Wuza Daytrading, 10k $ Real, podsumowanie str. 79

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Re: Wuza Daytrading, 10k $ Real.

Nieprzeczytany post autor: Wuza »

Above pisze:Wuza chyba nie jesteś zły, że zaśmiecamy wątek? Ja ma ma pytanie. Mógłbyś opisać co się działo w Twojej głowie wczoraj? Jazdy były niebywałe, raz południe, raz północ, znów południe i w końcu dzisiaj północ a Ty zamknąłeś to na dużym +. Dzisiaj jest przed 10 a.m. a Ty masz już +6%. Whatever (sic!) :) Ale jeśli mógłbyś zawzmiankować co MYŚLAŁEŚ widząc te szatańskie targania się ceny wczoraj i jak się to ma pod paradygmat dużych SL. Dzięki.
A co się miało dziać ?:) Za długo patrze na te świeczki żeby "szatańskie" wachania po 50 pipsów robiły aż takie wrażenie na mnie, jedyna szkoda to fakt że po fomc nie udało się zamknąć w okolicy 98,3-4 i odpalić ponownie z dołu ~ ale najważniejsza zasada jakiej się nauczyłem to nie gdybać i nie myśleć o "straconych" zyskach. Liczy się to co masz w kieszeni i nic więcej. Jedyna szkoda to wielkość pozycji bo limity na Eur/Usd która zostały skasowane przez za duże zaangażowanie w Usd/Jpn wyglądałyby teraz bardzo przyjemnie ;)

Moje podejście do Sl myślę, że jest znane.
Aktualnie plan dla Usd/Jpn jest taki żeby kupować każdy spadek, Sl w okolicach 96,7 lub nawet 94,7 przy dłuższym horyzoncie.

Aktualne pozycje - 0 :)
Stan konta - 70 720 $

Liczba zyskownych transakcji pod rząd - 63.

anonim09383

Nieprzeczytany post autor: anonim09383 »

chciałem się zapytać dlaczego nie trzymasz już eur/usd na sell ? A gbp/usd podobnie myślimy bo ja wyszedłem z buy 31.07 a ty już grasz sell . Ja chciałem już zakończyć swoją przygodę z fx ale dzięki tobie jeszcze próbuję. Chce się nauczyć grać w oparciu o fale e. od Ciebie ,mógłbyś czasem wrzucić screen z opisaniem fal

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

Wuza pisze:Liczba zyskownych transakcji pod rząd - 63.
A z jakim R? Przepraszam jak było wcześniej, ale nie czytałem od początku.
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

jasonbourne pisze:
Wuza pisze:Liczba zyskownych transakcji pod rząd - 63.
A z jakim R? Przepraszam jak było wcześniej, ale nie czytałem od początku.
To zależy, nie stosuje sztywnego sl i RR ~
http://www.forexfactory.com/wuza trade explorer ~

Myślę że żadna z transakcji nie miała większego DD niż 40-50 pipsów w ciągu tej serii.

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

marcin.in00 pisze:chciałem się zapytać dlaczego nie trzymasz już eur/usd na sell ? A gbp/usd podobnie myślimy bo ja wyszedłem z buy 31.07 a ty już grasz sell . Ja chciałem już zakończyć swoją przygodę z fx ale dzięki tobie jeszcze próbuję. Chce się nauczyć grać w oparciu o fale e. od Ciebie ,mógłbyś czasem wrzucić screen z opisaniem fal
Nie gram długoterminowo z założenia, liczę na ponowny test 1,33x i dołożenie nowych S ;)

Gbp/Usd już zamknięte +15,6 ~
Sell limity wyżej, zobaczymy czy konferencja BOE da okazje żeby je złapać.

Jeśli masz ochotę to wrzuć jakieś screeny ale jak już mówiłem, Elliota stosuje głównie do wyznaczenia ekstremalnych punktów i zwrotów a nie do samego otwierania pozycji.

@Edycja ~

Gbp/Usd Short, średnia cena 1,5227. ~ Sell limit 1,5315.
gbpusd-1-08-2013.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

Wuza, a na podstawie czego wyznaczasz poziomy TP jeśli można spytać? :)

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

freakout pisze:Wuza, a na podstawie czego wyznaczasz poziomy TP jeśli można spytać? :)
Strefy popytu i podaży + pivoty ~ Większość pozycji zamykam z ręki zależnie od reakcji na dany poziom.

Aktualnie otwarte pozycje :

Eur/Usd Long średnia cena 1,3203 ~

Gbp/Usd Long średnia cena 1,5227 ~

Stan konta - 72 761 $

Awatar użytkownika
Above
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Above »

Wuza otworzyłem na kablu prawie tak samo jak TY :) Fajnie makro dodało płynności na soczysty UP co? :)
Małe pytanko: patrzysz na to jakie dane makro będą w jakimś portalu czy poprzez indyki na wykresie? Ja używam indyka na wykresie, pokazującego w postaci poziomych linii kiedy i jakie dane będą na danym instrumencie. Oszczędność czasu i energii podzielności uwagi.
"...It's amazing. You've got it all on only...three pages.
You know what would happen if this fell into the wrong hands?
...
You named me?!
Right there along with the rest of them?!..."

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Wuza pisze:
freakout pisze:Wuza, a na podstawie czego wyznaczasz poziomy TP jeśli można spytać? :)
Strefy popytu i podaży + pivoty ~ Większość pozycji zamykam z ręki zależnie od reakcji na dany poziom.

Aktualnie otwarte pozycje :

Eur/Usd Long średnia cena 1,3203 ~

Gbp/Usd Long średnia cena 1,5227 ~

Stan konta - 72 761 $

Obie pozycje zamknięte.
gbpusd-2-08-2013.jpg
EurUsd 2-08-2013.jpg
Stan konta - 74 387 $ :)

Brak otwartych pozycji. Czas chyba na weekend :)
Możliwe jakieś mniejsze S na Eur/Usd przed NFP, zobaczymy gdzie będzie cena o 14.

Above pisze:Wuza otworzyłem na kablu prawie tak samo jak TY :) Fajnie makro dodało płynności na soczysty UP co? :)
Małe pytanko: patrzysz na to jakie dane makro będą w jakimś portalu czy poprzez indyki na wykresie? Ja używam indyka na wykresie, pokazującego w postaci poziomych linii kiedy i jakie dane będą na danym instrumencie. Oszczędność czasu i energii podzielności uwagi.
Myfxbook calendar ~ tam chyba jest zawarte najwięcej danych

A samo ogłaszanie - subskrypcja na http://talking-forex.com/live i tam masz audio na żywo ogłoszenia i bez poślizgu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

marcinx64
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: marcinx64 »

Jakiego indyka używasz do wyznaczania Pivot pointów?
Sukces jest owocem dobrych decyzji, dobre decyzje są owocem doświadczenia, doświadczenie jest owocem złych decyzji.

ODPOWIEDZ