Wuza Daytrading, 10k $ Real, podsumowanie str. 79

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
woqpow
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Wuza Daytrading, 10k $ Real.

Nieprzeczytany post autor: woqpow »

Wuza, mógłbyś opisać swój aktualny pogląd na kabla?

Awatar użytkownika
Above
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Above »

woqpow pisze:Wuza, mógłbyś opisać swój aktualny pogląd na kabla?
Ja napiszę po to również, żeby Wuza potwierdził czy rozumuję podobnie jak on. Wszedł rano na dole. Jest teraz na sporym minusie - zaskoczyły bardzo dobre dane z GBP. Wuza teraz liczy na odbicie od 1.5386 lub trochę wyżej żeby wyjść z pozycji z jak najmniejszym minusem. Jeśli pokonają strefę zaczynającą się od 1.5386 to Wuza będzie musiał zrobić CLOSE godząc się z minusem na GBP i będzie szukał jakichś wejść dzisiaj jeszcze, żeby zniwelować stratę.

Wuza, rozumiem Cię jako tako? :)
"...It's amazing. You've got it all on only...three pages.
You know what would happen if this fell into the wrong hands?
...
You named me?!
Right there along with the rest of them?!..."

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wuza »

Above pisze:
Ja napiszę po to również, żeby Wuza potwierdził czy rozumuję podobnie jak on. Wszedł rano na dole. Jest teraz na sporym minusie - zaskoczyły bardzo dobre dane z GBP. Wuza teraz liczy na odbicie od 1.5386 lub trochę wyżej żeby wyjść z pozycji z jak najmniejszym minusem. Jeśli pokonają strefę zaczynającą się od 1.5386 to Wuza będzie musiał zrobić CLOSE godząc się z minusem na GBP i będzie szukał jakichś wejść dzisiaj jeszcze, żeby zniwelować stratę.

Wuza, rozumiem Cię jako tako? :)
Jako tako ) ale dużo dalej jest punkt cięcia, kolejny limit na 1,54 sell ~

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mighty Baz »

Above pisze:
Ja napiszę po to również, żeby Wuza potwierdził czy rozumuję podobnie jak on.
juz po raz drugi piszesz o wejsciach, o których dowiadujemy sie pozniej od Wuza ( :shock: , jak to mozliwe? 8) )a, nie wiem czy to multikonto, czy szemrany marketing brokera?
DAYTRADER
powodzenia, kilometrow pips wam zycze

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Mighty Baz pisze:
Above pisze:
juz po raz drugi piszesz o wejsciach, o których dowiadujemy sie pozniej od Wuza ( :shock: , jak to mozliwe? 8) )a, nie wiem czy to multikonto, czy szemrany marketing brokera?
1szy post dziennika ;)
http://www.forexfactory.com/wuza
trade explorer z niezablokowanymi otwartymi pozycjami itp.

Podejrzewam, że to ta magiczna studnia z moimi wejściami.

Nie mam żadnego związku z AM oprócz umowy o zarządzaniu kontem więc nie rozumiem tego argumentu.

Awatar użytkownika
meylo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: meylo »

Wuza, czy dobrze mi się zdaje, że piramidujesz na kablu kolejne poziomy fibo?Pytam w celu dokształcenia :) aczkolwiek ustawiłem już zlecenie sell poniżej Twojego.A tak przy okazji zastanawiałem się kiedyś na taką metodą by robić transakcje właśnie na kolejnych poziomach fibo.Zakładałem jednak dość ciasne stopy, max. 2% ruchu po przekroczeniu poziomu.Co Ty na to?Oczywiście są wtedy jakieś straty ale niezbyt duże a póki co nie zawsze jestem pewien co do kierunku
I żeby coś na bieżąco to zdaje mi się właśnie, że pomimo, iż kabel spada to odbije się jeszcze do 1.5394-1.5400, choć stop mam 1.5404
In uptrending markets, buy weakness as it returns to strength.
In downtrending markets, sell strength as it returns to weakness.
https://www.myfxbook.com/members/meylo/meylo/11290261
https://www.forexfactory.com/meylo#acct.33-tab.overview-explorer.252829

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

meylo pisze:Wuza, czy dobrze mi się zdaje, że piramidujesz na kablu kolejne poziomy fibo?Pytam w celu dokształcenia :) aczkolwiek ustawiłem już zlecenie sell poniżej Twojego.A tak przy okazji zastanawiałem się kiedyś na taką metodą by robić transakcje właśnie na kolejnych poziomach fibo.Zakładałem jednak dość ciasne stopy, max. 2% ruchu po przekroczeniu poziomu.Co Ty na to?Oczywiście są wtedy jakieś straty ale niezbyt duże a póki co nie zawsze jestem pewien co do kierunku
Fibo może być tyle poziomów ile traderów, zależnie od tego który ruch bierzesz pod uwagę.
Pamiętaj, że piramidowanie i inne podobne strategie dają dużą skuteczność ale też w przypadku braku cięcia strat w odpowiednim miejscu nieporównywalnie duże do zysków straty z jednostkowej pozycji.
Moje wejścia są oparte o pivoty i strefy S & D ~

Awatar użytkownika
meylo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: meylo »

Wuza pisze:
meylo pisze:Wuza, czy dobrze mi się zdaje, że piramidujesz na kablu kolejne poziomy fibo?Pytam w celu dokształcenia :) aczkolwiek ustawiłem już zlecenie sell poniżej Twojego.A tak przy okazji zastanawiałem się kiedyś na taką metodą by robić transakcje właśnie na kolejnych poziomach fibo.Zakładałem jednak dość ciasne stopy, max. 2% ruchu po przekroczeniu poziomu.Co Ty na to?Oczywiście są wtedy jakieś straty ale niezbyt duże a póki co nie zawsze jestem pewien co do kierunku
Fibo może być tyle poziomów ile traderów, zależnie od tego który ruch bierzesz pod uwagę.
Pamiętaj, że piramidowanie i inne podobne strategie dają dużą skuteczność ale też w przypadku braku cięcia strat w odpowiednim miejscu nieporównywalnie duże do zysków straty z jednostkowej pozycji.
Moje wejścia są oparte o pivoty i strefy S & D ~
Tak...Nauczyłem się już stawiać S/L ;) w końcu...A jakbyś mógł jeszcze napisać, jeśli możesz, jak wyznaczasz strefy s/d?Dzięki za odpowiedzi, warto się uczyć od kogoś żywego a nie tylko z książek
In uptrending markets, buy weakness as it returns to strength.
In downtrending markets, sell strength as it returns to weakness.
https://www.myfxbook.com/members/meylo/meylo/11290261
https://www.forexfactory.com/meylo#acct.33-tab.overview-explorer.252829

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

meylo pisze:Tak...Nauczyłem się już stawiać S/L ;) w końcu...A jakbyś mógł jeszcze napisać, jeśli możesz, jak wyznaczasz strefy s/d?Dzięki za odpowiedzi, warto się uczyć od kogoś żywego a nie tylko z książek
Wuza pisze:wskaźnik który rysuje część stref SD to
II_SupDemMOD_DarkBG_SolidFill.mq4
II_SupDem.mq4

Awatar użytkownika
Above
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Above »

Mighty Baz pisze:
Above pisze:
Mighty Baz ja zajrzałem po prostu do jego dziennika na FF. Co do poziomu o który pytałem u góry na kablu to po prostu wiem na czym Wuza bazuje stąd to napisałem. :D
"...It's amazing. You've got it all on only...three pages.
You know what would happen if this fell into the wrong hands?
...
You named me?!
Right there along with the rest of them?!..."

ODPOWIEDZ