Poziom forum jest doskonały!

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

Czytam te strony i inne podobne, żeby było zabawniej właśnie na początku poświęcałem dosyć dużo czasu na odkrycie "mechanizmu" ale po jakimś czasie zrezygnowałem, bo technika była łatwiejsza do uchwycenia przynajmniej pozornie. Mam gdzieś ciekawy pdf z procesem przechodzenia ceny przez poszczególne poziomy jak znajdę to wrzucę. Tak czy inaczej wiesz, że trzeba trochę szczęścia, by trafić na ten pierwszy "puzzel" w całej układance, który da nam odniesienie do reszty i przyda się w samym procesie tradingu.

Mimo pewnego sporu i niechęci do tego jak podchodzisz do tematu z jednym się zgodzę na 100% użytkowników może ze 2% zainteresują się tematem.

Ignac
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ignac »

brother pisze: Tak czy inaczej wiesz, że trzeba trochę szczęścia, by trafić na ten pierwszy "puzzel" w całej układance, który da nam odniesienie do reszty i przyda się w samym procesie tradingu.
Nie jestem pewien czy rozumiem o co Ci chodzi. A na szczęście bym nie liczył. Raczej na cierpliwość i wnikliwość.

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

Ignac pisze: Nie jestem pewien czy rozumiem o co Ci chodzi. A na szczęście bym nie liczył. Raczej na cierpliwość i wnikliwość.
Żeby była jasność bo może ja też do końca nie rozumiem jak ty to wszystko pojmujesz. Zakładam, że dzięki wiedzy zawartej na tych stronach stworzyłeś zyskowną strategię. Ja do tej pory tego nie zrobiłem i traktuje to jako zgłębianie wiedzy o rynku jako takim, a samą grę opieram wyłącznie na technice i AF. Do tego wszystkiego pasuje mi teoria Zero Line, którą można teoretycznie połączyć z "rynkowym mechanizmem"(chociażby typem , sposobem realizacji zleceń i ich wpływem na rynek) do tego dołączamy chciwość i strach( ale nie można też zakładać, że Detal rządzi całym fx) dlatego też podchodzę do tego z pewnym dystansem, tak to widzę w tym momencie. Cierpliwość i wnikliwość zgadza się, ale czasami i czynnik losowy przyczyni się do odkrycia pewnej zależności, która często jest oczywista, ale niedostrzegalna tak od razu.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

jbm8
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: jbm8 »

brother pisze:
jbm8 pisze:Bujasz się po różnych wątkach w sobie znanym tylko celu, nie wnikam. Powiedziałem co chciałem.
Właśnie wnikasz takimi tekstami, nie rozumiem w jakim celu to robisz. Liczysz na pomoc osób, które ironizują na temat drugich chwaląc się rzekomą wiedzą o rynku.

Ja wnikam, nie żartuj, ja mam z tego beke. Źle mnie rozumiesz, nie mam ci za złe że próbujesz na około coś od kogoś wyciągnąć robiąc tutaj ze mnie tego złego. Nie tędy droga. Jeżeli trafiłem w słaby punkt, wybacz. W sumie miałem się nie odzywać.

:D

Ignac
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ignac »

brother pisze:Żeby była jasność bo może ja też do końca nie rozumiem jak ty to wszystko pojmujesz
Bardzo prawdopodobne.
brother pisze:Zakładam, że dzięki wiedzy zawartej na tych stronach stworzyłeś zyskowną strategię.
Dzięki wiedzy zyskujesz większą świadomość spraw, z którymi masz do czynienia. Mając większą świadomość mechanizmów zmniejszasz losowość swoich decyzji.

brother pisze: Do tego wszystkiego pasuje mi teoria Zero Line, którą można teoretycznie połączyć z "rynkowym mechanizmem"(chociażby typem , sposobem realizacji zleceń i ich wpływem na rynek) do tego dołączamy chciwość i strach
Podoba mi się bardzo koncepcja ZL i w jakiejś mierze tłumaczy psychologiczny aspekt zachowania i interakcji silnych i słabych rąk - ale jest to z drugiej strony bardzo uproszczona perspektywa i w praktyce sprowadza się do problemu: no tak ale który poziom zagrać (filtrowanie).

brother pisze:( ale nie można też zakładać, że Detal rządzi całym fx)
Nie wiem czy gdzieś się tak niefortunnie wyraziłem ale zdecydowanie nie podpisuję się pod tym.
brother pisze:Cierpliwość i wnikliwość zgadza się, ale czasami i czynnik losowy przyczyni się do odkrycia pewnej zależności, która często jest oczywista, ale niedostrzegalna tak od razu.
Jest według mnie odwrotnie. Nie pracując ciężko czasem zdarza się, że czynnik losowy pozwoli Ci odkryć coś wartościowego. Natomiast pracując ciężko jest mało prawdopodobne aby czynnik losowy nie pozwolił Ci tego odkryć.

Awatar użytkownika
B_orek
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: B_orek »

Podobno skończyć studia wyższe jest łatwiej niż ukończyć zawodówkę.

ODPOWIEDZ