Poziom forum jest doskonały!

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Ignac
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ignac »

Ale dlaczego ja mam w kółko pisać to samo? Przecież napisałem już w poprzednich kilku postach co sądzę i co wiem na ten temat - w tym wątku. Mam to kopiować i wklejać? Jeśli Ci to nie wystarcza, no to trudno.

Słuchaj, ja na prawdę nie twierdzę, że brokerzy mm, czy ecn zabezpieczają każdą transakcję, że nie segregują itd.
Mają do tego prawo (do pewnych granic). Ale mijamy się ciągle z meritum sprawy. Nawet duzi brokerzy mm to niewielki % leszczy na rynkach. Ty mówisz, że tutaj na forum to nikt nie gra przecież u innych broków niż mm więc my nie gramy między sobą itd. No i co z tego? Nawet jeśli bym zgodził się na wszystko co piszesz o brokerach mm to nie zmienia faktu, że jest powód dla którego o pewnych rzeczach się nie pisze, nie rozmawia... i nie jest to o dziwo price action ;P
Ja nie jestem żadnym geniuszem, zwyczajnie bardzo dużo czasu spędziłem nad tematem i uważam, że każdy jest w stanie pozbierać samemu wszystko w całość. Tylko właśnie jak to zrobisz to jeden z wniosków jaki się nasuwa sam jest taki, że w narodzie poziom wiedzy musi być na pewnym określonym poziomie. Bo inaczej wszystko w piz.... pójdzie.
Zakładam, że mogę się mylić.

jbm8
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: jbm8 »

brother pisze:
jbm8 pisze:Ktoś chce komuś pomóc to to zrobi. Widzi jak chłop się męczy to pomoże bezinteresownie. I na bank nie będzie się z tym obnosił bo i po co? A takie nachalne posty: pokaż jak, pokaż staty, pokaż żone są zwyczajnie olewane. Proste.
A co liczysz na pomoc? bo nie rozumiem po co te teksty.
Odwracasz kota ogonem, rozumiem.
Bujasz się po różnych wątkach w sobie znanym tylko celu, nie wnikam. Powiedziałem co chciałem.

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

jbm8 pisze:Bujasz się po różnych wątkach w sobie znanym tylko celu, nie wnikam. Powiedziałem co chciałem.
Właśnie wnikasz takimi tekstami, nie rozumiem w jakim celu to robisz. Liczysz na pomoc osób, które ironizują na temat drugich chwaląc się rzekomą wiedzą o rynku.

Ignac
Gaduła
Gaduła

brother pisze:Liczysz na pomoc osób, które ironizują na temat drugich chwaląc się rzekomą wiedzą o rynku.
Może i jestem egoistycznym i w dodatku cynicznym ciulem ale to nie zmienia faktu, że Tobie się nie chce zwyczajnie poświęcić czas na doedukowanie się bo wiedza jest powszechna i leży "na ulicy". A jeśli Ci na tym nie zależy bo masz swoje kreski i świeczki to po co te teksty? Się zdecyduj. Nikogo na siłę za uszy nie ciągnę, daję koleżeńską wskazówkę na dziwnego rodzaju zjawisko występujące powszechnie na forach giełdowych. Nie daje do myślenia? Za mało? No to idź tam gdzie wiedza nie jest "rzekoma" i nie oglądaj się za siebie.

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Ignac pisze: daję koleżeńską wskazówkę na dziwnego rodzaju zjawisko występujące powszechnie na forach giełdowych. Nie daje do myślenia? Za mało? No to idź tam gdzie wiedza nie jest "rzekoma" i nie oglądaj się za siebie.
Ale ty niczego nie napisałeś, nie zdefiniowałeś problemu, nie dałeś żadnej wskazówki. Zanegowałeś jedynie poziom wiedzy na forum i wszystkie inne metody poza poznaniem "mechaniki rynku". To o czym piszesz wie każdy, nie każdy natomiast wie gdzie i jak to znaleźć, więc nic nie wnosisz, a zachowujesz się jakbyś coś pokazał "nieświadomym swojej małości". Duża część zarabiających z tego forum zarabia na kreskach, wiadomo, że lepiej znać mechanikę, ale dopóki się tego nie wie trzeba sobie radzić.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

