Wuza Daytrading, 10k $ Real, podsumowanie str. 79

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
xspojlerx
Pasjonat
Pasjonat

Re: Wuza Daytrading, 10k $ Real.

Nieprzeczytany post autor: xspojlerx »

Kurcze, jak Ty to robisz wuza :D

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wuza »

Above pisze:
Wuza pisze:
Above pisze:Haha...gratz Wuza :) Wariocie. Mi od 97.64 leci USD/JPY.
Nie zamknięte pozycje nie są warte oceniania :)
Zaczekaj na PKB USA i Bena wieczorem, teoretycznie możemy zobaczyć 102 dzisiaj albo 94 :)
O 0.7% większe niż prognozowano. Wiem, że nie zamknięte się nie ocenia ale gratulowałem jaj ze stali i tego, że z takiego minusa wylazłeś na ładny + już :) Jeszcze FOMC o 20:00.

BTW. Jestem 100% techniczny...na makro patrzę tylko na płaszczyźnie zarządzania pozycjami.

Pozdr!
Myślimy zatem podobnie, dane dostarczają zmienności i płynności, techniczne podejście wyznacza kierunek.
2 loty zamknięte..
Stan Konta - 66,799 $

Nadal otwarte 9 lotów, średnia cena 97,99 Usd/Jpn Long.

Jeżeli Helicopter Ben nie chlapnie czegoś to możemy zobaczyć mocne umocnienie $ w dłuższym horyzoncie.

Awatar użytkownika
Above
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Above »

Wuza pisze: Myślimy zatem podobnie, dane dostarczają zmienności i płynności, techniczne podejście wyznacza kierunek.
2 loty zamknięte..
Stan Konta - 66,799 $

Jeżeli Helicopter Ben nie chlapnie czegoś to możemy zobaczyć mocne umocnienie $ w dłuższym horyzoncie.
No i tak się robi kasę. Jak? Oto Wuza, który ma w tym momencie +8% (z DZISIAJ) zamyka tylko 2 loty a 9 pozostawia otwarte. Większość zamknęłaby już realizując zyski. Widzę, żeś długodystans...takich szukają w funduszach...:)
Wuza pisze:Dane dostarczają zmienności i płynności, techniczne podejście wyznacza kierunek.
Dobre na sentencję dla wszystkich świeżaków i nie tylko :)

Pozdro
"...It's amazing. You've got it all on only...three pages.
You know what would happen if this fell into the wrong hands?
...
You named me?!
Right there along with the rest of them?!..."

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Above pisze:
Wuza pisze: Myślimy zatem podobnie, dane dostarczają zmienności i płynności, techniczne podejście wyznacza kierunek.
2 loty zamknięte..
Stan Konta - 66,799 $

No i tak się robi kasę. Jak? Oto Wuza, który ma w tym momencie +8% (z DZISIAJ) zamyka tylko 2 loty a 9 pozostawia otwarte. Większość zamknęłaby już realizując zyski. Widzę, żeś długodystans...takich szukają w funduszach...:)
Wuza pisze:Dane dostarczają zmienności i płynności, techniczne podejście wyznacza kierunek.
Dobre na sentencję dla wszystkich świeżaków i nie tylko :)

Pozdro

Rzadko gram dłużej akurat, ale nie wypada odpuszczać takiej okazji, technicznie jest Long.
Po takich danych... NFP lepsze + rewizja poprzedniego i PKB prawie 2x większe niż prognoza grzechem by było zamykać pozycje ;)

Awatar użytkownika
Above
Gaduła
Gaduła

Wuza pisze: Rzadko gram dłużej akurat, ale nie wypada odpuszczać takiej okazji, technicznie jest Long.
Po takich danych... NFP lepsze + rewizja poprzedniego i PKB prawie 2x większe niż prognoza grzechem by było zamykać pozycje ;)
Ja już zgrzeszyłem. Nie chce mi się patrzeć na korekty, wejdę na dołku korekty ponawiając longa w zależności od tego co cena namaluje:)
I to jest coś czego można się od Ciebie uczyć. Widać co robisz po ilości pipsów (pomijając inne kwestie) :) Tyle lat na FX siedzę a jeszcze się nie nauczyłem wielu rzeczy. Swój "debilizm" nadrabiam wytrwałością ze stali (choć jaja jeszcze się nie utwardziły). Cóż, są bystrzejsi i trochę powolniejsi :)
Pozdro
...
You named me?!

Awatar użytkownika
Nemojimmy
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Nemojimmy »

Moglibyście to rozwinąć ^ ^?

"Dane dostarczają zmienności i płynności, techniczne podejście wyznacza kierunek."

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Nemojimmy pisze:Moglibyście to rozwinąć ^ ^?

"Dane dostarczają zmienności i płynności, techniczne podejście wyznacza kierunek."
Zadaj sobie pytanie jakie dane zmieniają trendy na większych TF, jeżeli trend dla danej pary np. na dziennym interwale jest od 2 miesięcy w górę to publikacja danych np. PMI z Europy w przypadku pary Eur/Usd nie zmieni tego trendu, ale da np. kilkudziesięciu pipsowy wsytrzał ceny, złapie jakieś sl, jakieś zlecenia oczekujące, ruszy rynkiem i zwiększy płynność i dzienny zasięg ceny po prostu.

Fundamenty zmieniają kierunek rynku tylko w przypadku sytuacji jak kryzys z 2008 roku np.

To jest moje zdanie, osoby preferujące analizę fundamentalną podejdą do tego inaczej.

Co do dziennika.
USDJPY_31july.jpg
Zamknięcie powyżej Ma 100 na h1, wcześniej idealne odbicie od LT z ostatnich spadków.
Cena jest w ciekawym miejscu, do końca dnia jeszcze wiele może się zdarzyć.

Usd/Jpn bez zmian, nadal 9 lotów L, średnia cena 79,99 ~
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
xspojlerx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xspojlerx »

Wuza pisze:Co do dziennika.
USDJPY_31july.jpg
Zamknięcie powyżej Ma 100 na h1, wcześniej idealne odbicie od LT z ostatnich spadków.
Cena jest w ciekawym miejscu, do końca dnia jeszcze wiele może się zdarzyć.

Usd/Jpn bez zmian, nadal 9 lotów L, średnia cena 79,99 ~
Hehe, chyba w końcu zrozumiałem co to znaczy "nie przewiduj, reaguj" ;) Dzięki Wuza ;)

Awatar użytkownika
Kimkolwiek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kimkolwiek »

wuza dobry gostek, wstal z lozka podrapal sie po jajkach zamknal pare pozycji, smarknal do zlewu i poszedl dalej kimac
Moja droga do wielkiego chajcu: http://www.forexfactory.com/kimkolwiek#27
Cos dla relaksu: https://www.youtube.com/watch?v=ACVUPrlDeTI
Nie sprzedaje sygnalow, nie robie szkolen.

WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!

Awatar użytkownika
Above
Gaduła
Gaduła

Wuza chyba nie jesteś zły, że zaśmiecamy wątek? Ja ma ma pytanie. Mógłbyś opisać co się działo w Twojej głowie wczoraj? Jazdy były niebywałe, raz południe, raz północ, znów południe i w końcu dzisiaj północ a Ty zamknąłeś to na dużym +. Gratki!
...
You named me?!

ODPOWIEDZ