Poziom forum jest doskonały!

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Awatar użytkownika
profession
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: profession »

To może zmień ten poziom, i podziel się wiedzą którą posiadasz? Naprawdę z chęcią poczytamy, a osoby które nie grzeszą rozumem przeczytają i i tak nie zwrócą na to większej uwagi. Wiedzą którą posiadasz też z pewnością skądś pochodzi nie bądź więc egoistyczne i pomóż pozostałym jak i Tobie ktoś pomógł :)

To jest dopiero wyzwanie [napisać coś mądrego] zdobyć uznanie innych, a nie nadawania, że cała wiedza w internecie jest nic nie warta :)
Austryjacka Szkoła Ekonomii jest sednem.

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

Ignac pisze:O ile kiedyś uważałem, że traderzy powinni sobie pomagać wzajemnie - idea traders helping traders - o tyle przyszedłem w końcu po rozum do głowy i zdałem sobie sprawę z tego, że to jednak poroniony pomysł z samej natury tradingu
Profession nie taki był zamysł autora :wink:

Ignac
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ignac »

profession pisze:To może zmień ten poziom, i podziel się wiedzą którą posiadasz? Naprawdę z chęcią poczytamy, a osoby które nie grzeszą rozumem przeczytają i i tak nie zwrócą na to większej uwagi. Wiedzą którą posiadasz też z pewnością skądś pochodzi nie bądź więc egoistyczne i pomóż pozostałym jak i Tobie ktoś pomógł

To jest dopiero wyzwanie [napisać coś mądrego] zdobyć uznanie innych, a nie nadawania, że cała wiedza w internecie jest nic nie warta
Nie kumasz tego wątku.

brother pisze: Ignac napisał:
O ile kiedyś uważałem, że traderzy powinni sobie pomagać wzajemnie - idea traders helping traders - o tyle przyszedłem w końcu po rozum do głowy i zdałem sobie sprawę z tego, że to jednak poroniony pomysł z samej natury tradingu

Profession nie taki był zamysł autora
o to to ;)

Awatar użytkownika
profession
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: profession »

Ignac pisze:Nie kumasz tego wątku.
Wiem wiem, że to niby taki sarkazm tak? Że poziom forum jest żenujący a nie jest. tak? Masz racje nie kumam tych gierek, w moim świecie wszystko jest proste :) Lubie jasne intencje i konkrety. Znudziło mi się już teoretyzowanie i wieczne dyskusje czy mm czy psychika jest ważniejsza :)
Austryjacka Szkoła Ekonomii jest sednem.

jbm8
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: jbm8 »

:doh: :think: :think: :think:

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

By_żyło_się_lepiej pisze:90% nie wie co to jest świeca i jak się tworzy ... Mr. Green Tyle wystarczy ..
Ale to jak tworzy się świeca nie jest takie jednoznaczne i proste jak się wydaje, trzeba czegoś więcej niż OHLC/OLHC.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

LowcaG
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: LowcaG »

By_żyło_się_lepiej pisze:90% nie wie co to jest świeca i jak się tworzy ... Tyle wystarczy ...
To domniemanie, czy wynik jakiś większych badań?

Awatar użytkownika
T-REX
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: T-REX »

UWAGA! WAŻNA INFORMACJA O TWORZENIU SIĘ ŚWIEC!
By_żyło_się_lepiej pisze: ...
brother pisze:By_żyło_się_lepiej napisał:
Dlatego cena może nawet kilka razy przejść OPEN D1 a Ty nie będziesz tracił ponieważ wyjdziesz na 0

Mógłbyś to jakoś rozwinąć czemu na zero, a jak cen tylko raz pójdzie w przeciwnym kierunku to nie łapiesz SL?
I jak ja mam to opisać? Nie da się ... To trzeba pokazać a nie opisywać ... Świeczki są z reguły przekręcane w środy ...

Słowo które przychodzi mi na myśl-heh... UZNANIOWOŚĆ?!?

Typowa wypowiedź kilku "guru" na jakie natknąłem się na tym forum:
Guru - Zarabianie na forex jest takie proste, tylko jeden mały myk który wszyscy olewają, wpadłem na to już dawno temu
Nowy - jak, jak to zrobić mistrzu, proszę, daj wskazówkę...plis...!
Guru - ehh... nie chce mi się tego po raz dwudziesty tłumaczyć...
Nowy - Mistrzu, gdzie leży ta zakurzona bezcenna wiedza, proszę pokieruj mną niewidzącym tej oczywistej prawdy!
Guru - ehhh... no i dzisiaj znowu wpadło 1472 pipsy, nudy...

Teraz pytanie do narzekających na poziom forum: kto jest winny tej sytuacji - ci co g...no wiedzą i mniej lub bardziej udolnie szukają swego grala, czy raczej starzy wyjadacze którzy forum wykorzystują tylko do robienia kolejnych flejmów i wzajemnych wojenek o złote gumowce?
Prawdziwa głupota zawsze pokona sztuczną inteligencję

Kasia86
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Kasia86 »

Ja myśle że obie grupy po połowie 8)

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

T-REX pisze:Słowo które przychodzi mi na myśl-heh... UZNANIOWOŚĆ?!?

Typowa wypowiedź kilku "guru" na jakie natknąłem się na tym forum:
Guru - Zarabianie na forex jest takie proste, tylko jeden mały myk który wszyscy olewają, wpadłem na to już dawno temu
Nowy - jak, jak to zrobić mistrzu, proszę, daj wskazówkę...plis...!
Guru - ehh... nie chce mi się tego po raz dwudziesty tłumaczyć...
Nowy - Mistrzu, gdzie leży ta zakurzona bezcenna wiedza, proszę pokieruj mną niewidzącym tej oczywistej prawdy!
Guru - ehhh... no i dzisiaj znowu wpadło 1472 pipsy, nudy...

Teraz pytanie do narzekających na poziom forum: kto jest winny tej sytuacji - ci co g...no wiedzą i mniej lub bardziej udolnie szukają swego grala, czy raczej starzy wyjadacze którzy forum wykorzystują tylko do robienia kolejnych flejmów i wzajemnych wojenek o złote gumowce?
Tu niczym się nie różnimy od innych. Nie ważne czy krajowe czy zagraniczne, schemat jest ten sam.
http://fxmonster.pl/2012/03/z-zycia-sys ... exfactory/
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

ODPOWIEDZ