Ignac
Gaduła
Gaduła

brother pisze: Zanegowałeś jedynie poziom wiedzy na forum i wszystkie inne metody poza poznaniem "mechaniki rynku".
Bzdura. Nigdzie nie napisałem czegoś takiego. Poziom wiedzy jest wystarczający aby poznać AT. Poznanie mechaniki rynku nie jest metodą samą w sobie. Napisałem jedynie, że znając mechanikę rynku "metoda przyjdzie sama". Mam wrażenie, że doskonale wiesz o co mi chodzi ale w swym zacietrzewieniu nie jesteś w stanie przejść ponad czymś tam w Twojej głowie. Ale mogę się oczywiście mylić.
brother pisze: To o czym piszesz wie każdy, nie każdy natomiast wie gdzie i jak to znaleźć, więc nic nie wnosisz, a zachowujesz się jakbyś coś pokazał "nieświadomym swojej małości".
Google? Materiał jest tak obszerny, że można by kilka książek napisać. To nie jest strategia NLA, którą można opisać na stronie A4. To jest historia, legislacja, psychologia... No tak ale ja jestem głupia rura bo nie chcę tego opisywać i dzielić się wiedzą.
brother pisze:Duża część zarabiających z tego forum zarabia na kreskach
Duża? A skąd taki wniosek. Ja tam przypuszczam, że 80% traci. Tak strzelam. Poza tym ja nigdzie nie napisałem, że na kreskach nie da się zarabiać. Bardzo długo sam byłem w stanie wygrywać tylko dzięki AT więc pomyliłeś adres.
brother pisze:Ale ty niczego nie napisałeś, nie zdefiniowałeś problemu, nie dałeś żadnej wskazówki.
To jest Twoje zdanie i masz prawo tak uważać. Ja nie mam prawa krytykować Twojego intelektu bo to nie do końca zależy od nas samych.

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Ignac pisze:Bzdura. Nigdzie nie napisałem czegoś takiego.
a teraz twoje słowa o poziomie wiedzy na forum:
Ignac pisze:Merytorycznie jednak istnieje pewna granica wiedzy, ponad której zwyczajnie nie ma dostępnej. To jest bardzo dziwne - z drugiej strony właśnie zrozumiałe. Zauważ, że w pewnym sensie na forum w sensie strategii,

Ignac będziemy się przerzucać a jak wiadomo nie o to chodzi, chciałeś coś tam oznajmić zrobiłeś to i tyle. Merytorycznie nic nie wniosłeś bo musiałbyś coś na temat napisać(sam zaznaczyłeś, że nie masz zamiaru nikomu pomagać, wręcz odwrotnie cieszy cię sytuacja jaka ma miejsce na forach) więc po co to kontynuować dalej.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

Ignac
Gaduła
Gaduła

brother pisze: Ignac napisał:
Merytorycznie jednak istnieje pewna granica wiedzy, ponad której zwyczajnie nie ma dostępnej.
Ufff, chopie, czy to jest negacja poziomu wiedzy na forum i innych metod? Jeśli tak rozumiesz to co piszę, to albo ja mam problemy z wyrażaniem się albo Ty z interpretacją prostego tekstu.

Dodano po 3 minutach:
brother pisze: więc po co to kontynuować dalej
nie wiem ale na pewno mogę wyobrazić sobie przynajmniej kilka powodów dla których warto. Ale jeśli nie widzisz sensu to ja Cię w tym wątku przecież nie trzymam.

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Ignac pisze:Ufff, chopie, czy to jest negacja poziomu wiedzy na forum i innych metod?

No kur... napisałeś wyraźnie że:
Ignac pisze:Merytorycznie jednak istnieje pewna granica wiedzy, ponad której zwyczajnie nie ma dostępnej.
Można to rozumieć w jeden sposób jest pewna wiedza, której na forach nie ma. Może wyrażaj się rzeczywiście w nieco inny sposób, ale nie wypieraj się swoich słów.

Kontynuuj wątek i pokaż, że twój temat nie opiera się na zasadzie :"ja wiem coś czego wy nie wiecie, ale wam nie powiem" takich tematów było dziesiątki.

Ignac
Gaduła
Gaduła

brother pisze:Można to rozumieć w jeden sposób jest pewna wiedza, której na forach nie ma.
I to jest dokładnie to co chciałem napisać. Nie miałem intencji negowania czegokolwiek. Po prostu, jest wiedza, której na forach nie ma i tyle. Wiedziałem, że rozumiesz o co mi chodzi tylko się uszczypliwie czepiasz i wyolbrzymiasz żeby dodać dramaturgi.
brother pisze:Kontynuuj wątek i pokaż, że twój temat nie opiera się na zasadzie :"ja wiem coś czego wy nie wiecie, ale wam nie powiem" takich tematów było dziesiątki.
No ale w pewnym sensie ten temat się właśnie na tym opiera. Tylko, że ja jasno bardzo mówię czego "nie wiecie" a to coś jest powszechnie dostępne.
Pierwsze z brzegu:
http://www.dtcc.com/
http://www.nasdaq.com/about/market_mechanics.pdf -> podstawa (i to samo na stronach innych giełd)
http://www.instinet.com/includes/index. ... _index.jsp -> i wszystkie inne ecn`y tej wielkości
http://www.tradearca.com/tools/book/book_info.asp
http://www.cftc.gov/MarketReports/Commi ... /index.htm
http://forexmagnates.com/ dużo płatnych raportów ale bardzo wartościowych ale lepiej płacić za szkolenia i magiczne wskaźniki ;)

takich stron jest dziesiątki...

ODPOWIEDZ