Poziom forum jest doskonały!

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Ignac
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ignac »

daromanchester pisze:Tu niczym się nie różnimy od innych. Nie ważne czy krajowe czy zagraniczne, schemat jest ten sam.
http://fxmonster.pl/2012/03/z-zycia-sys ... exfactory/
zajebiste! :D
No, mówię, cały internet forexowy taki jest. I to jest kolejny argument za tym, żeby przypadkiem komuś do głowy nie przyszło tego zmieniać. Dobór naturalny.

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

Ignac pisze:zajebiste! Very Happy
No, mówię, cały internet forexowy taki jest. I to jest kolejny argument za tym, żeby przypadkiem komuś do głowy nie przyszło tego zmieniać. Dobór naturalny.
Ty się nie śmiej z takich rzeczy bo tu ludzie pieniądze tracą. Nie rozumiem szyderstwa w takiej sytuacji, ciesz się, że ty już potrafisz i w końcu zarabiasz.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

jbm8
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: jbm8 »

A ty jesteś ich adwokatem? Ktoś kogoś zmusza do tego aby grał, grał i tracił? No właśnie nie. Wolna wola. Ktoś chce komuś pomóc to to zrobi. Widzi jak chłop się męczy to pomoże bezinteresownie. I na bank nie będzie się z tym obnosił bo i po co? A takie nachalne posty: pokaż jak, pokaż staty, pokaż żone są zwyczajnie olewane. Proste.

Ignac
Gaduła
Gaduła

brother pisze:Ty się nie śmiej z takich rzeczy bo tu ludzie pieniądze tracą.
Z jakich rzeczy niby mam się nie śmiać? Z linka, który zapodał daromanchester (a jest mega śmieszny jak dla mnie)? Czy może z tego, że ludzie tracą kasę? A gdzie ja się śmieję z ludzi co tracą kasę? Szydzę? Kurna, to opis rzeczywistości jest według Ciebie szyderstwem?

Serio, nie rozumiecie tego jednego banalnego faktu. Poziom wiedzy na tym i innych forach jest jedyną nadzieją na to, że spełnicie kiedyś te wasze pojebane marzenie o milionach. Znikoma bo znikoma ale tylko dzięki niekumatości leszczy istnieje taka szansa.

ps: TO NIE JEST ŻADNA IRONIA, PRZENOŚNIA, PARALELA, HIPERBOLA. TAK JEST A JAK BYĆ TAK PRZESTANIE TO MOŻEMY WSZYSCY ZAPOMNIEĆ O ZARABIANIU NA GIEŁDZIE I WRACAMY NA POLA BAWEŁNY.

Awatar użytkownika
profession
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: profession »

Ignac pisze:Serio, nie rozumiecie tego jednego banalnego faktu. Poziom wiedzy na tym i innych forach jest jedyną nadzieją na to, że spełnicie kiedyś te wasze pojebane marzenie o milionach.
Już dyskutowaliśmy na ten temat. My i inne osoby z forów nie konkurujemy ze sobą. Nie zabieramy kasy jedni drugim. My konkurujemy z ceną którą ustalają na inne osoby na rynku międzybankowym.

Jeśli wiedza się powiększy na forach jedyną osobą która będzie tracić będą brokerzy.

Bosi z forum nie biorą kasy leszczy z forum - nie taki jest przepływ pieniędzy. A tak chyba myślisz bo to wynika z Twojej wypowiedzi? Albo jesteś wysłannikiem brokera [to z przymróżeniem oka] :)

Kasę leszczy z forów w większości biorą brokerzy MM bo u takich większości gramy.
Austryjacka Szkoła Ekonomii jest sednem.

Ignac
Gaduła
Gaduła

profession pisze:Już dyskutowaliśmy na ten temat. My i inne osoby z forów nie konkurujemy ze sobą. Nie zabieramy kasy jedni drugim. My konkurujemy z ceną którą ustalają na inne osoby na rynku międzybankowym.
Masz rację, dyskutowaliśmy już na ten temat. I nic z tego nie wynikło (na szczęście dla mnie w sumie) bo żaden drugiego nie przekonał do swojej racji, więc pozostań przy twojszej racji a ja przy mojszej i zarazem niech każdy z nas ma drugiego za betona ;)

Awatar użytkownika
profession
Pasjonat
Pasjonat

Ignac pisze:Masz rację, dyskutowaliśmy już na ten temat. I nic z tego nie wynikło (na szczęście dla mnie w sumie) bo żaden drugiego nie przekonał do swojej racji, więc pozostań przy twojszej racji a ja przy mojszej i zarazem niech każdy z nas ma drugiego za betona
Jesteśmy tutaj kolegami na forum i nie mam Cie za betona. Chętnie zgłębię ten temat, bo chcę dojść do sedna jak to wygląda naprawdę.

