Wuza Daytrading, 10k $ Real, podsumowanie str. 79

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Above
Gaduła
Gaduła

Re: Wuza Daytrading, 10k $ Real.

Nieprzeczytany post autor: Above »

Wuza pisze: Myfxbook calendar ~ tam chyba jest zawarte najwięcej danych

A samo ogłaszanie - subskrypcja na http://talking-forex.com/live i tam masz audio na żywo ogłoszenia i bez poślizgu.
Wuza dzięki za namiar na talking-forex.com/live - nie znalem tego. Co do kalendarza to zobacz to, może Ci się przyda (o ile nie widziałeś).

Na screenie pokazalem jak wygląda to. Jak najedziesz kursorem na daną kreskę pionową to w label opisie pisze co to za wydarzenie. Impact jest oznaczony poprzez kolor poziomej linii. Fajne także dla testujących sprawy na historii bo widać co i kiedy się wydarzyło i widać jak cena reagowała (VIDE wcześniejsze posty o tym, że dane makro dają płynności...).
marcinx64 pisze:Jakiego indyka używasz do wyznaczania Pivot pointów?
Pytanie nie do mnie ale odpowiem od siebie. Jakikolwiek wskaźnik - wszystkie są takie same.
Wzór na PP = (High + Low + Close) / 3 oczywiście na dany dzień, z poprzedniego dnia.
Wpisz w Google - "DailyPivotPoints indicator mt4" i na pewno znajdziesz właściwy, który rysuje na każdy dzien pivoty.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 02 sie 2013, 11:02 przez Above, łącznie zmieniany 1 raz.
"...It's amazing. You've got it all on only...three pages.
You know what would happen if this fell into the wrong hands?
...
You named me?!
Right there along with the rest of them?!..."

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wuza »

marcinx64 pisze:Jakiego indyka używasz do wyznaczania Pivot pointów?
Nie mogę się tym podzielić niestety, to jest prywatna praca znajomego tradera z bardzo długim stażem.
Stąd też na wklejanych wykresach nie ma tych poziomów przeważnie.

Aczkolwiek większość stron które możesz znaleść w google i które liczą pivoty automatycznie pokazuje zblizone poziomy.

@Above
Dzięki, zerkne przez weekend :)
Talking forex masz testowy miesiąc za 1 funta o ile się nie mylę, więc warto spróbować.

Awatar użytkownika
xspojlerx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xspojlerx »

Wuza mógłbyś napisać coś więcej o sposobie wyznaczania miejsc do których jak cena dojdzie to wiesz że się pomyliłeś? :)

kamil52
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: kamil52 »

Wuza się nie myli, to rynek jeszcze nie wie że idzie w złym kierunku :564:

Awatar użytkownika
xspojlerx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xspojlerx »

Już to gdzieś słyszałem ;)

Awatar użytkownika
Above
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Above »

Paczę...UP na kablu i innych po danych. Paczę, fak, Wuza ma test jaj, poszło na minus. Ale co tam. Wuza dokłada na NZD/USD pozy i jest już na +4% konta. L O L. Jestem pełen uznania i zachwytu :)
Mimo tego dałem już longa na NZD/USD (nie załapałem się na zjazd na tej parze bo innymi byłem zabsorbowany). Ja bym już zamykał ale ja nic nie mówiłem oczywiście :)
Apropos NZD/USD Wuza...na tej parze zrobili już 125% DailyRanga...hymm...nie wystarczy? Jeśli będziesz trzymał to można wiedzieć czemu? Z tego co wiem, patrzysz na zakres zmienności.
"...It's amazing. You've got it all on only...three pages.
You know what would happen if this fell into the wrong hands?
...
You named me?!
Right there along with the rest of them?!..."

