To jest dopiero wyzwanie [napisać coś mądrego] zdobyć uznanie innych, a nie nadawania, że cała wiedza w internecie jest nic nie warta

Nie kumasz tego wątku.profession pisze:To może zmień ten poziom, i podziel się wiedzą którą posiadasz? Naprawdę z chęcią poczytamy, a osoby które nie grzeszą rozumem przeczytają i i tak nie zwrócą na to większej uwagi. Wiedzą którą posiadasz też z pewnością skądś pochodzi nie bądź więc egoistyczne i pomóż pozostałym jak i Tobie ktoś pomógł
To jest dopiero wyzwanie [napisać coś mądrego] zdobyć uznanie innych, a nie nadawania, że cała wiedza w internecie jest nic nie warta
o to tobrother pisze: Ignac napisał:
O ile kiedyś uważałem, że traderzy powinni sobie pomagać wzajemnie - idea traders helping traders - o tyle przyszedłem w końcu po rozum do głowy i zdałem sobie sprawę z tego, że to jednak poroniony pomysł z samej natury tradingu
Profession nie taki był zamysł autora
Wiem wiem, że to niby taki sarkazm tak? Że poziom forum jest żenujący a nie jest. tak? Masz racje nie kumam tych gierek, w moim świecie wszystko jest prosteIgnac pisze:Nie kumasz tego wątku.
Ale to jak tworzy się świeca nie jest takie jednoznaczne i proste jak się wydaje, trzeba czegoś więcej niż OHLC/OLHC.By_żyło_się_lepiej pisze:90% nie wie co to jest świeca i jak się tworzy ... Mr. Green Tyle wystarczy ..
By_żyło_się_lepiej pisze: ...
I jak ja mam to opisać? Nie da się ... To trzeba pokazać a nie opisywać ... Świeczki są z reguły przekręcane w środy ...brother pisze:By_żyło_się_lepiej napisał:
Dlatego cena może nawet kilka razy przejść OPEN D1 a Ty nie będziesz tracił ponieważ wyjdziesz na 0
Mógłbyś to jakoś rozwinąć czemu na zero, a jak cen tylko raz pójdzie w przeciwnym kierunku to nie łapiesz SL?
Tu niczym się nie różnimy od innych. Nie ważne czy krajowe czy zagraniczne, schemat jest ten sam.T-REX pisze:Słowo które przychodzi mi na myśl-heh... UZNANIOWOŚĆ?!?
Typowa wypowiedź kilku "guru" na jakie natknąłem się na tym forum:
Guru - Zarabianie na forex jest takie proste, tylko jeden mały myk który wszyscy olewają, wpadłem na to już dawno temu
Nowy - jak, jak to zrobić mistrzu, proszę, daj wskazówkę...plis...!
Guru - ehh... nie chce mi się tego po raz dwudziesty tłumaczyć...
Nowy - Mistrzu, gdzie leży ta zakurzona bezcenna wiedza, proszę pokieruj mną niewidzącym tej oczywistej prawdy!
Guru - ehhh... no i dzisiaj znowu wpadło 1472 pipsy, nudy...
Teraz pytanie do narzekających na poziom forum: kto jest winny tej sytuacji - ci co g...no wiedzą i mniej lub bardziej udolnie szukają swego grala, czy raczej starzy wyjadacze którzy forum wykorzystują tylko do robienia kolejnych flejmów i wzajemnych wojenek o złote gumowce?