Z mojej wiedzy broker mm i osoby prywatne analizują rynek i decydują jaka pozycja będzie zyskowna w danym momencie. Jeśli broker MM dostaje zlecenie Kupna od Ciebie a jego analiza pokazuje mu, że cena będzie rosnąć wtedy wysyła to zlecenie na rynek między bankowy. Lub zawiera je u siebie i zabezpiecza się na rynku międzybankowym.

Jeśli natomiast Broker sądzi, że rynek rośnie w danym okresie czasu a ty przysyłasz zlecenie sprzedaży. On je przyjmuje do siebie nie zabezpiecza się na rynku międzybankowym bo wie, że Twoje zlecenie będzie stratne.

W takiej sytuacji broker selekcjonuje dobre i złe trejdy i zarabia na leszczach. Napisz jak według Ciebie to wygląda już jak to wygląda według prawa. Bo taka wizja jest przedstawiana na większości prezentacji/publikacji z którymi się spotkałem.

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

jbm8 pisze:Ktoś chce komuś pomóc to to zrobi. Widzi jak chłop się męczy to pomoże bezinteresownie. I na bank nie będzie się z tym obnosił bo i po co? A takie nachalne posty: pokaż jak, pokaż staty, pokaż żone są zwyczajnie olewane. Proste.
A co liczysz na pomoc? bo nie rozumiem po co te teksty.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

Ignac
Gaduła
Gaduła

profession pisze:Z mojej wiedzy broker mm i osoby prywatne analizują rynek i decydują jaka pozycja będzie zyskowna w danym momencie. Jeśli broker MM dostaje zlecenie Kupna od Ciebie a jego analiza pokazuje mu, że cena będzie rosnąć wtedy wysyła to zlecenie na rynek między bankowy. Lub zawiera je u siebie i zabezpiecza się na rynku międzybankowym.

Jeśli natomiast Broker sądzi, że rynek rośnie w danym okresie czasu a ty przysyłasz zlecenie sprzedaży. On je przyjmuje do siebie nie zabezpiecza się na rynku międzybankowym bo wie, że Twoje zlecenie będzie stratne.
Przedziwne założenie, że broker "wie" czy zagrywasz w dobrą stronę? W sensie, że co, mają tam szklaną kulę? Broker nie zabezpieczając się podejmuje ryzyko - mając kilka-kilkadziesiąt tysięcy klientów nie zabezpieczając się podejmował by zbyt duże ryzyko i tu faktycznie wkraczają regulacje i organy, które mają za zadanie weryfikować to i kontrolować. Czy na fx jest to w pełni egzekwowane i przestrzegane? Patrząc na kary jakie dostają brokerzy http://www.nfa.futures.org/basicnet/ to z pewnością nie jest tak, że organy za to odpowiedzialne nic nie robią. Poza tym dlaczego patrzysz tylko na fx - rynek jest globalny, wszystko jest zależne, jeden krwiobieg - lamerzy są wszędzie, nie tylko na fx. Zabraknie ich na futach, zabraknie wszędzie indziej.

Awatar użytkownika
profession
Pasjonat
Pasjonat

Ignac pisze:W sensie, że co, mają tam szklaną kulę
Analityków.

Tak jak pisałem, w MT4 który posiada broker jest opcja segregowania klientów po ich dochodowości. Myślisz, że z niej nie korzystają? :) Ja myślę, że głównie :)
Ignac pisze:mając kilka-kilkadziesiąt tysięcy klientów nie zabezpieczając się podejmował by zbyt duże ryzyko i tu faktycznie wkraczają regulacje i organy, które mają za zadanie weryfikować to i kontrolować.
No tak, tylko czy jest takie prawo które nakazuje mu mieć zabezpieczenie na każdą pozycję? Bo jeśli takiego zapisu nie ma to i konrole nie miały by się do czego przyczepiać?

Zobacz, jeśli banki które mają system rezerw częściowych wynoszący 2% są uznawane za bezpieczne to wątpię by takie broker nie mógł choć części pozycji nie zabezpieczać na interbanku. Zresztą czy to nie kłóciło by się z ideą Market makera? Przecież to on ma tworzyć rynek a nie przesyłać kasę dalej. Zlecenie po zleceniu na interbank [oczywiście zlecenia przeciwstawne ale mimo wszystko]?

Ja się nie znam na prawie być może Ty coś wiesz więcej na ten temat, ja mam wiedzę z internetu, a nie ma tego wiele. Jednak wszędzie ona się potwierdza.

ODPOWIEDZ