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Above pisze:Paczę...UP na kablu i innych po danych. Paczę, fak, Wuza ma test jaj, poszło na minus. Ale co tam. Wuza dokłada na NZD/USD pozy i jest już na +4% konta. L O L. Jestem pełen uznania i zachwytu :)
Mimo tego dałem już longa na NZD/USD (nie załapałem się na zjazd na tej parze bo innymi byłem zabsorbowany). Ja bym już zamykał ale ja nic nie mówiłem oczywiście :)
Apropos NZD/USD Wuza...na tej parze zrobili już 125% DailyRanga...hymm...nie wystarczy? Jeśli będziesz trzymał to można wiedzieć czemu? Z tego co wiem, patrzysz na zakres zmienności.
Nie miałem czasu odpisać, jutro wrzucę jakieś screeny i napiszę Ci dlaczego takie wejścia i dlaczego trzymałem pozycję dłużej i dlaczego trzymałbym ją nadal gdyby nie weekend.

Szalony dzień tak w skrócie. Wejścia przed NFP były typowo pod mocne dane, po danych ADP i ostatnich danych o bezrobociu warto było podjąć to ryzyko. To co działo się po ogłoszeniu tak słabych danych to już walka o wyjście z pozycji z korzystnym wynikiem.
Ogólnie jestem bardzo zadowolony, udało się wyjść na plus przed weekendem, dzień na +2600$ mimo bardzo nietrafionych wejść przed danymi.

Stan Konta - 75 368 $

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

to ja mam jeszcze jedno pytanko... czy wskaźnik który wyrysowuje Ci strefy S/D nie nosi przypadkiem nazwy II_SupDem? :)

Awatar użytkownika
trust512
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: trust512 »

Freakout:
Wuza pisze: wskaźnik który rysuje część stref SD to
II_SupDemMOD_DarkBG_SolidFill.mq4
II_SupDem.mq4
Odpowiedź miałeś na piątej stronie ;)

Wuza, gratuluję wyniku :) Obserwuję Twój dziennik od początku i staram się wyciągać z niego lekcje dla siebie :)
A mógłbyś powiedzieć od jaka dawna korzystasz z Talking-Forex i jak bardzo pomaga Ci to w podejmowaniu decyzji?
"I am thankful to all those who said no. Because of them, I did it myself"

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

trust512 pisze:Freakout:
Wuza pisze: wskaźnik który rysuje część stref SD to
II_SupDemMOD_DarkBG_SolidFill.mq4
II_SupDem.mq4
Odpowiedź miałeś na piątej stronie ;)

Wuza, gratuluję wyniku :) Obserwuję Twój dziennik od początku i staram się wyciągać z niego lekcje dla siebie :)
A mógłbyś powiedzieć od jaka dawna korzystasz z Talking-Forex i jak bardzo pomaga Ci to w podejmowaniu decyzji?
Nie chce reklamować żadnego konkretnego serwisu, brokera itp ;)
Z talking forex korzystam od maja o ile się nie myle, różnica między tym serwisem a innymi podobnymi jest dla mnie taka, że tutaj dane podawane są w formie audio i bez żadnych opóźnień + często są informacje o opcjach i nieoficjalnych info o przyszłych obniżeniach ratingu lub o tym co ktoś powie w czasie konferencji ( z tym, że takie "market talks" często się nie sprawdzają :)

@Above
nzdusd2.08.2013.jpg
Wczorajsza reakcja na Nzd/Usd pokazuje jak słaby jest dolar nowozelandzki aktualnie, zamknięcie się świeczki H1 a później daily poniżej 0,786 to dla mnie sygnał do dalszych spadków z oporem właśnie w pobliżu 0,786 ~ Realny cel to nowe minima lub przynajmniej test poziomu 0,77 i konsola w tych ograniczeniach które widać na screenie tj, 0,77-0,786.
Pozycje zamknięte ponieważ po weekendzie zawsze można znaleść nowe wejścia, może lepsze może trochę gorsze ale nie czuję się komfortowo mając np. 8 lotów na tak zmiennej parze przez weekend.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