Daytrading, 10k $ Real, podsumowanie str. 79

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Nemojimmy
Gaduła
Gaduła

Re: Wuza Daytrading, 10k $ Real.

Nieprzeczytany post autor: Nemojimmy »

@Up-No zalezy od Wuzy czy stwierdzi ze opłaci mu się trzymać tą pozycje tak długo.Bo patrząc na wykresy long term to widać że odbicie nastąpi,ale trochę to zajmie.

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

Szkoda, tak ładnie szło. Czy odbicie przyjdzie tak szybko? każdy widzi to co chce widzieć. Moim zdaniem to może jeszcze pójśc w kierunku przeciwnym niż chce Wuza. Szkoda wyniku.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wuza »

Above pisze:
Wuza pisze:To jest właśnie piękno forexu nieprawdaż ?
Każdy w każdej chwili widzie co innego, pinabry, fale, wsparcia, opory, smoki itd.
Będę wdzięczny za brak "wojenek" na moich plecach w tym temacie.
[...]
Wuza, to jest normalne, gdy ktoś odnosi sukces, upublicznia wyniki - to wywołuje emocje etc. Ale prośba padła - z mojej strony zostanie spełniona. Pozdro!

Nie wiem czy do końca zrozumiałeś moją prośbę, zależy mi na tym żebyście nie kłócili się między sobą, nie chcę "grupy wsparcia" vs "idiota dał dupy" :)
Jestem świadomy tego, że to co prezentuje wiąże się z atakami i różnymi komentarzami, tak długo jak odnosicie się do mnie a nie walczycie między sobą jest to dla mnie ok i do zaakceptowania.
Nie wiem czy jest sens powtarzać 3ci raz, fakt że to wejścia które aktualnie mi ciąży było złe pod każdym względem i niezgodne z systemem. Cięcie strat ? Ten moment już dawno został przegapiony, dla mnie jedynym zdrowym podejściem na tą chwilę jest uznanie equity za stan konta i traktowanie tych pozycji jako otwartych tu i teraz, jesteśmy w miejscu które ma wiele argumentów za odbiciem, możliwe nawet że za nowymi szczytami w dalszej perspektywie ( tapper we wrześniu ?) to co ważne dla mnie teraz to opracowanie sensownego plany na wypadek dalszych spadków, zamknięcie części pozycji i/lub pewnej wielkości headge.
Mimo sporego niezrealizowanego minusa nadal oscyluje w okolicach 400% zysku w ciągu niecałych 3 miesiący, to chyba przyzwoity wynik mimo tego błędu.

P.s Zadajcie sobie pytanie, ile osób na tym lub innym forum pokazuje swój trading tak otwarcie. Udostępniam swój trader explorer, z odkrytym stanem konta, wejsciami itp, wszystko jest "live". Stosując taktykę z niektórych dzienników mógłbym raz na tydzień napisać "w tym tygodniu + 1000 pipsów, wszystko na plus" a takie wejście jak to przemilczeć i byłoby spoko ;) Ale chyba nie o to chodzi ?

Wuza.

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cajto »

Swoim tradingiem pokazujesz, że wiesz w co grasz, omawianym wejściem, że jesteś człowiekiem i jak każdego czasem Ciebie też poniesie, otwartością dziennika, że da się.
Z mojej strony szacunek i życzenie powodzenia.

Co do miejsc potencjalnego odbicia, jedno z możliwych - 94.6/7 konfluencja TL + Fibo 88.6
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Above
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Above »

Wuza pisze: Nie wiem czy jest sens powtarzać 3ci raz, fakt że to wejścia które aktualnie mi ciąży było złe pod każdym względem i niezgodne z systemem. Cięcie strat ? Ten moment już dawno został przegapiony[...]
Oto co każdy powinien odnotować - tak właśnie robią zawodowcy - odnotowują błąd, przyznają się do niego i wyciągają wnioski. Szacun.
Wuza pisze: P.s Zadajcie sobie pytanie, ile osób na tym lub innym forum pokazuje swój trading tak otwarcie. Udostępniam swój trader explorer, z odkrytym stanem konta, wejsciami itp, wszystko jest "live". Stosując taktykę z niektórych dzienników mógłbym raz na tydzień napisać "w tym tygodniu + 1000 pipsów, wszystko na plus" a takie wejście jak to przemilczeć i byłoby spoko ;) Ale chyba nie o to chodzi ?
Wuza.
Mało kto tak robi - z resztą ja nie kojarzę. Dlatego ten dziennik jest cenny. Już nie będę offtopował i innych też proszę o to - zauważcie, że to cenny przypadek - uszanujmy to miejsce.

Powodzenia i pozdrawiam.
"...It's amazing. You've got it all on only...three pages.
You know what would happen if this fell into the wrong hands?
...
You named me?!
Right there along with the rest of them?!..."

PaulGilbert
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: PaulGilbert »

Wuza pisze:jesteśmy w miejscu które ma wiele argumentów za odbiciem, możliwe nawet że za nowymi szczytami w dalszej perspektywie ( tapper we wrześniu ?)

Wuza.
Też mi się tak wydaje. Fundamentalnie też nie bardzo widzę argumentów za jakimś szczególnie mocnym wzrostem jena ani też za dalszym znacznym spadkiem wartości dolara.

Awatar użytkownika
kosmowariat
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kosmowariat »

Już za 24h dane GDP z Japonii. Sądzę, że możemy tu mieć do czynienia z tzw. "kupuj plotki, sprzedawaj fakty". Jeśli dane nie zaskoczą pozytywnie, rozpocznie się sprzedawanie faktów.

Mam wątpliwości odnośnie reakcji jena na tapper'a. Jen to jedna z walut, która która raczej się umacnia gdy nastroje się psują.

Odnośnie dolca, bez echa przeszły ostatnie wypowiedzi członków FEDu potwierdzające dużą szansę ograniczania QE już we wrześniu. Nie wiem pod co gra tu rynek, ale wydaje mi się że jednak pod budowanie soczystych eLek na dolcu :)
Stop Loss (SL) - zlecenie giełdowe określające zysk Twojego banku. Pomaga ono bankom określić kierunek kursu wybranego przez Ciebie instrumentu.

Postaw SL'a! Ja już mam akcje tego banku ...

Awatar użytkownika
0ne
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: 0ne »

Wuza jak długo jesteś zaznajomiony z rynkiem ? Jak zacząłeś swoją przygodę ?

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mighty Baz »

dzisiaj wszystko sie wyjaśni 8)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
DAYTRADER
powodzenia, kilometrow pips wam zycze

Awatar użytkownika
Kimkolwiek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kimkolwiek »

Mighty Baz pisze:dzisiaj wszystko sie wyjaśni 8)
usd/jpy znikoma reakacja na dane :|
Moja droga do wielkiego chajcu: http://www.forexfactory.com/kimkolwiek#27
Cos dla relaksu: https://www.youtube.com/watch?v=ACVUPrlDeTI
Nie sprzedaje sygnalow, nie robie szkolen.

WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!

ODPOWIEDZ