To prawda, jednak podaż wciąż wisi nad rynkiem. Wczorajsze spadki świetnie zatrzymał Pivot S1 + wsparcie na 95.77 z H4. To jednak trochę mało żeby odrócić ten masywny spadek. Potrzeba twardszego dna i podejście pod 95,5 może okazać się nieuchronne bo jak na razie opór na 97 jest nie do przejścia.Wuza pisze: Na tą chwilę klocki zaczynają się układać lepiej dla odbicia i tego się trzymam, nie jest to kwestia wiary, miłości lecz tego co widzę. Przebicie okolic 95.5 a więc 2ch lini trendu i dziennej 200ma byłoby "zabójcze" dla jakichkolwiek wzrostów w krótkim i dłuższym terminie i tego poziomu na tą chwilę się trzymam.
Fundamentalnie umocnienie dolara i "Taper" są coraz bliżej.
Wuza Daytrading, 10k $ Real, podsumowanie str. 79
Re: Wuza Daytrading, 10k $ Real.
Takie są konsekwencje łamania zasad strategi. Miałeś bardzooooo długi ciąg zyskownych pozycji i prawdopodobnie zapomniałeś, że rynek może pójść w innym kierunku niż Ty (wuza) chciałeś. Wiedziałeś, że to było złe wejście to trzeba była zamknąć pozycje - inny przykład: Jedziesz samochodem 200 km/h i wiesz, że za 500 m jest zakręt - to co robisz? Jedziesz! (może się uda wyrobić) - "Lepiej stracić minutę z życia niż życie w minute". Mam nadzieje, że jestem w błędzie i to wszystko co się u Ciebie obecnie dzieje mieści się w strategii
Pozdrawiam Serdecznie!

- kosmowariat
- Gaduła
Ale żeście się uczepili tego cięcia strat. Zapytam was, czy ktokolwiek z doradzających przeanalizował głębiej aktualną sytuację na jenach ? Czy są jakieś argumenty do cięcia strat poza "rynek poszedł w drugą stronę" ? Fundamentalnie nic się nie zmieniło, cięcie strat w tym momencie jest co najmniej głęboko nieuzasadnione.
Stop Loss (SL) - zlecenie giełdowe określające zysk Twojego banku. Pomaga ono bankom określić kierunek kursu wybranego przez Ciebie instrumentu.
Postaw SL'a! Ja już mam akcje tego banku ...
-
- Pasjonat
cięcie strat zawsze jest uzasadnione.cięcie strat w tym momencie jest co najmniej głęboko nieuzasadnione.
- kosmowariat
- Gaduła
tylko z punktu widzenia banku, który zwija profit 

Stop Loss (SL) - zlecenie giełdowe określające zysk Twojego banku. Pomaga ono bankom określić kierunek kursu wybranego przez Ciebie instrumentu.
Może dacie wypowiedzieć się autorowi wątku a takie dyskusje przeniesiecie do czasówek 
Rzecz jasna nie czepiam się nikogo ale dość ciężko znaleźć wpis Wuzy w jego własnym dzienniku zaś tych dotyczących teorii stawiania SL jest mnóstwo...
To jego dziennik, jego inwestycje i jego sposób widzenia rynku.

Rzecz jasna nie czepiam się nikogo ale dość ciężko znaleźć wpis Wuzy w jego własnym dzienniku zaś tych dotyczących teorii stawiania SL jest mnóstwo...
To jego dziennik, jego inwestycje i jego sposób widzenia rynku.
-
- Pasjonat
"niezaksięgowane straty nie są stratami". Rozumiem. 

Dopóki depozyt jest w stanie to wytrzymaćforexsowicz91 pisze:"niezaksięgowane straty nie są stratami". Rozumiem.

Sky is the limit
Na podstawie obserwacji wykresu ( poziom wsparcia ) ?Na + Wuza raczej nie wyjdzie ale strat moze trochę uciąć.Sildra pisze:Nie mam w zwyczaju wtrącać się w takie dysputy, ale... duża szansa, powiadasz? Ciekawe na jakiej podstawie ludzie tworzą takie teorie. Intuicja? Wiara? Nadzieja? Miłość do słabego jenaNemojimmy pisze:Zamykać w tym momencie gdzie jest duża szansa na odbicie to kiepski pomysł.?
Wkleję obraz z jakże wymownymi pinbarami. Czemu poprzedni nie zadziałał?
-
- Pasjonat
Wyjdzie, tylko nie od razu.Nemojimmy pisze:Na + Wuza raczej nie wyjdzie ale strat moze trochę uciąć.